Sorina a plecat în SUA împreună cu familia adoptivă

Sorina, fetița în vârstă de 8 ani din Baia de Aramă, a părăsit România duminică dimineață, împreună cu părinții adoptivi.
Potrivit unor surse apropiate cazului fetiței din Baia de Aramă, Sorina avea toate actele în regulă şi a părăsit țara prin Aeroportul Otopeni.Același surse au precizat că destinația familiei adoptive a Sorinei a fost Statele Unite ale Americii.
De altfel, familia adoptivă a ridicat, vineri, pașaportul Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, de la Serviciul de Pașapoarte Dolj, a declarat, pentru Mediafax, avocata familiei.
Judecătoria Slatina a decis că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi, o familie de români stabiliți în SUA. Instanța a respins cererea de ordonanță președințială formulată de procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu.
Decizia nu este însă definitivă, iar procurorul general a anunțat deja că o va contesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

31 de Comentarii

 1. ca si in cazul rarinca,ati marsat alaturi de a3 si ati pierdut.

 2. Si de ce anuntati tocmai la ora asta? Aceasta familie si situatia Sorinei ar trebui urmarite si in SUA! Cu’rvele de la guvernare asteapta ca totul sa intre in uitare si fraierii sa iasa din nou la VOT! Dancila si restul de jigodii din intregul spectru politic care fac acum balet electoral sa tina minte ca vor fi taxati! Dat fiind actualul context in cazul Sorina si caracterul de simulacru al scenei politice consider ca VOTUL ESTE INUTIL si indemn toti romanii sa NU MAI LEGITIMIZEZE INCA O DATA mafia si sistemul!

 3. In istorie multi cetateni romani au ajuns in cele mai tragice situatii, acum dupa 70 de ani si mai bine se intampla la fel Sorina nu a vrut sa paraseasca acea casa s-a zbatut, a tipat fara nici o sansa. Desi Antonescu si Horthy nu mai sunt, totusi in Romania lui Iohannis, unii pot lua un cetatean roman nevinovat, impotriva voitei sale si obliga sa paraseasca tara pentru ca au hotarat ca pot sa-l instraineze…Familia care a luat cu forta pe Sorina ar trebui sa-si piarda darul primit de la Dumnezeu, numai asa vor invata lectia iubirii si vor intelege ce-i suferinta. Poate ca intr-o zi Dumnezeu se va indura si va face dreptate si toti cei care au provocat suferinte Sorinei si altora vor suferi si ei. Trebuie inteles ca statul de cetatean roman este fara valoare si ca unii pot face ce vor cu noi.

 4. Si PM Dăncilă ce spune la această ultimă dezvoltare? Așa ține mneaei la copiii României? Ar trebui să vadă ce fac ungurii pentru a nu pierde fiecare copil. Dar cine să audă? Jocurile politice sunt mai importante acum. Politica și guvernarea nu este pentru oameni, pentru ultimul om, ci pentru politruci! Persoanele mandatate să extragă un copil dintr-o familie iubitoare să-și aștepte pedeapsa. Mai degrabă sau mai târziu, ea va veni!!

 5. Drum bun fetito, sa te intorci in ro. in vacanta peste 20 de ani. Cand vii sa le dai câte o palma peste ochi la toti cei care s-au opus la plecarea ta.

