Subiectul zilei în PSD: România a înregistrat o rată a şomajului de 3,8% în martie

Șomajul din România rămâne la una dintre cele mai mici cote din ultimele decenii.
Astfel, în luna martie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 3,8%, au transmis reprezentanții Institutului Național de Statistică. Potrivit INS, avem 345.000 de șomeri, cu 5.000 mai puțin decât în luna februarie.
Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 2,9% pentru luna martie (3,2% în cazul bărbaţilor şi 2,4% în cel al femeilor), cifră care reprezenta 71% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie.
Potrivit specialiștilor în economie, cota redusă a șomajului se datorează investițiilor derulate în unele ramuri ale economiei și reducerii ponderii economiei subterane.
Prin comparație, suntem în privința șomajului la jumătatea mediei din Uniunea Europeană.
Astfel, în ceea ce priveste somajul, în zona euro, acesta a scăzut până la 7,7%, în martie, de la 7,8%, în februarie, în timp ce, pe ansamblul Uniunii Europene, rata șomajului a scăzut la 6,4%, în martie 2019, de la 6,5%, în februarie 2019.
Cele mai mici rate ale somajului se înregistrau în Cehia (1,9%), Germania (3,2%), Olanda (3,3%), Polonia (3,4%), Malta (3,5%) și România (3,8%), iar cele mai mari, în Grecia (18,5%), Spania (14%) si Italia (10,2%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Minciună!
    O fi rata șomajului cea mai scăzută, dar aceasta nu se datorează investițiilor fără precedent care ar fi absorbit forța de muncă,ci se datorează faptului că un număr foarte mare persoane, în vârstă de peste 50 ani, pe care nu le mai angajează nimeni, nu mai beneficiază de nici un mijloc de protecție socială, nu sunt cuprinse în nici o evidență, deși sunt muritoare de foame.
    Pe aceste persoane, care nu au acces nici la asigurările de sănătat si ale căror locuințe sunt debranșate de la utilități nu le luați in calcul, Domnilor Guvernanți?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.