Stolojan despre Cipru: E o ruşine să acceptăm în UE firme înregistrate în paradisuri fiscale!

Criza din Cipru este o lecţie pentru statele europene, declară la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. El spune că acordul privind salvarea Ciprului este o soluţie de moment, dar precizează că trebuie făcut un audit al băncilor din această ţară.

Theodor Stolojan afirmă că „aceasta este o lecţie pentru statele membre ale Uniunii Europene şi nu numai”.

„Eu am ridicat de nenumărate ori în Parlamentul European, în comisia pentru probleme economice şi monetare, din care fac parte, am ridicat de nenumărate ori problema paradisurilor fiscale. Este o ruşine a societăţii mondiale astăzi, că acceptăm în continuare de exemplu ca pe teritoriul Uniunii Europene să facă afaceri firme înregistrate în paradisuri fiscale, care nu vor să încheie acorduri de transparenţă cu statele membre ale Uniunii Europene. Pentru că este inacceptabil ca oameni simpli să-şi plătească impozitele şi taxele către societatea în care trăiesc, iar o serie de indivizi, care n-au absolut nici o morală să facă în continuu aşa-numita planificare agresivă a impozitelor şi taxelor, de fapt să scoată continuu veniturile din ţara în care se produc şi să le raporteze în aceste paradisuri fiscale”, explică eurodeputatul.

Pentru moment, sistemul bancar luxemburghez, nu de opt ori, ci de 21 de ori mai mare decat PIB-ul, nu dă semne de slăbiciune şi eurodeputatul Stolojan este scutit să emită opinii despre Marele Ducat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.