 6. O laie. „Justitia” româna. Adica madam Dancila, vânduta de stinge, si madam Birchall, care nu l-a sprijinit pe procurorul general interimar Licu, singurul pe faza-n situatie. România = inexistenta ca stat, fiindca n-are institutii. O gangreneaza mafia. „Cotidianul” publicase un material în sensul ca Sacarinii ar fi agenti secreti (descoperiti). Cine mama dracului le poate acorda credit unor asemenea creaturi? pai, cine ! tot aia care i-au numit pe Maior si Hellvig la SRI si pe primul, ulterior, … ambasador în SUA. Turma de imbecili. James Bond, cel putin, producea cascade de-adevaratelea. Plus ca Sacarinii NU puteau sa-si recupereze pasaportul, toata presa româna a mintit cu nerusinare, când instanta din Slatina le-a RESPINS tipilor cererile reconventiale privind 1. condamnarea Parchetului la … daune-interese si 2. restituirea pasaportului fetitei. Care se pare, cu toate astea, sa fi ajuns cu viteza luminii, si ILEGAL, adus de naiba stie ce spiridush (Manda?) de la sectia de investigare a infractiunilor magistratilor de la Curtea de Casatie, la … serviciul de pasapoarte Craiova. Nuu, ca noi nu ne vindem tara (fiindca-i deja vânduta), si nici copiii (de prostituat, disparut, ori ambele, prin strainatati). Se-aude, madam Vasilescu Lia-Olgutza -350 000-de-euro-daruri-de-nunta-si-intenventie-la-Curtea-de- apel-Craiova (procurorul Laloianu si nevasta-sa de judecatoare Laloianu)?

 7. Un tratat bilateral imputit privibd adoptiile face ca SUA sa-si impuna punctual de vedere, iar autoritatile romane sa execute fara crahnire, indifferent de legalitatea – SAU NU – a adoptiei. Asa se explica interventia ambasadei SUA, presiunile exercitate, lipsa de reactie a statului roman, Tot astfel se explica mafia adoptiilor (directiile judetene, procurori, judecatori, servicii secrete) care reinvie cunoscand o peruiada mult mai prospera decat in anii 90. Strainii okatesc si ung mecanismul mafiotic, iau copilul, statul roman nu mai stie apoi nimic despre acesta si nici nu-l intereseaza. Poate ca singura so;utie este un urias protest national, care sa puna pe jar autoritatile romane.

 8. (II) Prin sentinta civila nr.3290 pronuntata la data de 18.07.2019 în dosarul 6333/225/2019 al Judecatoriei Slatina s-a dispus : „(…) respinge cererea de-a emite o ordonanta presidentiala formulata de Procurorul General al Parchetului de pe lânga ICCJ în contradictoriu cu DGAS si Protectia Copilului Mehedinti ca fiind introdusa împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. (…) Respinge cererea de emitere a ordonantei presidentiale formulate de Procurorul General al Parchetului de pe lânga ICCJ în contradictoriu cu pârâta SARAMAT Mariana, ca fiind introdusa împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. RESPINGE cererea reconventionala formata de pârâtii SACARIN Ramona Elena si Sacarin Gabriel în contradictoriu cu Procurorul General al Parchetului de pe lânga ICCJ si Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice privind obligatia la plata sumelor de bani pretinse prin cererea reconventionala ca fiind ramasa fara obiect. RESPINGE CA NEÎNTEMEIATA CEREREA COMPLETATOARE LA CEREREA RECONVENTIONALA formulata de pârâtii-reclamanti Sacarin Ramona Elena si Sacarin Gabriel PRIVIND OBLIGAREA PARCHETULUI DE PE ICCJ -SECTIA DE INVESTIGARE A INFRACTIUNILOR DIN JUSTITIE SA REMITA EXEMPLARUL ORIGINAL AL PASAPORTULUI NUMITEI S(acarin)S(orina). EXECUTORIE. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecatoria Slatina. Solutia se pune la dispozitia grefei, astazi, 18.07.2019”.

 9. (III): Ceea ce-nseamna ca Procurorul General si-a CÄSTIGAT, NU PIERDUT, PROCESUL DE LA SLATINA. Apelul pe care-l face referindu-se numai la admiterea unor calitati procesuale (DGAS, sotii Saramat), NU SI LA RESTITUIREA PASAPORTULUI SORINEI, PE CARE JUDECATORIA SLATINA TOT O REFUZASE. Asa ca eliberarea pasaportului Sorinei, în asemenea conditii, N-ARE TEMEI LEGAL. Fata o sa fie-n SUA FARA ACTE. A plecat, mai mult ca sigur, pe pasapoartele Sacarinilor, fiindca minora, nu cu pasaportul propriu. DAC’-o fi plecat, si nu-i vorba, iar, de fake news, în care presa româna a excelat în ultimele zile.

