Șobolanii de pe epava statului de drept 

Zilnic se întâmplă ceva bulversant pe scena noastră publică. Toate acestea sunt consecințele ultimelor 28 de ani, cel puțin.

Mitingul de la miezul-nopții al PSD este purtătorul tuturor cauzelor eșuate, el însuși un eșec al formei și fondului. Speriați de mecanismul mortal pe care l-au pus în funcțiune, acum intrat pe mâinile unora și altora, la fel de dibaci, deținătorii puterii nu pot ameliora sută la sută edictele. Juriștii proveniți din sistemul mafiot al lui Traian Băsescu se văd obligați, tot în numele legii, să își anuleze prestațiile anterioare, arătând actualizarea mizeriei. PSD-ul a instaurează prin tot ce face o amnistie, în totalitatea ei posibilă, raportată la situația de fapt și de drept anterioară. Câtă dreptate socială se află aici, nu o pot stabili decât cheflii răspândiți prin tavernele noastre sătești, mai mult decât prietenii noștri liberali. Corpul judiciar, ajuns un fel de paralelipiped, are nevoie de reciclări absolute, respectiv o minimă și drastică amendare în ce privește ordinea publică și respectarea poruncilor care țin pe linia de plutire o societate. Să nu fure, să nu mintă, să nu inducă în eroare, să nu producă prejudicii statului și persoanelor-au ajuns imperative care constată situația de fapt și se cer afirmate în sălile de curs, de aplicare a legii sau de întruniri publice. Statul român actual, prin reprezentanții din justiție și administrație, se află împotriva propriilor cetățeni, într-atât de dramatică este prestația acestora în interes propriu.

Șobolanii de pe epava statului de drept sunt foarte mulți și imposibil de deratizat de jurnaliștii isterizați de situație sau de șeful statului care se învârte cu bicicleta în jurul palatelor pudeli dispoziție. Lipsește instituția care să poată opera aplicarea legii acolo unde actul de justiție este perturbat, și care să impună gravitatea necesară. Semnătura pe o decizie nu poate fi altfel decât în ordinea responsabilității absolute când cineva își cedează dreptul de a fi reprezentat. Invocarea legii pare să fi ajuns un risc, iar justiția se conduce, mai nou, după interpretările grupurilor infracționale, după ce reforma se dovedește a fi fost o simplă reorganizare a corupției la nivel înalt. Sunt semnificative atât unele chemări în judecată , cât și pronunțările instanțelor, dovedind mot-a-mot absurdul care paralizează România în descendența ideologiei totalitare. Statul mafiot a generat o absurditate pe linie, intimidantă, încât cetățenii au drept unică soluție faptul de-a se situa acolo unde își pot plăti privilegiul de-a beneficia de imunitate, în verigile corupției. Societatea paralelă, a minciunii și dezacordului mental se reinstalează prin această trecere girată acum de Liviu Dragnea and comp.

Așa cum capitalul financiar autohton mai există doar prin miracol, aproape exclusiv în lumea interlopă, și politica este relieful acestei situații. Pe acest fond lipsit de elementele socialului și inițiativei, o țară de sclavi se prefigurează cu probe sociologice. De unde poate veni un taifun peste toate absurditățile României, l-am putea afla numai de la cei care îl văd mai mult decât necesar, unică soluție. Singurele mitinguri eficiente sunt cele organizate de sindicate, iar la noi sindicatele libere le-au înlocuit pe cele din comunism, dovedindu-și inexistența democratică. Mitingurile partidelor politice sunt posibile numai în perioada electorală. In rest ele arată agonia unui regim și a unui sistem, aproape de intrarea în colaps.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1325 Articole
Author

8 Comentarii

 1. Din articol, domnul Vieru, pare nehotarat! Sa apere pe unii in favoarea altora? E periculos! Asa ca da cu bata in toti, pentru protectie personala! N-am inteles mare lucru din articol, dar cele scrise sunt o reflectie de moment!

