Situația apei din București, pe masa CSAT

Datele contradictorii despre calitatea apei din București, pe masa CSAT. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a scris preşedintelui Iohannis despre situaţia de la Apa Nova şi spune că a cerut SRI şi CSAT detalii, pentru a lămuri afirmaţiile contradictorii privind apa de la robinet. 

„Cine a greşit şi a dezinformat populaţia să plătească. Dacă operatorul de apă a greşit, cu siguranţă voi demara procedurile de reziliere a contractului, dacă DSP nu a luat probele din punctele indicate şi s-a transmis panică prin aceste măsurători”, a declarat Gabriela Firea, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Precizările vin după ce Apa Nova a informat joi dimineaţă că rezultatele analizelor efectuate reconfirmă şi atestă potabilitatea apei distribuită de companie consumatorilor. Distribuitorul de apă mai menţionează că a crescut concentraţia de clor din cauza topirii zăpezii şi a gheţii, însă valorile sunt în limitele normale.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a recomandat bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. in sectorul 4 apa la robinet intotdeauna are miros intepator de clor de nu-ti vine nici sa o bei nici sa te speli..de facut mancare ce sa mai vorbim.Si acest lucru se imtampla de mai mult timp nu de doua zile.NU ne incalzesc acele limite „normale” anuntate de apa nova cata vreme persista si mirosul si teama de apa cu exces de clor.

    • Niciodată apei din București nu i-a lipsit mirosul înțepător, mai ales vara când are și temperatura mai ridicata. Daca vii de la tara, de la fântână, sa bei apa de la țeavă din București, mori cu zile. Simți ca plesnește ficatul în tine. Curios, în Madrid unde este mult mai cald, poți bea apa de la robinet liniștit. Inclusiv e mai rece ca-n București.

    • Franczii nici nu au de gând să livreze apă potabilă la robinet! Ideal pentru francezi este să-ți factureze apă potabilă în situația în care-ți livrează apă menajeră și în același timp să te facă dependent de peturile de apă din hipermarketuri, unde tot ei dețin monopolul îmbutelierii și comercializării. Singura țară din UE care le-a dat cu flit samsarilor de apă este Slovenia. În urma unui referendum declanșat ca urmare a unei inițiative cetățenești (similar cu referendumul cu familia de la noi) slovenii au introdus un amendament în Constituție prin care apa este declarată bun public, administrată exclusiv de statul sloven și care nu este bun comercial. Nicio firmă privată nu are voie să comercializeze apă din Slovenia. Eu cred că boicotul de la referendumul familiei a urmărit de fapt decredibilizarea ideii de inițiativă cetățenească, cetățeanul să nu poată interveni legitim în politica țării, legislația să fie exclusiv apanajul clasei politice trădătoare de neam și țară! Granzii UE au dorit să se asigure că accidentul din Slovenia nu se va mai repeta și în altă țară.

  2. stana fara caini??
    1. epidemie
    2. apa infestata
    3. pesta porcina
    4. oaia, vaca, gaina și produsele lor 4 milioane de oua infestate si doar 55 mii distruse:::???
    5.somonul infestat din import din ungaria
    6.produse expirate de import
    7. medicamente contrafacute-paracetamol, aspiria, etc etc
    8. de ce mai avem PROTECTIA CONSUMATORULUI, DIRECTIA SANITAR VETERINARA, ORGANE DE CONNTROL unde conduc carnetele de partid, numirile politice si incompetentii fara studii de specialitate??
    9. cine apara dreptul la sanatate, la un nivel de trai decent?

  3. Curios că topirea zăpezii ducând la creștetea debitului ar trebui să scadă diluția sunstanțelor poluante. Despre amoniu provenit probabil de la dejecțiile unei crescătorii de animale nu se mai spune nimic! Dacă sunt ploi mari din cauza tulburării peste masură a sursei, dacă priza de apă este din râuri se întâmplă ca la tehnologiile folosite la epurarea apei în România să nu reușești la debit de oră de vârf să te încadrezi în parametrii și atunci crești clorul. Faptul că nu avem conducte de apă sigure nu putem dexinfecta cu ozon sau ultraviolete ca Franța, ci folosim ca mulți alții clor. Todeauna se plusează un pic ca dacă a avut loc o intervenție la o conductă pe traseu când repornește apa în ea să mai fie clor până se curăța conducta. Întrebarea este se dozează clorul automat pe debit masurat, adică diferențiat funcție de consum sau există debitmetru, dar raportul apă clor este la mâna persoanei din tură? Nu vorbesc de dozare altor reactivi. Fiindc odată într-o uzină de apă și discutând cu oamenii mi-au spus ca la debitul x aruncă 12 lopeți de floculant la debitul Y 10 lopeți etc… Sigur apa era sigură fiindcă se luau probe și se faceau, atunci, analize de mai multe ori pe schimb. Sitele care sunt acum robineți fac să se înglobeze aer când curge apa și se intensifică mirosul de clor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.