 10. Felicitari stat roman! Toate problemele se rezolva in justitie! Cine da mai mult acela are castig de cauza. Saracii, handicapatii, debilii mintal,cei cu boli grave si cobaii nu au nicio sansa in fata organelor statului roman. Asta da democratie originala romanao-americana! Huuuo leprosilor cu Johannis in frunte!

 11. Este copilul lor, au plecat, la revedere si-un praz verde. Oamenii au acum 3 copii mici de care trebuie sa se ocupe, sa aiba o vacanta dupa ce au fost hingheriti in Romania, sa pregateasca fetitele de scoala… sa-si vada de viata lor. Bravo, d-le Sacarin!

 12. Pai asta este justitia statului de drept, in care nu conteaza falsurile, in care o javra de procuror taraie un copil ca pe un animal pe strada si nu pateste nimic!

 13. Asistentul maternal este o persoana platita de stat sa ia in grija un copil. Atat. Daca se ataseaza foarte mult de copil, poate sa-l infieze daca are posibilitati materiale. Eu nu pot sa cred ca in „jocul” de-a adoptia pe care l-a jucat familia asistentului maternal, a fost vinovata doar managerul de caz care le era vecina si prietena. Au mizat pe faptul ca fetita este neadoptabila dupa criteriile „revoltatilor” de astazi si au sperat ca indemnizatia de asistent maternal, va curge inca niste ani buni. Le-au stricat jocul familia adoptiva care habar nu avea in ce viespar intra. Sa le ajute D-zeu sa-si vada copiii mari si realizati!

 14. Judecatorii de la Craiova si Slatina niste mafioti corupti. Cat au primit ca sa dea castig de cauza sacarinilor?

 15. @ghighi: foarte probabil, de Sorina nu se va mai auzi nimic niciodata, dupa cum nu se mai aude de copii adoptati pe ruta sibiana.

 16. @Emile: In cazul, foarte probabil (figura de doctor Mengele a Sacarinului dar si insistenta pentru adoptie si bufoneria cu amenintarea cu cerere de despagubiri), ca spusele tale se vor adeveri, rugaciunile nu vor ajuta la nimic. Justitia si legile tarii trebuiau sa previna acest fapt. Cum de nu exista nici o prevedere care sa tina cont de dorinta copilului este greu de inteles.

 17. @Anonim, In USA exista un serviciu special care urmareste integrarea copiilor adoptati si care tine legatura cu serviciile corespunzatoare de la noi. Nu au plecat in jungla, au plecat intr-o tara cu reguli clare. Adoptia s-a facut printr-un serviciu de adoptii, au dat teste, au obtinut atestat…

 18. Saraca fetita sper ca sa nu pateasca ceva urit de care se teme multa lume!
  Tradatorii ,hotii ,excrocii si prostii populeaza toate institutiile statului roman!