 2. asta e articol de umplutura? „șeful statului care se învârte cu bicicleta în jurul palatelor pudeli dispoziție.”… explicati propozitia…

 3. O adevarata degringolada analitica si de exprimare. Apreciam in trecut limbajul cu tenta filosofica al autorului, unul
  alambicat si de aceea accesibil doar cunoscatorilor!De data asta incoerenta a fost suverana viciind mesajul posibil.
  Cineva sustinea aici ca autorul e nehotarat,lovind in toate directiile,iar eu sustin contrariul,autorul s-a pozitionat
  in sfarsit, ca de altfel multi alti „analisti” in aceasta faza de inclestare pe viata si pe moarte intre aripile Secu ce conduc alternativ Romania. Faptul ca ocoleste notiuni precum comunismul( numindu-l”totalitarism”!?), Securitate, statul securist(numit insidios „mafiot”!?) ne arata clar cine menajeaza, spre deosebire de cei pe care-i acuza de
  aceasta „crima”!!Pana la a-i acuza pe cei care nu reactioneaza imediat si dur trebuie sa-i aratam acuzator cu degetul pe securistii care au adus Romania in aceasta situatie. In ce priveste mitingul, care-i atinge la lingurica pe toti
  securistii infiltrati pe toate palierele, acesta era necesar de la primele manifestatii anarhice fascistoid-securiste!
  Si sa nu uitam ca ALOGENII care ne decid soarta insceneaza diversiuni marsave in anul centenar al NATIUNII ROMANE!!!!

 4. Distinsul autor n-are curaju să spună, cu subiect şi predicat, cine e de vină pentru tot haloimăsul din România.
  Oare de ce?

 5. PSD, la guvernare din 2012 cu o intrerupere de un an in 2016 este principalul vinovat de colapsul actual din Romania, domnule Vieru. Faptul ca dumneavoastra nu aveti curajul sa numiti sursa raului va pune in aceeasi banca cu cei pe care ii acuzati ca nu sunt in stare sa curete sistemul! Raul trebuie numit pentru a fi corectat. Romania nu are nevoie doar de presedinte si magistrati curajosi ci si de jurnalisti curajosi.

  • Nu mai spune, „misule”! Chiar te faci a nu intelege ca guvernarea nu inseamna PUTEREA? Dar, mai important: te faci ca
   uiti cei 10 ani de regim securist-basist, regim prpetuat dupa 2014? Parlamentul si Guvernul nu pot trimite la plimbare
   o ticaloasa corupta vanduta strainatatii BOLSEVICE si tu spui ca detin puterea? Ticalosilor!

 6. Las’ ca o sa fie BINEEEE dupa mitingul asta!
  Politicenii nu vor mai fura(!), dintr-o data TOATE Problemele Romaniei se vor REZOLVA: Autostrazile vor aparea singure pe coclaurii patriei, Spitalele vor goni afara Bacteriile si gandacii, in Scoli WCurile din fundul curtii vor disparea instantaneu, Salariile si Pensiile Romanilor le vor depasi pe cele din UE, Veniturile la Buget vor Exploda, Deficitul comercial se va rasturna, ROBORul va Cobori sub 1%, Cursul Euro/Leu va cobori la Cote MINIME Istorice, Preturile care au EXPLODAT in ultimul timp VOR Sccadea brusc, cele aproape 4 Milioane de Romani Plecati se vor reintoarce buluc la granite, acum ca „statul paralel” a fost incriminta cu mandrie proletara ROSIE se vor reintoarce in tara, d-aia NU voiau sa se reintoarca in tara, din CAUZA „statului paralel”!
  Intrebare: din maretul Program de guvenrare NU s-a facut mai nimic, de vina a fost „statul paralel”, dar DUPA miting, pe CINE va mai DA Vina PSDragnea cand NU vor face nici Autostrazile promise, nici Spitalele Promise(RISC Urias de Pierdere a Banilor de la UE!), nici Scolile si Gradinitele si Cresele Promise, nici Milioanele de Romani NU se vor reintoarce in tara, CINE va fi Vinovatul, pe cine va gasi PSDragnea sa arunce VINA?

  • Lilisor, te-au lasat camarazii pe baricade sa le acoperi retragerea in tromba? Toate problemele Romaniei se datoreaza
   BOLSEVICILOR care joaca teatrul democratiei, indiferent de factiunea careia ii apartin. Autostrazile NU A VRUT SA LE CONSTRUIASCA BASESCU, taticul golanului antisemit in pufoaica rosie si cu cusma siberiana!!! O pana a Securitatii vrea
   sa puna capat dezmatului din ultimii 29 de ani

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.