SRI-Mintia

În sfîrșit, a venit vremea să vedem ce fel de servicii secrete avem! La fel, a venit vremea să vedem cît de sănătos și de puternic este celălalt umăr al președintelui nostru (nu cel operat), nu prea opintit în sprijinirea țării sale. Sub ohii mari cît cepele ai cetățenilor români preocupați de politică și economie, iaca s-a vîndut de lichidator și Termocentrala de la Mintia. A dat SRI-ul vreo veste? A transmis SIE o informație la Cotroceni despre identitatea cumpărătorului? Știe poporul român cine îl va salva din criza de enrgie? Un material difuzat de Deutsche Welle comunică aceleași nelămuriri șocante care ar trebui să-l bulverseze și pe președintele Klaus Iohannis. Iată ce spune Deutsche Welle, nu Cotidianul:

Termocentrala Mintia, aflată în insolvență din noiembrie 2019 și în conservare din 2021, a fost vândută singurului ofertant: Mass Global Energy Rom, companie înființată special pentru această achiziție, parte a unui grup din Irak, înregistrat în Insulele Cayman. Termocentrala a fost total oprită la începutul acestui an, după o serie de alte întreruperi generate de lipsa cărbunilor.

Persistă o serie de întrebări și suspiciuni legate de această vânzare a Termocentralei Mintia cu 91 de milioane de euro, o sumă care reprezintă jumătate din banii investiți în ultima retehnologizare: de ce, după vânzare, contractul nu a fost făcut public; de ce, dacă statul voia să vândă Mintia, nu a făcut-o în timp ce această termocentrală se afla în funcțiune și mergea din plin, de ce a fost așteptat momentul cel mai nefavorabil pentru o astfel de tranzacție?” (Termocentrala Mintia:cum a murit și de ce salvarea este secretă)

Cotidianul între articolele de astăzi mai adaugă ceva:

Valoarea investiției Romgaz era de circa 300 milioane euro, din surse proprii, iar termenul de punere în funcţiune a centralei a fost stabilit pentru trimestrul patru al anului 2023. Proiectul Romgaz a fost dosit fără explicaţii, iar afacerea a fost vândută unor investitori arabi contra sumei de 91 milioane de euro. Firma cu sediul central la Amman promite că va injecta în Sistemul Energetic Naţional curent produs cu gaze naturale cumpărate de la Romgaz. Pentru amatorii de speculaţii mai putem adăuga că Romgazul a fost ejectat din afacere cam în aceeaşi perioadă în care preşedintele Klaus Iohannis emitea un decret privind acreditarea domnului George Cristian Maior (ambasador in SUA şi fost şef SRI, n.red.) în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Haşemit al Iordaniei, cu reședința la Amman”.(Cotidianul, Marcel Bot, Afacerea Mintia are toate ingredientele unui şmen de succes)

Cîtă vreme băieții gîfîie pe urmele noastre, de ce nu le-am amușina și noi pe ale dînșilor?

Am dat fuga pe net și am căutat să vedem ce-i în Irak, la originea firmei care salvează defuncta noastră termocentrală de la Mintia. Și peste ce am dat? O serie de firme din același grup, toate situate în Regiunea Kurdistan:

Mass Global Energy (Erbil) Combined Cycle Power Plant – Erbil
Iraq – Kurdistan Region – Erbil
Makhmour Road – Pirdawood
Mass Global Energy (Suleimanya) Combined Cycle Power Plant – Suleimanya
Iraq – Kurdistan Region – Suleimanya
Kirkuk Main Road – Chamchamal
Mass Group Holding  Energy (Basmaya) – Basmaya Gas Power Station
Iraq -Baghdad,Kout Main Road -Alwahda District
Mass Global Energy (Duhok) – Duhok Gas Power Station
Iraq – Kurdistan Region – Duhok

