Stăm cel mai prost din UE la cheltuielile pentru sănătate

boli, serviciu

Cu cheltuieli pentru sănătate de 580 de euro de locuitor, România este pe ultimul lor din Uniunea Europeană, devansată de Bulgaria (590 de euro), într-un clasament condus de Danemarca (5.260 euro), Luxemburg (5.220 euro) și Suedia (5.040 euro), arată datele Eurostat.

Datele sunt valabile pentru anul 2018. În medie, în UE, cheltuielile cu asistența medicală s-au ridicat la 9,9% din PIB în 2018.

Dintre statele membre ale UE, cele mai mari ponderi s-au înregistrat în Germania (11,5% din PIB) și Franța (11,3%), urmată de Suedia (10,9%).

În schimb, cele mai mici ponderi din cheltuielile cu asistența medicală au fost înregistrate în Luxemburg (5,3% din PIB) și România (5,6%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. In plus. la noi, pe carca de locuitor, exista armade de agenturi secrete care numara voturile milirarizate pe baza de protocoale ascunse si pensii speciale… aparati de acorduri militare semnate fara referendum si de baze straine…

  2. Da, dar dăm 2% din PIB pentru Armată? Dăm. Nici aia nu se prea vede că nu am auzit să revină armata obligatorie ca să adune pentru 1 an pe cei peste 19 ani, să obțină și ei un statut și să se lămurească macar majoritatea în ce lume trăiesc! Apropo! Și Liceele militare și Academiile militare ( de uscat, de poliție, etc…) fac instruire tot online?
    Canada, provincia Ontario TESTAREA este GRATUITĂ. Testul rapid îl primeși în două ore, iar al doilea în maxim 3 zile. La 15 milioane de locuitori provincia Ontario capacitatea de testare 60.000 de teste pe zi; curent se fac în jur de 40 000 de teste pe zi. Instalatorul, electricianul, zugravul, decoratorul care-ți intră în casă dacă i se cere vine cun testul făcut. Se îmbolnavește cineva la un loc de muncă, a doua zi angajații cer pauză la muncă și benevol toată lumea se testează covid 19. Și testații pozitiv intră în tratament imediat, nu ajung la internare în stare gravă. Aici este cheia: așa se previne și răspândirea și așa mortalitatea este redusă la cei îmbolnăviți fiind identificați și tratați din timp! Granița terestră cu USA închisă din martie. Nici o exagerare, dar și nici o nici relaxare nu a existat de la declararea pandemiei.
    Ce se face CU BANII CARE-I ÎMPRUMUTĂ ZILNIC descreierata Guvernare Ludovic Orban-Klaus Iohannis încât Sănătatea nu primește bani ca ambele teste pentru covid 19 să fie GRATUITE și ca se asigure testarea în masă?

  3. Asta se intampla pentru ca Romania se inarmeaza pentru a le apara fundurile unor astfel de tari.Bre,normal era sa scoata bani pentru apararea granitelor UE toate tarile europene,dar au gasit proasta satului european care o face pe cheltuiala ei rupand si de la gura bolnavilor.Smecheria suprema e ,,realocarea,,trupelor americane din Germania in Romania ,cu inchiderea bazelor la ei.Babaciunea de Merkel prin mutarea asta ,,realoca,,intretinerea bazelor si trupelor pe spatele nostrul,ca doar economia si bugetul statului e mai tare decat al nemtilor si ne permitem..Multumim din inima sasalaului si partidului Lui.Cum era aia ?Rominia euriopeana,Rominia norr-maaa-laaa,Rominia lucului binee fecut.

  4. Câțuvencu spune:
    2 DECEMBRIE 2020 LA 12:48

    Asa este Domnule. Dar Canada nu se imprumuta ca sa plateasca salarii si pensii. Cate categorii de cetateni sant exceptate de la plata asigurarilor de sanatate in Canada? 2-3 banuiesc. In Romania santa 12.
    Pe aici vad ca toti vrem spitale,scoli,drumuri,salarii,pensii,alocatii dar de munca nu prea se impiedica nimeni.
    In Romania avem 6.5 mil salariati (cu bugetari cu tot), 5 mil de pensionari si 5 mil de oameni intre 18 si 60 de ani care nu muncesc si nu amu muncit niciodata,deci niciodata nu au contribuit cu ceva la buget. Si astia ajung la pensionare, pensia aia sociala. Asa ca hai sa nu mai vorbim de Canada,Germania,Suedia……
    Pana nu rupem pisica in doua o sa continuam sa impartim saracia. Cat o mai merge si asta.

  5. Eu dau luna de luna vreo 1200 de lei sotia vreo 1500 de lei la sanatate. Ce primim inapoi? Canch! Am avut covid, tratament acasa, cu banutii tai, testele tale si tot asa. Daca te spitalizezi ajungi ingrijit ca la Resita, daca intrii pe ATI pa taticule, sanse 15-20% sa scapi. Doctorii au salarii. Cuplu doctori sot – sotie au aproape 40 mii de lei pe luna net. E grozav sa traesti in Romania. Prostii platesc, ei se fac ca presteaza, mai merg si la privat, mai fac si contracte cu anumite lanturi farma etc. Pentru 4-5 zile in infectiile alea de spitale ti se taie o chitanta de 5-6000 de lei de parca zici ca ai avut parte de servicii BurjAlArab. Tara hotilor si a prostiei. Ma asteptam sa apara o forta politica in care sa interzica cu desavarsire taierea padurilor, vanzarea terenurilor la straini, banii nostri risipiti in zeci de ani pe sanatate si nu primesti un paracetamol tata, dar nimic. La aceste alegeri chiar nu avem ce vota. Nu ca ar fi fost vreodata altfel.

  6. Cum poti sa fi asa de idiot?
    Cu spitalele practic inchise bolnavilor,cu consultatii on line cheltuielile ar trebui sa fie minime!

  7. măcar la ciordeală să stăm şi noi ca lumea, om avea şanse??

  8. Da ,dar stam mai bine la cheltuieli cu armata si multele sevicii ,ce ar putea deservi europa si america …

  9. Tragedia este ca si din aceste alocari jalnice, mai mult de jumatetea sunt manarite de mafia in halate albe si gasca „romanilor” guvernatori/guvernanti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.