Hackerii folosesc mai multe unelte de atac

SRI: Atacuri cibernetice asupra unor instituții financiare

Serviciul Român de Informații deține date și informații potrivit carora asupra unor instituții financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august 2018.

Recent, și alte instituții partenere SRI au identificat iminența producerii unor atacuri cibernetice de amploare asupra mai multor sisteme financiare din lume, potrivit unui comunicat SRI.

Conform analizei CNC, hackerii folosesc mai multe unelte de atac asociate cu o grupare de infracționalitate cibernetică de sorginte estică. Una dintre metodele de lucru folosite de atacatori constă în extragerea unor sume de bani, eliminand limitele de retragere aferente unor conturi bancare.

Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituții, entități și persoane din spațiul virtual, iar atacurile informatice împotriva instituțiilor financiare au cunoscut o creștere în ultimii ani. Atacatorii folosesc tehnici de tipul APT -Advanced Persistent Threat, în urma cărora obțin acces la sistemele informatice și ulterior găsesc metode să valorifice informațiile accesate.

SRI a acordat deja sprijin unor instituții financiare pentru evaluarea, atribuirea și contracararea eventualelor efecte ale acestora.

Citește și: Pleșoianu, apel către șefii SRI și SIE 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Lasă bre abureala asta cu ciberneticele, mai bine zii când mai puneți de-o revoluțiune, ca să mai fac și eu niște analize gratuite! (cu plămânii am rezolvat, dar șalele și prostata mă supără cel mai tare-n ultima vreme…)

  2. Ma bucur sa mai aud si vesti bune, in sensul ca o institutie a statului actioneaza competent si isi face treaba. Mi-as dori sa stiu ca marea majoritate a institutiilor fac asta, dar cred ca sunt prea optimist (sa nu zic naiv).

  3. Ce-i asta? Reclama pentru SRI? In partea de inceput a articolului se afirma ” …. asupra unor instituții financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august 2018 …”. Din totalitatea acestor atacuri cate au fost depistate de SRI si cate au fost neutralizate de aceasta institutie? Ca asa, sa constatam si sa facem contabiltate, este usor.

  4. Asta-i asa… o informare ca sa arate ca lucreaza, ca fac ceva util cu bugetul urias pe care-l au. Dar pe noi nu asta ne intereseaza acum.
    Singurul subiect care ne intereseaza este ce stie SRI de incercarea de rasturnare prin forta a guvernului si a ordinii constitutionale din 10 august. Pentru ca SRI e singura institutie care intercepteaza si stocheaza toate comunicatiile voce si date din Romania (cu sprijinul partenerilor externi) si care in acelasi timp are datoria de a asigura mentinerea ordinii constitutionale. Asta inseamna ca ei stiu cine e in spatele actiunii din 10 august. Si daca nu spun nimic, sau spun ca nu stiu, mai e vreo explicatie logica alta decat ca sunt de-ai lor?

  5. Mircea fa-te ca lucrezi! Am mai vazut diversiuni din astea cu teroristii in slapi. Eu mai interesat sunt cum de n-au „vazut” securistii ce urma la se intample la lovilutia din 10 august, decat de vrajelile astea cu banksterii care li-i le dau cia in plic sa le recite.
    Ati uitat sa spuneti ca Rusia e capu rautatilor si ca Vlad personal a dus sticku cu malwaerul la nunta :))
    Siktir!

  6. O reclamă a „revolutiei tv”, „Mircea fă-te că lucrezi”, de a deturna atenția de la întrebările la care nu se vor răspuns, la show-ul de prost gust din 10 august,(avem atâta „treabă”, numai „atacuri” cibernetice bankare) nu se dorește să se descopere sponsorii scandalagiilor huligani care au atăcat oamenii legii de menținere a ordinii plus înscenarea autoapărării reale a jandarmilor transformat în reprimarea dreptului la „libera exprimare” cu armament „de război” de către mass-media „românească”, unde sunt milionul demonsranților care au emigrat?, și unde au încăput 100 de mii de demonstranți într-un loc (Piața Universității) unde se pot aduna maxim 20 de mii de oameni? Mai sunt și alte întrebări logice dar las șansa să le pună și alții care vor să se trezească din somnul dezinformării în care „păpușarii” ne aruncară. Deșteaptăte române, află răspunsurile de ce ni s-a furat dreptul la un trai decent prin muncă, drept garantat de Constituție, și uniți-vă să respectați legile Statului Român, să îndepărtăm degradarea morală la toate nivelele de conducere, printr-un limbaj decent, logic și la subiect, ca să ne păstrăm dreptul la demnitate, respect și decență.Dumnezeu e cu noi atunci când ne ajutăm cu respect, între noi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.