Suveica Untold. Unde se evaporează milioanele de euro încasate de la festivalieri

Compania care organizează celebrul festival Untold, la Cluj Napoca, are cifre de afaceri impresionante dar și datorii foarte mari și profituri negative, scrie foaiatransilvana.ro

Mai trebuie spus că societatea Untold SRL, are sediul în Cluj Napoca, pe strada General Eremia Grigorescu 122A. Actionar unic al acestei companii este Untold Universe SA, administrator fiind Ferenț Sebastian Dorel. Beneficiarul acestei societăți este patronul festivalului Undolt, Buta Ioan Bogdan.

Mai trebuie spus că numele societății are implicații în alte 27 de firme din Romania, dintre care 18 au sediul la aceeași adresă din Cluj Napoca.

Deși am încercat să aflăm pe cale jurnalistică cum sunt cheltuiete milioanele de euro, nu am reușit în acest demers, deoarece informațiile din contabilitatea firmei sunt confidențiale și accesibile doar inspectorilor de la ANAF.

Încăsări de milioane de euro, datorii pe măsură
Dacă ar fi să ne luăm după cifrele contabile raportate oficial, la Ministerul de Finanțe, Untold este o afacere falimentară complet. An după an a pierdut sume importante de bani, deși încasările au fost de milioane de euro.

Astfel în 2022, Untold SRL a avut o cifră de afaceri de 40.9 milioane lei, aproximativ 8,2 milioane de euro, un profit net de minut 4.88 milioane lei, aproximativ un milion de euro și datorii de 45.5 milioane de lei.

În 2021, situația s-a repetat la indigo. Untold SRL a avut o cifră de afaceru de 58,2 milioane lei, aproape 12 milioane de euro, un profit negativ de minus 7.03 milioane lei, adică 1.6 milioane de euro și datorii de 29.4 milioane lei.

Suveica de firme din spatele Untold SRL
Acționarul unic la Untold SRL, este așa cum am mai spus Untold Universe SA. La rândul ei, această societate are ca și acționar o altă firmă, respectiv Novus Capital SRL, administrator fiind același Ferenț Sebastian Dorel, iar beneficiar Buta Ioan Bogdan.

Societatea are cifre de afaceri foarte modeste, bilanțul pentru anul 2022, nefiind publicat de Ministerul de Finanțe.

Mergând mai departe la Novus Capital SRL, aflăm adevăratul asociat unic persoană fizică, care este Buta Ioan Bogdan, directorul general al festivalului Untold.

În 2022, firma a avut zero cifră de afaceri și un profit net de 30.125 lei, aproximativ 6.000 de euro și datorii de 1.32 milioane lei.

Articol foaiatransilvana.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

22 de Comentarii

 1. Vom afla doar după ce și ANAF își v-a pune un bener cu reclama UNTOLD ca frații de la DNA .

 2. Întrebați-l pe limbricul de la primarie…el e tartorul șef…si biensur celebrul grup de mafioți de la cluj…acolo sunt banii dumneavoastră!…
  Nu se mișcă nimic în cluj fără știrea lor…

 3. 28 de firme la o singură adresă, dacă ANAF nu s-a sesizat de atâta amar de vreme înseamnă că ………; linia punctată va fi completată de cititor după propriile criterii.

 4. Orice firma care nu realizeaza un profit net de cel putin 25% trebuie inchisa! Asta in tari normale nu mafiote!

 5. Unde se ” evaporează „. Fi-v-ar DOOM-ul de ras! Se EVAPORA, ba!

  • Domnule mare jurnalist care nici măcar nu cunoașteți gramatica limbii romane, ar trebui sa va dați demisia sau măcar sa se sesizeze cineva și sa va sancționeze pentru ca nu se poate ca la un asemenea nivel sa faceti astfel de greseli. Și mai grav ar fi dacă nu ar fi o greșeală…ci doar prostie

 6. Cum au avut zero cifra de afaceri pe 2022? Nu au functionat, nu au tinut festivalul? Ce este nespus (untold) este ceea ce deja stie toata lumea, si anume ca profitul se minimizeaza (se duce catre zero prin cresterea cheltuielilor, mutand banii dintr-o firma in alta pana ajungi la cea din paradisul fiscal) astfel incat impozitul de plata sa fie cat mai mic.

 7. Hi, hi, hi…. poate cuvantul vine de la vapor ???… Unde ati facut scoala generala, copii ?

 8. S@t@nsm, iluminați , show bizz etc. Vedeti detalii despre show ul general de la animatori la tematica si constructia scenei. Contabilitatea asta primara pe plus sau minus cateva milioane , in opinia mea, este doar primul nivel.Eu cred ca aici SE BAGA bani, câștigul e in trupuri și suflete devenite dependente. Poate Si în bani dar mai multi,pe la marii acționari externi care conduc ‘vrăjitoria ” la scara planetara ( Universala ar zice ei, ca de aceea sunt saturnisti).

 9. Bai ce va fie pe voi grija da vedeti contabilitatea firmei. Exista organe de control. De ce nu va aflați voi de un festival profitabil ca sa platiti la greu.

 10. De aceea DNA ar trebui populata cu experti contabili, nu cu idioti ca Portocala sau Onea. Specializarile in magistratura ar fi trebuit incepute de mult. Asta insemna o modernizare a justitiei, cu tribunale specializate pe economic, dreptul muncii, dreptul familiei, etc.. Noi inca ne certam pe cine si ce numeste. Cel mai josnic sector al societatii romanesti, justitia.

 11. Pai, Bocalau baga banii clujenilor la organizare si copiii securistilor colecteaza sumele din drogangeala. Se laudau cu 100.000 de „clienti” pe zi, paziti de 800 de paramilitari din firmele parintilor.

 12. Esti destept reporterule. Cica unde se duc banii.. Se numeste profit iar banii ii ia patronul firnei. Face ce vrea cu ei. Baiat destept

 13. pt Gigi Stan,
  DNA stie, stie maa! Dar nu vrea sa intervina pentru ca deranjul care l-ar face ar fi prea mare pentru multi, multi profitori si cotizanti de bani multi, multi de tot!

 14. Buta Ioan Bogdan…În limba maghiară „buta” înseamnă „prost”. Nimic întâmplător în lumea asta…Sa te numești Prostu Ioan Bogdan și să îi prostești pe toți șmecherii de la ANAF!Superb,absolut superb…

 15. Boc tu cata spaga ai luat ? Boborul vrea sa stie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.