Este vorba despre zona controlată de americani. Nu vă putem spune cît de dezvoltat este grupul și cît de mult contează el în producția de energie a Irakului. Probabil că rivalizează cu marile companii americane, germane sau englezești și supermanagerii grupului au hotărît să se extindă și în România. În deșertul irakian nu mai era loc de afaceri. S-au consultat și cu firma mamă de la Amman care poate fi contactată și la Mass Energy Holding Group – Amman Office, Mass Jordan Renewable Energy Company – Management
Amman- King Abdullah II Street – in front of Al-Hussein Gardens
Tel:  +962 6 5542255/56/57
Mob: +962 79 5816014P.O. Box: 546 Amman 11953 Jordan
Email: info@massgroupholding.com.

Și au hotărît să ia de pe capul românilor o problemă uriașă, mai ales că aceștia au investit ca proștii o sumă uriașă în modernizarea termocentralei și apoi au închis-o. Nu-i exclus să fi abordat și ambasada României de la Amman și să fi primit imediat binecuvîntarea: Haideți, băieți!

Ce ne facem cu George Cristian Maior, totdeauna treazul nostru ambasador de la Amman, tocmai sosit după un mandat misterios, de lung și de inexplicabil în America?

Are cumva un amestec în această achiziție a celor din Kurdistan? În ce măsură știe, în ce măsură îi implică pe niște acționari americani? În ce măsură, în spatele firmei din Insulele Cayman aflate în relație cu firma din Amman, e și cineva din România?

Cam pe aici trebuie să se învîrtă întrebările și răspunsurile obligatorii ale serviciilor secrete românești și ale DNA. Dacă nouă, cetățenilor obișnuți, ne miroase a afacere murdară, de ce nu le-ar mirosi și lor și de ce nu s-ar strădui să ne ofere lămuririle necesare? Nu de alta, dar ne-au îmbătat cu tot soiul de descoperiri fantomatice! Ba, cu un ungur din secuime care a pus ceva într-un coș de gunoi, ba cu un zăltat din Oltenia care voia să lupte în Siria.

Nu cumva, de data aceasta, dau și peste un om de-al nostru?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 63

44 de Comentarii

 1. Cleptocrația românească în acțiune.Înainte, mă gândeam c-au câștigat arabii o licitație, și, arabi fiind, o să bage păcură-n centrală.Dar acum, cu Romgazul, se schimba radical povestea.Chiar mă gândeam că e o minune, în sfârșit, că un investitor pe producție energie, indiferent cine e el, se apuca de treabă.Dar uitasem în ce țară mă aflu.Chiar nimic bun nu e în stare banda de la București să facă.

 2. Lumea e linistita de zici ca traim inainte de ’89. Se uita ca proasta la televizor, ca de citit nu mai poate si oricum nu cred ca are capacitatea sa inteleaga, asa ca poate ar fi bine sa prezentati hotiile astea ca marile realizari ale Partidului (indiferent care-i la putere),iar in continuare sa vedem viitorul stralucit pe care ei il pregatesc pentru prostime. Iar cand il va durea la lingurica poate se intreaba; ce scrie asta aici ca treaba e pe dos? Cred ca preferati niste injuraturi, dar a-ti fi satisfacut ca s-a trezit prostimea !

 3. Ce mai e de spus? JAFUL E MAI MARE CA ORICÂND SI SE FACE FARA PIC DE TEAMĂ. Serviciile se fac ca nu vad,nu aud,nu stiu,nu cunosc căci ele sunt acum intr o buna măsură o ….o filială a unor servicii de peste țări si mari.
  Ai stăpâni ,nu mai ai griji,răspunderi. Găndesc alții ce ai tu de făcut si faci ce -ți spun Ei.
  Dinspre ministrul energii,cel al economiei,Ciuca, Ciolacu,Iohanis nu
  auzi nimic, tac complice și aprobator.
  Români fiți optimiști! Inca mai e de vândut, adică de JEFUIT!
  Cand nu o mai fi nimic de vândut Bandiții sting lumina, închid țara GOALĂ PUȘCĂ si pleacă.
  AICI A FOST CÂNDVA O ȚARĂ!
  A FOST .

