Știm cine e Viktor Orban. E posibil să folosească tot felul de tertipuri

Eurodeputatul USR Vlad Botoș a comentat la un post Tv articolul din presa ungară în care s-a scris că nu România produce  migrația ilegală, ci mai degrabă Ungaria. Botoș îi recomandă premierului Marcel Ciolacu să aibă o discuție fermă cu Viktor Orban,  pentru că a văzut că au pozat împreună și că cei doi par amici. 

 „Știm cu toții că ruta migratorie nu trece prin țara noastră, nici măcar prin țara vecinilor, prin Bulgaria, ci vin prin Balcanii de Vest, prin Serbia, Ungaria, și după aia, mai departe, prin Austria. Așa i-am convins și pe olandezi în toamna anului trecut, când i-am explicat parlamentarului olandez care a inițiat acea rezoluție în parlamentul olandez și i-am arătat clar harta Europei și rutele migratorii”.

„M-a surprins și pe mine acest articol din presa maghiară. Știm cine este Viktor Orban și e posibil ca el să folosească tot felul de tertipuri – și aici domnul Ciolacu ar putea să îl întrebe direct pe domnul Orban, pentru că i-am văzut pozându-se acum două luni, cred, și-au făcut o poză și au spus că au o discuție ca de la premier la premier, și să îi ceară niște explicații domnului Orban dacă chiar este așa (…). Referitor la ceea ce face domnul Orban, eu unul cred că domnul Ciolacu ar trebui să aibă o discuție fermă cu dânsul, pentru că am văzut că au pozat și par chiar amici”, a adăugat Botoș.

„Domnul Nehammer văd că se opune în continuare. Am citit, în schimb, că au inițiat o lege în parlamentul austriac, ceea ce ar fi bine să o urgenteze, și anume să reducă ajutoarele sociale pentru imigranți dacă nu ai un minim de cinci ani în ceea ce privește rezidența în Austria.

Practic, asta ar limita foarte mult migrația și ca acei imigranți să rămână pe teritoriul Austriei. Asta ne-ar ajuta, ar reduce cifrele și atunci domnul Nehammer nu ar mai avea niciun argument împotriva primirii României și a Bulgariei în spațiul Schengen”, a mai declarat eurodeputatul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. de ce discutam despre Orban cand stim cine e USR, uniunea sabotorilor din rromania

 2. Asta-i buna !Pai ce, acum unii constientizeaza politica maghiara fata de Romania ? Fara sa mergem prea mult in trecutul istoric ,sa privim doar perioada „fratiei” socialiste .O scurta lecturare a cartii „Feresta-ma Doamne de prieteni” a istoricului american Larry Watts e edificatoare.

 3. Pai migrantii intra in UE prin GRECIA. De acolo prin Bulgaria sau Macedonia in Serbia. De acolo incearca prin ROMANIA (e plina Timisoara de ei !!!) Ungaria si Croatia. Este ca niciun romun nu a aflat din surse sigure (de la guvernul nostru transparent rau) cati migranti intra ilegal in RO, cati sunt prinsi pe granita cu Ungaria? De ce?
  Ungurii au construit acel gard sa opreasca migratia. UE i-au condamnat, cica le iau migrantilor visul european.
  Totusi boul asta, Vlad Botoș, despre vorbeste? romanii nu dau in presa cati migranti sunt prinsi pe granita sau in Ungaria daca au trecut. Zeci, sute de migranti sunt prinsi ZILNIC de unguri si returnati in Serbia sau Romania, de unde au incercat sa intre in Ungaria ilegal.
  Dar ungurii DAU. Stiu, obrazul subtire cu multa minciuna se tine, este si motivul ptr care nu aflam ce probleme sunt cu camioanele in vama la iesirea din RO (sunt plini de migranti), cati sunt prinsi pe drum de politia ungara cu traficant roman la volan. Ieri am vazut un caz in care romunu in Ungaria a sarit din masina in mers si a luat-o la fuga peste camp, lasand masina plina cu migranti fara sofer. L-au prins pana la urma. Acu’ cum interpretam, a fost prins in flagrant delict un traficant sau este un atac la fiinta romanesca arestarea bunului roman?

 4. Si toti cei 3 coceni sunt folositi in prezent drept hartie igienica !

 5. @ 3 coceni 19:19
  + 10 !?
  Probabil e Ordin de Zi pe unitate ca media din România să nu mai vorbească de migranții ilegali. E evident că e un subiect tabu !
  Pentru ?ul uSECUrici e mai ușor să lanseze fumigene.
  USR 2% !

 6. „M-a surprins și pe mine acest articol din presa maghiară.”

  Specificati: presa de opozitie maghiara la Orban, adica nimeni in drum, nu ne foloseste la ceva. E ca si cum v-ati baza pe cele spuse de Charlie !

 7. Ca român nu sunt încântat de ceea ce face domnul Viktor Orban. Ca om însă îl aprob cu totul în ceea ce face pentru patria sa Ungaria. Mai mult, mă înclin în fața domniei sale pentru patriotismul real și adevărat de care dă dovadă. Și pentru atitudinea de creștin în ce privește problema drepturilor minorităților sexuale și familia tradițională. Ai noștri politicieni mai au puțin și se căsătoresc între ei, politician cu politician și politiciană cu politiciană. Așa ca să ne dea exemplu, în direct la televizor. De atitudinea manifestată vizavi de deciziile aberante Unssulei15% nu mai vorbesc.

 8. adica. sosoaca cu gheorghiu:? ce copii ursulatici vor iesi?

 9. nu exista imigranti ilegali. in schimb, exista muulta ipocrizie si nesimtire mai ales in rindul celor care inalta garduri. dispretul „civilizatilor” dupa ce in intreaga lor istorie au ucis, mintit si furat ca acum sa vorbeasca din virful limbii, este de fapt dispretul fata de ei inisisi si povara pe care o poarta in ei.

  oamenii in nevoie merita un cu totul alt tratament, in primul rind ajutor… azi bestiile se pretind civilizate. civilizatia bestiilor este o mizerie.

 10. uslerist imbecil, habar n-are ce vorbeste, crede ca austriecii sau olandezii-s prosti si chiori ca el

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.