SUA au testat cu succes o versiune a interceptorului care va fi montat la Deveselu

Forţele Navale americane au testat cu succes varianta maritimă a sistemului de interceptare antibalistică SM-3, care urmează să instalat, în versiunea terestră, pe teritoriul României, în cadrul sistemului antirachetă al NATO, transmite Reutrers, preluată de Mediafax.ro

O rachetă balistică folosită în test a fost distrusă, în apropierea arhipelagului Hawaii, miercuri după-amiază, de un proiectil lansat de un interceptor Standard Missile-3, anunţă Agenţia americană pentru apărarea antirachetă, subordonată Pentagonului.
Statele Unite şi NATO intenţionează să instaleze în Europa, în următorii opt ani, versiuni ale sistemelor SM-3.

„Datele iniţiale arată că toate componentele s-au comportat aşa cum au fost proiectate”, precizează Agenţia Pentagonului.
Un test efectuat în septembrie 2011, cu acelaşi tip de interceptor, eşuase.
În România urmează să fie instalate, la baza de la Deveselu (judeţul Olt), sisteme de interceptare SM-3 IB, versiuni terestre, în cadrul sistemului antibalistic al NATO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.