 4. Dna Sosoaca a aratat ca AUR are membri in toate comisiile parlamentare care puteau face cunoscute public toate dedesupturile afacerii. Poate sa o blocheze nu ar fi reusit dar sa ia la rost pe baza de documente pe cei responsabili nu i-a auzit nimeni pe oamenii lui Simion sa o faca. AUR se dovedeste a fi complice cu securistii vanzatori de tara.

 5. Numele lui George Maior a fost pomenit de Ninel Peia care a aratat ca nimeni nu are curajul sa faca cercetari asupra eventualei sale colaborari cu cumparatorul termocentralei. Vorbim acum de acest episod dar toti romanii au auzit de zeci de ani de baietii destepti din energie. Adica de SECURISTI si de oamenii lor mosteniti.

 6. ‘ Another one affair ‘, nimeni nu le-a contabilizat după 1990, ‘succesuri’ pe linie și, și încă nu s-a terminat.

 7. Vezi Mintia și ești copleșit!
  Zeci, zeci de Milioane de tone de Steril Îndepărtat, Milioane de tone de Minereu Topit, Miliarde de ore de Muncă! Acum nu mai este! A dispărut „plamanul” economic al României! Se vor face din Mintia 10 divizii de Tancuri Merkava ca să apere un popor isteț foc! Bogdan Aurescu cu B’nai B’rith, Frații Muraru cu Forumul Mondial Evreiesc, Manole de la BNR cu Davos, la ce vă așteptați? Citez din clasici: Savaliuc Antena3: DNA trebuie desființat, Mircea Dinescu: România e țara Prucurorilor,țară în care clasa politică e jupuita de vie! Mă bate gândul ca să Emigrez! Serghei Mizil: Alt parandarat! Ce lăsăm copiilor și nepoților noștri? Cum ce? Sute de milioane de Tone de Steril! Oțeluri Înalt Aliate la alții! DNA, SRI, SIE? Garbige, Trash… Asta a „fost” Mintia, pfui si a dispărut ca și Viitorul Generatilor Viitoare! 50 de Euro pe kW, sună bine, n-așa?

 8. Securiștii și comuniștii și-au cîștigat țara în Dec/1989, acum voi ce vreți, să vă dea vouă roadele muncii lor?

 9. Vad prietenii strangandu-si mainile
  Ce mai faci? Dar de fapt, isi spun, te iubesc

  Aud bebelusii plangand, mi-i imaginez crescand,
  Ei vor invata mult mai mult decat am stiut eu vreodata
  Si-mi spun in gand
  Ce lume minunata!
  What a wonderful world!
  (Louis Armstrong)

  La multi ani Cornelia, Cornel, Corneliu,
  Intr-o lume minunata, de care sa va bucurati sanatosi!

  https://youtu.be/p-T6aaRV9HY

 10. Daca erau 5-10 ofertanti poate ca ne gandeam la manarii. Romgazul era liber sa participe la licitatie. Daca se mai lungea mult probabil ca se dezmembra si fura tot de pe acolo.

 11. Care comunisti fraiere? Batranii tai si ai altora care plang si acum dupa ce a fost? Comunistii cei mari de langa Ceausescu au fost bagati aiurea in puscarie pentru ca l-au aplaudat si l-au laudat la congrese.Strainii in cardasie cu securistii cu care semnasera pactul de asasinare al lui Ceausescu au confiscat Romania.

 12. Daca facea asta guvernul Dancila, 5-6 ministrii, inclusiv premierul, erau arestati de brava DNA! Hotie pe fata, paine calda in mana traderilor de energie, in lipsa curentului produs de Mintia! Niste tradatori hoti, care trebuie extirpati( de la conducerea treburilor tarii)!!

