Slujbă de pomenire, la un an de la decesul Reginei Ana

O slujbă de pomenire va avea loc, sâmbătă la prânz, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, la împlinirea unui an de la decesul Reginei Ana. Slujba religioasă va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Slujba de pomenire va începe la ora 12.00, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, dar şi a principesei Maria.

Slujba religioasă va fi oficiată de IPS Calinic, alături de Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Accesul publicului va fi permis în faţa noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a încetat din viaţă la 1 august 2016, în spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Peleş şi apoi regina a fost înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Mii de persoane au participat la priveghiul public organizat în memoria Reginei Ana, la fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei. Regele Mihai I nu a participat la funeralii.

Ana de Bourbon-Parma a fost alături de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind soţia acestuia într-o perioadă foarte sumbră pentru monarhul României, aflat în primul an al îndelungatului său exil, regina dăruindu-i lui Mihai I cinci fiice. Regina provenea dintr-o familie ilustră, ramura spaniolă a familiei de Bourbon, o ramură a ei având titlul de duce de Parma. Ana de Bourbon-Parma s-a născut pe 18 septembrie 1923, la Paris, ca fiică a lui Rene de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margarethe a Danemarcei. De altfel, în pofida titlului familiei, limba franceză a fost limba sa maternă pe care a vorbit-o inclusiv în familia soţului său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.