Surpriză uriaşă în Germania, concurs de erori la Paris

Ce n-a (mai) văzut Parisul: goluri de „C” şi de curtea şcolii. „Lupii” au dat o lovitură istorică. Gafă monumentală pentru o transmisie TV.

Proporţiile unei surprize

  • 1 aprilie: fosta vicecampioană a Germaniei, VfL 1945 Wolfsburg (locul 8 în 1.Bundesliga) pierdea cu 0-3 în deplasare la Bayer Leverkusen (locul 6).
  • 2 aprilie: pe „Nou Camp”, Real Madrid bătea cu 2-1 pe FC Barcelona.
  • 6 aprilie: VfL 1945 Wolfsburg – Real Madrid 2-0 (2-0) în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

VfL 1945 Wolfsburg este la a 5-a participare în cupele europene, începând cu anul 1999 şi pentru a doua oară în Liga Campionilor. Real Madrid începând cu anul 1956, a lipsit din cupele europene doar în sezoanele 1977/78 şi 1996/97. Cele mai bune performanţe ale echipei germane: calificări în sferturile de finală în Europa League în sezoanele 2009/10, 2014/15 şi acum în sferturile Ligii Campionilor. Despre palmaresul madrilenilor, nici nu mai are rost să vorbim, amintim doar că în 2014 a câştigat al 10-lea trofeu al campioanelor. VfL 1945 Wolfsburg a obţinut miercuri noaptea cel mai răsunător rezultat din Istorie. Până pe 6 aprilie 2016, echipa germană avea trei victorii de referinţă în cupele europene: 3-1 (acasă) şi 2-1 (deplasare) acum un an cu Internazionale Milano şi în toamnă 3-2 acasă în grupe cu Manchester United. Numai că atât Inter, cât şi United au fost prinse de nemţi în plină criză. Mai trebuie spus că VfL 1945 Wolfsburg s-a clasat în mai 2015 pe locul 2 în Germania datorită prestaţiei meciocre din campionat a celor două Borussia şi a echipei lui Huntelaar, Schalke04. Şi foarte important, în toamnă, VfL 1945 Wolfsburg şi-a pierdut cel mai bun jucător, Kevin De Bruyne, transferat la Manchester City. Toate aceste date, puse cap la cap ne arată proporţiile surprizei din Germania.

Real Madrid a scăpat ieftin

Evident, un 0-2 nu este un scor care să nu fie remontat pe „Bernabeu”. Numai că miercuri seara Dumnezeu a fost spaniol. Efectiv, Real Madrid a scăpat ieftin pe

Volkswagen Arena”. Scorul de 2-0 este unul mincinos. 4-1 sau chiar 5-1 ar fi fost un scor mai aproape de adevăr. Pe parcursul a 90+4 minute, oaspeţii au avut o singură ocazie veritabilă de gol. În minutul 13, exact în fracţiunea de secundă în care la Paris, Ibrahimovic lovea slab mingea de la punctul cu var, vârful Realului, Benzema, de la 7 metri, singur cu portarul (căzut la pământ) şuta în glezna acestuia, irosind o ocazie imensă. Scorul era 0-0, dar şi dacă ar fi fost conduşi, nemţii nu ar fi depus armele, pentru că nu aveau ce să piardă, ei fiind conştienţi că sunt echipa cu şansa a doua. Cele două goluri au fost înscrise de Rodriguez (min.18 din penalty) şi Arnold (în minutul 25). Gazdele au mai avut patru situaţii din care puteau înscrie, în două rânduri a scos incredibil portarul Navas, iar la un contratac, Schurrle a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie excelentă şi cu portarul fără posibilitate de reacţie. Realul a controlat centrul terenului, s-a aflat mai mult în treimea adversă (58% posesia), a tras 21 de şuturi, dar numai 3 pe spaţiul porţii. În ceea ce priveşte gazdele – care s-au apărat şi eroic în unele faze – au avut 7 şuturi pe spaţiul porţii adverse. După miezul nopţii, oficiosul sportiv Marca (ziarul de casă al Realului)titra: „Un Madrid muy gris cae y tendrá que remontar en el Bernabéu. „Dincolo”, adică în Mundo Deportivo, titlul principal nu mai era deloc blând: „Desastre absoluto del Real Madrid en Wolfsburgo”. În fine, „neutri” de la „AS” au ieşit cu un joc de cuvinte: „En la boca del lobo” („În gura lupului”, de la Wolfsbug – oraşul lupilor).

Concurs de erori la Paris

Pe „Parc des Princes”, se anunţa un spectacol de gală între Paris Saint Germain şi Manchester City. Gazdele forţau după 21 de ani o nouă calificare în semifinalele Ligii Campionilor, în timp ce „cetăţenii” jucau în premieră un sfert de finală în această competiţie. Sigur, dacă ne luăm după evoluţia scorului şi după alte evenimente, se poate spune că a fost un meci palpitant. Dar, în acelaşi timp trebuie să arătăm că 3 din cele 4 goluri înscrise au avut la bază erori de divizia „C”, iar al patrulea (cel prin care gaudele au egalat) s-a marcat dintr-o greşeală care rar poate fi văzută şi în…curtea şcolii (generale, nu la liceu). Dar au mai fost şi alţii care au greşit. Vă prezentăm în ordine cronologică concursul de erori din acest meci:

  • Secunda 15: David Luiz (PSG) intră de „galben” la Aguero, deşi acesta se afla într-un unghi mort fără şanse de a ameninţa poarta; Fault inutil şi suspendare pentru meciul retur.
  • min.8: penalty clar pentru PSG şi „roşu” pentru Silva, dar arbitrul „nu vede”.
  • min.13: David Luiz se agaţă în careul englez de piciorul unui apărător advers şi centralul acordă inexistentul penalty
  • min.14: Ibrahimovic execută foarte slab penalty-ul, şi Hart scoate fără probleme
  • min.38 (0-1): Matuidi aflat la 25-30 de metri de propria poartă dă pasă la adversar, mingea ajunge la De Bruyne şi acesta înscrie.
  • min.41 (1-1): Hart trimite mingea lui Mangala pe linia de 16 metri, acesta şi-o prelungeşte până în piciorul lui Ibrahimovic, care acceptă cadoul şi înscrie nestingherit în poarta goală
  • min.41: regizorul transmisiei TV nu prinde în direct golul.
  • min.59 (2-1): corner de pe partea stângă, Cavani reia slab cu capul spre poartă, Hart nu reţine şi trimite mingea în bocancul lui Rabiot, care din 6 metri înscrie
  • min.72 (2-2): centrare (slabă) de pe dreapta careul francez, Rabiot şi Silva se încurcă reciproc, primul respinge minge la un metru în faţă, fix în piciorul lui Fernandinho, şi acesta înscrie fără probleme.

Tabloul complet al sferturilor de finală

FC Barcelona – Atletico de Madrid 2-1 (0-1)

Bayern Munchen – Benfica Lisabona 1-0 (1-0)

PSG – Manchester City 2-2 (1-1)

VfL 1945 Wolfsburg – Real Madrid 2-0 (2-0)

Manşa a doua se joacă marţea şi miercurea viitoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.