 13. Asta este cam la acelasi nivel cu operatiunea “sparanghel”. Ii doare la basca pe “meseriasi”. Cel putin sunt consistenti, borfasii. O chestie pozitivi este ca mai sunt voci in mass-media care au puterea sa scrie despre panaramele astea. Ca in trecut toti stiau insa nu scria nimeni despre cotcarii. Din motive de frica sau de cardasie, probabil.
  Astia n-ar trebui lasati la doar un articol, doua ci urmariti “pas cu pas” vorba iubitului nostru presedinte :-).

 14. Bine aţi venit în regimul fanariot al ciocoilor securişti! Şi-au dat pensii speciale pentru a devaliza ţara mai bine. Nu degeaba a scos Predoiu în 2014 din Codul penal infracţiunea de subminarea economiei naţionale – aveau planuri mari de pe atunci!

 15. Propozitia de „deschidere” a pseudoanalizei lui nea Cornel e apoteotica…Cica, „in sfarsit(dupa 33 de ani de lovituri de stat si economico-financiare!!!) a venit vremea sa vedem ce fel de servicii secrete avem”!? De parca Securitatea nu e cunoscuta cu crimele si diversiunile ei inca de la infiintarea ca BRAT INARMAT AL PARTIDULUI!!! Nu mai spun ca nea Cornel avea ocazia sa „analizeze” cu har posibilitatea ca insignifiantul „civil” Mayor sa devina peste noapte sef al celei mai importante Directii a Securitatii, dupa care sa opereze ca AGENT de marca in functii conspirative la externe…Of-ul lui nea Cornel cu „americanii” ramane calcaiul personal al lui Ahile in calitatea sa autodeclarata de „om de dreapta”, dar cu reflexe de stanga…Sarmanii
  BOLSEVICI SOVIETICI kurdistani au ajuns pe mana „americanilor”…S-o fi desfiintat Partidul marxist/bolsevic kurd? Partid care
  a tinut si tine in sah Turcia si nu numai sub pretext „nationalist? E trist cand diversiuni evidente sunt puse pe seama altora
  decat a criminalilor care le-au comis…

 16. SC (editat) SA.MAIOR ÎMPREUNĂ CU GAȘCA ✊ ȘI?DIN TOT DE AUNA O DORIT BINELE DE A JEFUII ACEASTĂ ȚARĂ,INCLUSIV ,,VOTURILE.ȚINEȚI MINTE SUFRAGERIA IZMĂNARULUI,CONTINUAT CU SECT1 PLUS PRIMĂRIA GENERALĂ A CAPITALEI.DESPRE CE M AI VORBIM ,DOMNU NISTORESCU?NU AVEM JUSTIȚIE NU AVEM ȘI GATA .LA NOI ȘI JUSTIȚIABILI SÂNT HOȚI,BORFAȘI ȘI NESIMȚIȚI.NU AU MAMĂ NU AU TATĂ.

 17. @Cornele ma faci sa rad 😀 !

  Scri un articol pentr-o paguba de 200 de milioane insa nu vezi ca „FURNIZORII” au de luat 😀 … au de „luat” (!) de la stat
  suma de „peste 30 de miliarde de lei”
  si noi nu stim (in afara de Mishetaux, care nu-i comentator !) cine-s ei !

  Pe cand un articol despre „FURNIZORII din ENERGIE” si …firmele „nu chiar asa secrete 😀 ” …ale … SRI (care faca „afaceri” pentru tara luand si salarii pentru asta 😀 ! ) .

 18. Puterea te face sa nu privesti realist viitorul … iti ia mintile . Vorba unui fost prsedinte care acum , incoltit ,isi da seama , ca nu poti detine purerea la infinit. Vine odata momentul decontului .Se vede din Piata Obor mana lui Maior ambasadorul roman care „apara interesele” Romaniei la Aman .

