Tranşele noi de vaccin deblochează programările

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că a opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 de doze, va ajunge luni în România.

Potrivit CNCAV, vaccinurile vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă”, a mai aunțat CNCAV.
Procesul de vaccinare va continua atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, astfel: 53.820 doze la Centrul Național de Stocare București, 19.890 doze la Brașov, 23.400 la Cluj, 16.380 la Constanța, 16.380 doze la Craiova, 22.230 la Iași și 11.700 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

CNCAV anunță că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

„Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, a transmis CNCAV.

Duminică au fost distribuite şi primele doze de vaccin AstraZeneca, a informat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

23.400 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 15.300 la Craiova, 25.200 la Iași și 17.100 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timișoara.

CNCAV precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Au sosit tranșele,deci urmează să fie transati disponibilii. Lumea a ajuns nelume si tara un târg scos la mezat de zerodocti.Romania trezeste-te.

  2. „Vaccinul AstraZeneca, depistat cu o mare vulnerabilitate… Cercetarea legată de vaccinul AstraZeneca a fost realizată de oameni de știință de la Universitățile Witwatersrand (Africa de Sud) și Oxford (Anglia), conform Reuters. Rezultatele au fost publicate în Financial Times. Vaccinul produs de cei de la AstraZeneca a avut o eficiență semnificativ mai scăzută împotriva variantei sud-africane a coronavirusului.”
    https://evz.ro/vaccinul-astrazeneca-prezinta-o-mare-problema-neajunsul-care-ridica-mari-semne-de-intrebare.html
    https://evz.ro/anunt-ingrijorator-pentru-ce-categorie-de-varsta-ar-putea-sa-nu-functioneze-vaccinul-anti-covid-19.html

    Nu stiu, de ce s-a aprobat acest vaccin in Romania?! Ptr ca asa ne-au ordonat stapanii, sa le cumparam rahatul pe post de bun?! Tot vaccinul asta este ineficient si in cazul batranilor. Cine decide cui i se va administra acest PLACEBO?!

  3. Hai cu decimarea?! Urgentati ca se apropie timpul, pe modelul „cincinalu-n 4 ani si jumatate”, deh, am scapat de o viata cat de cat buna pana in 1989, pentru o viata de rahat curmata de interesele straineze??! Se deblocheaza programarile cu liber pe aleea viselor subpamantene, in slujba gropadinilor cu lopatin, crucidin, sacidin si popadinilor cu tamaduiridin blagoslovin! Si iar avem dovada sloganului real „Romania gradina maicii domnului”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.