 19. Cerrea de ordonnata presedintiala „pipaie fondul”intr-un dosar in care s-a introdus o actiune de fond.
  Acest dosar de fond ar fi fost revizuirea d.civ.a CA Craiova de incuviintare a adoptiei,dar care a fost respinsa nelegal si neintemeiat de o instanta aflata pe aceiasi retea de coruptie judecator-procuror sot la PArchet-seful lui Piturca dosar de revizuire care trebuia suspendat in care fiind declansata cercetari penale-procuror Iorga-SIIJ,si implicit ADMISA CEREREA de ORDonanta presedintiala-deci oprirea plecarii din tara a copilului fiind declansate cercetari penale!Instanta a stabilit corect ca Saramat nu au calitate proc.activa de reclamanti,nici DGASPC Mehedinti calitate pr.pasiva de parat, IN SCHIMB au calitati procesuale pasive,d e parati sotii SACARIN-adoptatorii si Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, fata de care ORDONANTA TREBUIA ADMISA .Prin solutia de respingere fata de acestia-JUDEC. Slatina s-a acoperit de rusine si ilegalitate crasa.Fiind respinsa-totusi-cererea Sacarinilor de remitere a exemplarului original al paşaportului minorei S.S. de catre PIICJ– SIIJ.De ce DL LIcu s-a deplasat personal la SIIJ si a facut presiuni deci ABUZ IN SERVICIU si pasapoartul a fost trimis la Craiova ? A inlesnit ca domnii Sacarin sa plece cu fetita in conditiile unei adoptii dubioase !Prin coruptia procurorilor Craiova,a PG,a judecatorilor Dolj Craiova,Slatina,a ANPCDA ,a unei „Conventii”CU SUA privind adoptiile interzise in UE,prin criminalitatea desfasurata de ambasada SUA de a influenta abuzul,prin „convetii”nelegale Petrov-Basescu si Iohannis au corupt „justitia independente”ei fiind tartorii ce au semnat vanzarea tarii si a vietii cetatenilor.

 20. @Ghighi: Lasa gargara. Este un caz clar de coruptie. Implicarea unui serviciu secret ca STS spune multe despre ce o asteapta pe fetita.

 21. @Anonim :ba exista o prevedere legala prin care sa se tzina cont de vointa copilului, pe care tipii de la Directia Copilului Mededinti si Curtea de Apel Craiova „au uitat” s-o aplice în situatie, si pentru care Licu a depus plângere. Plus c-ancheta penala e-n curs, la ICCJ, sectia de Investigare a Infractiunilor Magistratilor, si sub nici un motiv Sorina nu-i putea fi sustrasa, dat fiindca primul martor. Plus sentina de la Slatina, pe care, si pe-aia, si tot românii, iar au „uitat” s-o aplice. Daca n-o fi dezinformare totala, fake news, din partea cine stie caruia interesat care-o fi raspândit dezinformarea prin presa. Pentru ca situatia Sorinei sa-i scape vigilentei colective, sa nu mai aiba nimeni motiv sa se interezeze, în România, de caz, fetita, disparuta, prin magie (de circ, à la Josefini), devenind al doilea Cristophor Columb cu „misiune” din partea Isabellei de Castilia (pardon, Sacarin Ramona). Columb mai si-nselându-se privind locul de acostare si crezând c-ar fi ajuns în … Indiile Occidentale.

 22. Viata frumoasa Sorina,am fost tartorul plecarii tale spre o viata frumoasa,educata si inteligenta!Uneori trebuie sa iei taurul de coarne si sa te impui!Primitivismul,lacrimogenia si incultura m-au facut cel mai aprig adversar!Am aflat de un copil,la fel aruncat in „bratele”ocrotitoare ale sistemului,asistenti maternali incapabili,limitati si rau-voitori,doar indemnizatia valora,isi justificau existenta,traiul s.a,si care la 18 ani era in valtoare,debusolat fara nimic,dar el stia ceva,ca vrea sa fie medic,a luptat,a gasit,cu greu,ajutor si a absolvit!Cati au determinarea asta,cati ajutor?Pentru fiecare copil abandonat,dupa mine odata ce ai recurs la acest gest esti neom si iertarea daca Dumnezeu vrea,EU NU,gandindu-ma la cat trebuie sa indure fara parinti!Asa ca „ordinul”era de la mine,pentru destinul copilei!Nu-mi pasa cat de buna luati,imi pasa rezultatul!Cat priveste procedura,liber la comentarii cert e ca uneori trebuie smuls,categoric smuls raul,pentru a face bine!