 19. Deloc întâmplator, Charlie urăște pe cei Cu drag de România. Evident asta e tema Lui de casă, calomnia repetată,că poate rămâne ceva.
  Practică comunistă clar.
  Doar cei ce accesează ocazional forumul ar putea fi înșelați în primă instanță. Cetățenii Republicii Cotidianul știu bine ce poate Charlie, cel

  cu datorii până la moarte sistemului care l-a creat. Poate a făcut parte, din sistemul represiv, sau este doar un simpatizant obscur?
  Cert este că are timp berechet de stat pe forum la fel ca Tică, ego-ul său deloc secret. Nu dezvolt ,personajele nu merită.
  Charlie spune că albul e negru și negrul, alb. El știe ca cei cu drag de România sunt dușmanii României. De unde știe? Citește în cafea, în bobi, sau în pampersi? Nici în pampersi nu face el, face unul rene, humor oizii, el e curat uscat curat, cu injecții în cap

 20. @ Dorotheea 12:18
  Bietul postac cu EPOLEȚI nu merită atenție. Neam de slugă.
  Treci la comentariul următor ! ?

 21. Concedii in Grecia aveti, manele aveti, BMW aveti, pestera va mai trebuie ca conditii de Pestera va ofera Iohannis si guvernul lui. La iarna bicleta cu dinam din pod ezte numai la sporirea productiei nationale de elctricitate si Charlica ocupa primul din plutonul fruntash.

 22. Tineri romani, emigrati. Nu aveti sanse aici. Daca vreti o viata buna, fugiti din Romanika.Cei ce aveti ti copii, daca nu sunteti „speciali” , educati-va copiii de mici ca trebuie sa emigreze!!

 23. Mai este putin si este tars ca afara ca prin Elvetia.

  Te-a prins cu 1°C peste limita legala de temperatuta din casa a si venit militia si te-a bagat la puscarie.

 24. Sri,sie,SPP sunt apendice ale altora servicii secrete…in plus sunt atat de incompetenti…mintia e jaf la drumul mare…facut in etape…irakieni sau cine e in spate…plecati acum…pentru ca veti fi vanati…Voi si complicii Vostri din guvern si servicii…

 25. Stimată mimi ar fi corect să-ți păstrezi îndemnurile pentru copii tăi, dacă crezi că statutul de venetic, de tolerat care îl vor avea și ei și copii lor este fericire. Sunt mulți care mai cred că
  “România e pământul
  Celor ce suntem în viaţă,
  Cei ce ne iubim frăţeşte,
  Ne dăm mâna româneşte:
  Numai noi cu-acelaşi nume,
  Numai noi români pe lume
  Toţi de-aceeaşi soartă data,
  Suspinând cu toţi odată
  Şi-având toţi o bucurie;
  Asta-i patria română
  Şi ea sfânta să ne fie!. (G.Coșbuc)

 26. Romania era regat. Ungaria era republica socialista

  7 decembrie 1918 Armata Română intră în Brașov, în sud-estul Transilvaniei.
  7 decembrie 1918 – Armata Română depășește linia de demarcație fixată prin Convenția de armistițiu de la Belgrad (râul Mureș) și înaintează spre Turda, cu scopul de a ocupa Clujul, cel mai important oraș al Transilvaniei. Puterile Antantei îi ordonă Ungariei să-și retragă trupele.
  12 decembrie 1918 – Trupele române intră în Sibiu (sudul Transilvaniei)
  24 decembrie 1918- Trupele române intră în Cluj.
  14 ianuarie 1919 – Trupele române ajung la Baia Mare.
  18 ianuarie 1919 – Trupele române intră în Sighetu Marmației.
  22 ianuarie 1919 – Trupele române se opresc la noua linie de demarcație indicată de puterile Antantei, lăsând Banatul sub controlul Serbiei, iar Crișana sub control Maghiar.
  1919, seara – Trupele maghiare organizează un atac împotriva Armatei Române în vestul Transilvaniei.
  16 – 19 aprilie 1919 – Lupte violente au loc în Munții Apuseni, câștigate în final de trupele române (cinci divizii), care sparg linia frontului în câmpia Crișanei.
  19 aprilie 1919 – Ca urmare a reușitei contraofensivei împotriva Republicii Sovietice Maghiare, trupele române intră în Satu Mare.
  20 aprilie 1919 – Trupele române intră în Oradea.
  1 mai, 1919 – Trupele române ajung la râul Tisa.
  17 iulie, 1919 – Béla Kun ordonă o contraofensivă împotriva Armatei Române.
  20 iulie 1919 – Armata ungară traversează Tisa; au loc bătălii violente.
  26 iulie 1919 – Ofensiva maghiară este înfrântă și se retrage dincolo de Tisa. Au fost capturați mulți prizonieri.
  tratat cu Iugoslavia
  3 august 1919 – trupele române intră în Timișoara.

