Statul puternic care cere Americii să înceteze spionajul cibernetic

Beijingul cere Statelor Unite să stopeze practicile ilegale de spionaj cibernetic împotriva Chinei, dar și a celorlalte state, ca urmare a dezvăluirilor făcute de WikiLeaks. În cadrul unei conferințe de presă, ministerul chinez de externe și-a exprimat dezacordul față de aceste practici, anunță Reuters.

“Cerem Statelor Unite să înceteze ascultarea, monitorizarea, furtul de secrete și hackingul pe internet împotriva Chinei și altor țări” a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al afacerilor externe, Geng Shuang.

Declarația oficialului chinez vine după dezvăluirile din seria Bolta 7, făcute marți de WikiLeaks, în cadrul cărora erau listate și companiile chineze Huawei, ZTE și Zyxel ca fiind targetate de CIA.

Scandalul declanșat de WikiLeaks a oferit Beijingului o minunată ocazie de a replica după ce China a fost acuzată nu o dată de spionaj industrial în SUA și nu numai, potrivit RT.

Nu mai departe de decembrie 2016, fostul oficial al Pentagonului, Michael Maloof declara că marele stat comunist “are divizii militare dedicate special furtului nu numai de informații, dar și de tehnologie”.

În octombrie 2016, China a fost acuzată că a spart serverele serviciilor secrete americane și e-mail-urile unor oficiali, căutând informații despre arme nucleare, investigații FBI și planuri de război.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.