Studiu: Cum vor petrece românii Paştele

În acest an, bugetul mediu pentru vacanța de Paște a românilor este de 800 lei / sejur. Stațiunile montane, Delta Dunării, dar și Maramureșul și Bucovina sunt preferate de români.

Dacă weekendul prelungit de Paște era, în alți ani, cel mai bun prilej pentru o scurtă vacanță alături de cei dragi, pandemia a reconfigurat planurile românilor din această perioadă, însă nu le-a diminuat entuziasmul și dorința de a explora destinațiile din țară.

Astfel, potrivit unui studiu realizat în luna aprilie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, 33.3% dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie pentru minivacanța de sărbători, în timp ce 25.9% dintre ei au luat hotărârea de a nu pleca nicăieri, iar 40.8% sunt, deocamdată, nehotărâți.

De asemenea, 58.8% dintre turiștii care au ales să călătorească de sărbători spun că vor merge la slujba din noaptea de Înviere în orașele sau stațiunile în care vor petrece sfârșitul de săptămână, semn că lucrurile revin, treptat, pe făgașul normal.

La rândul lor, hotelierii și proprietarii de pensiuni s-au pregătit intens pentru Paște, punând în joc numeroase oferte și activități extra pentru turiști: promoții last-minute, mese festive, cu o varietate de bunătăți tradiționale, și excursii incluse în pachetul de cazare, dar și multe alte opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să se simtă bine și să se bucure la maximum de sejurul lor.

În contextul în care tot mai multe localități se redeschid ca urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 și a relaxării treptate a restricțiilor, turismul intern începe să își revină pas cu pas. Hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță au pregătit deja pachete speciale pentru cele patru zile libere de care se vor bucura românii de Paște, multe dintre oferte având incluse și mesele festive, mai ales că 67% dintre turiști și-au exprimat deja dorința de a beneficia și de un meniu tradițional.

În plus, un sfert dintre respondenții care au hotărât să călătorească de sărbători vor merge la munte, pentru a profita din plin de natură și de vremea bună care se anunță pentru acest weekend, în timp ce 11% se vor îndrepta către mare sau Delta Dunării. Maramureșul, Bucovina și Transilvania sunt din nou în topul destinațiilor preferate pentru vacanța de sărbători.

Nevoia românilor de a se proteja cât mai bine a generat un interes crescut pentru pensiunile și casele de oaspeți mai mici, variantele perfecte pentru grupurile restrânse. Prin urmare, cei mai mulți turiști au optat pentru pensiuni (64.3%) sau case private închiriate integral (12.8%), astfel încât să se bucure în tihnă de sărbători, de momentele petrecute alături de familie și de prietenii apropiați.

În ceea ce privește costurile, 80% dintre românii chestionați au optat pentru un buget mediu de 600-800 de lei / cameră pentru întregul sejur (3 nopți/4 zile), în timp ce numai 3.6% sunt dispuși să cheltuie peste 1000 de lei pentru pachetul (cazare + masă) de Paște.

Studiul a fost realizat în luna aprilie prin completarea unui chestionar online.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Pastele inseamna invierea dar si reinvierea. Adica renasterea. Esti praf la pamant si o iei de la capat reinvii si vei fi si mai tare ca inainte. Asta inseamna credinta sa nu te dai batut. Iarna trece pomii infloresc si rodesc din nou.
    Vom scapa de omizile pradatoare globaliste care sug seva Romaniei.
    Trebuie sa ramanem doar noi pomul adica romanii nu si omizile si gandacii rezist care rod frunza verde a copacului Romania.
    Isus a inviat, adevarat a inviat…
    Romani fiiti vigilenti si nu mai votati nemti .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.