  Si acum cineva spune „parasiti Romania”

 27. În luna Ianuarie 2022 am depus o petiție la DIICOT în Oradea împotriva SRI ca Grupare Infracționala Criminală Organiza. Răspuns: Nu este de competența DIICOT. SRI a interceptat telefoane ilegal prin rețeaua Romtelecom, cu aparatura fostei Securități comunista.
  După ce am depus petiția la DIICOT au apărut și draftul de legi al siguranței naționale.
  În luna Iunie am depus o petiție la Guvernul Romăniei în care mă plăng că îmi sunt încălcate toate drepturile fundamentale ale omului de cănd am aflat că SRI interceptează telwfoane ilegal, în scop infracțional și criminal!.
  Răspuns: Să mă consult cu un avocat.
  Nu am bani de un avocat. SRI mi-a distrues tot; familie; afacere; demnitate; socializare; sănătate…tot.

 28. Care are dare de mana sa-si puna panouri solare, centrala eoliana sau sa-si microhrocentrala sa nu le mai platesca la hotii astia nimic. Un franc nu il merita.

 29. Ce mai contează, o Mintia sau … alta, românii nu vor sa se trezească nici in ceasul al 12 – lea, când, încă, încă, le-a mai rămas ceva din Romania NE-vandut. Asta-i țară fraierilor, cărora le este vândut pământul de sub propriile picioare si fraierii … DORM încă !.

 30. – CORUPTIA reprezinta o povara GREA pe umerii natiunii, contribuind la cresterea nejustificata a imprumuturilor externe, cheltuielilor bugetare si nebugetare ale statului, a inflatiei si la finantarea indirecta continuua a structuirilor criminale;
  – CORUPTIA determina, scaderea standardului de viata si inechitate în distributia corespunzatoare a venitului national (produsului intern brut), a bogatiilor naturale ale tarii,acaparate de “baietii destepti”, impiedica formarea clasei de mijloc in Romania, care ar oferi stabilitate si soliditate sociala;
  – Costurile CORUPTIEI, nu se pot limita a fi reflectate numai de efectele directe respectiv mita si traficul de influenta, ele au impact inclusiv asupra deteriorarii mediului economic, înconjurator ecologic si a gradului de informare mediatica reala;
  – CORUPTIA impiedica inclusiv manifestarea si functionarea legilor firesti ale economiei eficiente si democratiei reale sau normalitatii;
  – CORUPTIA produce amenintare, riscuri, insecuritate si nesiguranta locala, zonala si globala;
  – CORUPTIA afecteaza grav viata politica. Cei care au jucat un rol important în desfasurarea evenimentelor din decembrie 1989, nu ca tortionari si aveau proiecte marete de perspectiva pentru viitorul Romaniei sau care poate mai detin inca sunt absenti din viata publica de astazi, unii au fost ajuati sa treca in lumea vesnica ori au fost supupusi la amenintari, alti au emigrat deoarece au fost oripilati de parsivismul, incompetenta si imoralitatile pe care le-au vazut dezvoltandu-se in jurul lor in ROMANIA.