 23. @Pax : e imposibil ca Licu sa se fi deplasat la Craiova sa faca „presiuni” asupra instantelor de-acolo pentru ca pasaportul Sorinei s-ajunga la Craiova, când NU ERA INTERESAT de asa ceva si nici n-avea motiv, de vreme ce instanta-i daduse câstig de cauza si pasaportul ramasese-n sechestru la CIJJ, Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie. Sorina, pur si simplu, n-a plecat în SUA cu propriul pasaport. Trebuie sa fi fost trecuta pe pasapoartele Sacarinilor, fiindca minora. Si Sacarinii o rapesc a doua oara. Motiv pentru care, Licu are motive si pentru alta plângere-mpotriva lor, pentru lipsire de libertate, sechestrare de minor si tratamente abuzive.

 24. cand exista un documentar cu finantari pt un proiect derulat de SERA, cand apare in presa un copil slavat dupa multi ani tinut intr-o cusca a carui deformari fizice nu se mai rezolva, a disparut fiica lui Albano fara urma si tu vrei sa spui ca un sistem ca si acela din Norvegia este credibil? Cine poate deosebi cuminteniea de frica? Este jucaria vie pe care aceasta familie i-a oferit-o fiicei lor, au si declarat, avand si beneficii materiale din partea statului. Garantezi ca nu va fi folosita ca material biologic pt diverse testari, au acoprire o parazitoza. Bizar. O familie care are deja doi copii sa mai doreasca sa creasca unul pt a carui analize a platit 15.000 de euro, deci genetice, de ce? Fiind rroma ar putea mosteni caracteristici orientale rare? Daca este asa de minunat de ce nu va inscrieti copiii spre adoptie internationala? Vedeti doar bani. Ti-a promis ca o vor duce la Harvad? Sau la 16 ani ii vor spune ca este timpul sa-si castige painea, asa cum fac multi americani, moment in care unii rezista ”strazii” altii se afunda in intuneric. Daca banii sunt totul de ce unele vedete se ”s”? In tara tuturor posibilitatilor nu totul este miere, mai e si durere, relevata in filme, incercand sa invete oamenii sa spere cand sunt deja in fundul prapastiei. Iisus a venit sa ne invete sa pretuim iubirea mai mult decat banul. In presa, o minora insarcinata a fost rapita/ucisa pt a-i lua copilul din burta. Victimele minora si fatul tot legile le-au aparat?

 25. Documentare? Lumea este aceeasi peste tot, cu bune si cu rele. In ce am incredere? In acesti tineri romano-americani care si-au construit o viata frumoasa prin munca lor si nu a fost usoara, pot sa-mi imaginez. S-au hotarat sa ofere o viata mai buna unui copil care la noi, se izbea de toate prejudecatile. Daca va ajunge intr-o universitate de prestigiu, depinde de ea, de capacitatile ei intelectuale si de determinarea ei, trasaturi pe care aceasta familie care s-a realizat intelectual i le poate dezvolta.

 26. Paradoxul paradoxurilor este ca Ambasada America nu a luat niciun fel de atitudine publica in acest caz, mai ales ca legislatia lor referitor la adoptii nu permite fratilor sa fie despartiti, aflandu-se in cele din urma ca Sorina are un frate Andrei. Unde sunt cei 200 si ceva de ani de democratie ai USA in aceasta situatie? Ce fel de exemplu dau americanii celorlalti? Cum este posibil sa se accepte o adoptie facuta de aceasta maniera?

 27. Va atrag atentia ca in tari din Europa, indivizi care au terminat studiile la Harvard au avut atata minte incat au fost promotorii retelelor de prostitutie infantila si adulta, urmare pozitiilor obtinute in guvernele tarilor lor. Cititi L’affaire Gladio … si listele de personalitati politice implicate in retelele de prostitutie, liste care sunt facute publice pe internet. Luati pe fiecare in parte prin wikipedia si o sa ajungeti la concluzia ca asemenea universitati creeaza si MONSTRII ATAT LA PROPRIU CAT SI LA FIGURAT.

 28. EINSTEIN SPUNEA „EDUCATIA ESTE TOT CE ITI RAMANE, DUPA CE AI UITAT TOT CE AI INVATAT LA SCOALA !”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.