 31. „Iată ce spune Deutsche Welle”

  Care DW, aia care n-au filiala in RO sau aia care zic ca-s de la nemti, dar nu-s ? Poate va explica specialistul in insolventa cum e cu recuperarea prostiilor facute de toate guvernele RO ? Dupa unii (nu caracterizez) trebuia sa falimenteze si furnizorii neplatiti, sa fie falimentul general.

 32. Doamna Mimi! Am 150 de clienți activi! Bat țara sau ce a „mai” rămas din ea! Dacă știți „macar” principii elementare la o bombă Atomică, pentru explozie e necesară o masă critică! Acea masă critică ce trebuia ca să extirpe cancerul corupției, a vânzării de Țară, a trădării de țară a emigrat! Se nasc mai mulți copii în Disporă, România este un cadavru viu, cadavru certat cu Oxigenul Curățeniei Sufletești, trăind în Mediul Anaerob ca organismele Unicelulare Inferioare! Se vinde Mintia, Frații Muraru declara România antisemita și xenofoba, Bogdan Aurescu se închină la B’nai Brith și scuipă pe România, pe Ortodoxism de la venirea lui Andrei Apostolul în Scitia Minor până în anul 2022! Absolvenți de Ecologica și Spiru cu note de 5 la BAC și Drept Penal „fecalizează” Roba Justiției, pensionari la 48 de anu cu 320 de milioane de lei pensie lunar! Exodul te scapă de sărăcia din Moldova, Baragan, Dobrogea! Scapi de parizer din gheare de pui, spirt filtrat prin miez de pâine și moarte prematură! Trăiască Madrid, Barcelona, Atlanticul, Tenerife! Jos Buzatu, Doru Ioan Taracila, Marian Oprișan, Clanul Cosma Ploiești!

 33. „dau și peste un om de-al nostru?” Nu ! Si nici macar coruptie romaneasca nu-i. Este slugarnicie, este CIA ! Incepand de la Traian Basescu avem numai talpi in dezvoltare. Nu avem voie sa ne dezvoltam. Nu avem voie sa facem autostrazi(vezi Ploiesti-Brasov) nu sa construim 3 si 4 la Cernavoda, nu sa dezvoltam portul Constanta, nu investitii in hidrocentrale , nu in termocentrale(iata Mintia), nu industrie – fara industrie ! In schimb trebuie sa cumparam armament american si sa imbuibam bancile globaliste cu plati de dobanzi duble fata de Ungaria si triple fata de Bulgaria ! Nasol ! Nasol ! Hai, colonie , colonie, dar nici chiar asa !

 34. SRI + SIE + anexele = Securitatea = cancerul României !
  Securitatea 2.0 este membră a Cooperativei Globale a Serviciilor Secrete alias Umbrella.

 35. „nea Cornel” sau „Cornele”
  Bai, voi stiti ce zi a fost astazi?
  13 septembrie. Ziua onomastica!

  Biserica Ortodoxă îl prăznuiește, astăzi, pe Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul. A fost unul din centurionii împăratului Tiberiu (14-37) din cohorta „Italica” din oraşul Cezareea Palestinei.
  Corneliu era un om bun şi milostiv aşa cum se arată în Faptele Apostolilor: „Iar în Cezareea era un bărbat cu numele Corneliu, sutaş, din cohorta ce se chema Italica. Cucernic şi temător de Dumnezeu, cu toată casa lui şi care făcea multe milostenii poporului şi se ruga lui Dumnezeu totdeauna.
  Corneliu Sutaşul a fost cel dintâi dintre neamuri botezat.

 36. Ticuta, pe Doamna Mimi o citisi dar pe Dna Core, nu.
  Daca o citeai pe Dna Core, poate iti pica fisa.

 37. „Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu Sutașul
  13 septembrie
  Sfântul Corneliu este cel dintâi dintre pagâni care a crezut în Domnul nostru Iisus Hristos. După botezul său a părăsit toate cele păgânești și a mers în urma lui Petru și a fost pus episcop de dânsul.”

  LA MULTI ANI,DOMNULE CORNEL NISTORESCU !

 38. Consider ca trebuie sesizate Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe
  si Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI legat de cazul Mintia.-
  De asemenea trebuie sesizata Comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice,intrucit vinzarea Mintia prejudiciaza economia in mod flagrant ,criza energetica impunind activarea ei energetic,vinzarea ei reprezentind act de sabotaj ,alaturi de alte acte de sabotaj economico-social-politic ,acte de atentat la securitatea nationala .
  Comisiile au obligatia sa inainte sesizari catre organele penale abilitate.
  Orice pasivitate a Parlamentului in anchetarea si dispunerea de masuri in activitatea sa de control parlamentar fata de obligatia sa permanenta de control fata de SRI si SRI cit si de instrainarile,inchiderile de capacitati de productie,in mod fraudulos reprezinta abdicare de la mandatul dat de catre electorat,reprezinta complicitate la criza energetica provocata impotriva cetatenilor si la mentinerea ei,imputabila si Parlamentului ca organ reprezentativ ales prin vot democratic.
  Intr-un stat de drept, cazul Mintia sesizat in presa,inclusiv in ziarul Cotidianul reprezinta un caz simptomatic al coruptiei si neregulilor sesizate de opinia publica,savirsite de catre persoane ce trebuie anchetate de comisiile parlamentare cu asumarea rolului de stabilire a opersoanelor ,responsabilitatilor si sesizarea org.penale .

 39. Domnule Nistorescu azi 13 Septembrie nu mai este Ziua Pompierilor??? In comunismul de tristă amintire era zi de sărbătoare amintind de ultima confruntare armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Țării Românești și un corp de armată otoman. Nimic despre trecut? Știrea de azi a fost că mama domnului Falcă are o baie cu 2 becuri, amintind de știința mamei lui Bulă că mai sunt 2 chiftele în frigider, dar că la indicația UE serbăm că mama aprinde numai unul. Până se împiedică de ceva.

 40. SRI o ține una și bună că informează politicul și că acesta decide ce spune și ce nu. După lege așa ar trebui să fie. După fapte, pare că CIA, Mosad, SIE etc și-au dat mâna peste țară, peste orice țară. A știut biserica catolică ce a știu când i-a fugărit pe teutoni. Îi trimiți cu o treabă și ei se apucă de alta. Acum eu nu zic să-i stârpească, dar statele ar putea să-i scoată din cotloanele în care colcăie o parte din băieții lor. Hai, curaj că tot oameni sunt și ei. Măcar să împartă și cu alții, mai mulți și mai amărâți. Să citească istoria, proștii pământului de Dinu Păturici ce sunt.

 41. Cat de naiv puteti fi oare, stimate dle Nistorescu, dupa o viata petrecuta in presa???? Pe vremuri haraciul se numara in pungi, se incarca in carute si se cara la Stambul fara etichete false, drept ceea ce era: TRIBUT. Azi tributul se plateste prin cumpararea de armament expirat, microcentrale nucleare, vanzarea pe nimic a resurselor si a tot ce a mai ramas nefurat din tara asta! Parca era mai bine cu haraciul „deschis”: se stia exact cat trebuie platit si se platea fara tot felul de manevre. In conditile acestea binecunoscute tuturor cum va puteti mira ca nu miroase urat celor „in drept”? Pai nu le miroase pentru ca li s-a dat ordin sa nu le miroase! Iar daca nu se conformeaza o sa miroase aerul de la Rahova, ca doar justitia noastra e independenta doar de autoritatile romanesti ..

 42. Romania,romanii nu mai au sisteme imunitare!Au fost privatizate,avind stapini straini!La unii s-ar numi tradare!Tradare, care in sistemele militare se pedepseste peste tot in lume intr-un singur fel!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.