Tăcerea mielului Boc în scandalul Buta-Untold

Au trecut două săptămâni de la detonarea scandalului Buta-Untold, în care Răzvan Buta, fondator și principal organizator al cunoscutului și controversatului festival de la Cluj Napoca, este acuzat de pedofilie, tradusă penal în relații sexuale cu minori (în speță doi băieți de 15 respectiv 16 ani), iar onestul și modestul primar Emil Boc nu a catadicsit să aibă vreo reacție, adoptând tăcerea porcului în cucuruz. Edilul clujean trebuie să vorbească și să răspundă pentru că a coauționat această manifestare muzicală de la bun început și a fost un beneficiar indiscutabil, cel puțin de imagine, al acestui festival devenit cel mai mare din România și unul din cele mai de anvergură din Europa.

Sponsorul și sponsorizatul Boc

Primarul Emil Boc a fost inițiatorul și susținătorul principal al unei hotărâri prin care Consiliul Local Cluj Napoca a alocat în 2015 suma substanțială de 600.000 de euro pentru prima ediție a festivalului. În plus, municipalitatea clujeană a asigurat o serie de sponsori importanți. Avem motive să bănuim că Boc a manifestat atâta generozitate pentru că celălalt fondator al festivalului, Sorin Gadola, era fiul omului de afaceri Ștefan Gadola, patronul firmei Energobitt din Cluj Napoca, cu care s-a aflat în relații apropiate și fructuoase. La primele două ediții ale festivalului principalul organizator a fost Gadola junior, dar ulterior s-a retras pentru că a fost depistat, arestat și condamnat pentru consum și trafic de droguri. Mai exact, a fost depistat când a organizat, în timpul unui festival, la o cabană montană a familiei din Maramureș o orgie în care s-au consumat droguri la greu, la aceasta participând amici din staff și invitați străini.
Clujeanul Ștefan Gadola a devenit un susținător și un sponsor important al PDL în perioada de apogeu a regimului portocaliu, care a coincis cu guvernarea Emil Boc, detalii în acest sens putând oferi ex-premierul primar și președintele PDL Cluj, Daniel Buda. În perioada respectivă, Energobitt a devenit una din cele mai tari firme în domeniul energiei, favorizată și abonată la contracte cu statul, iar Gadola senior a intrat în clubul milionarilor. Contractele au început să curgă din ianuarie 2009, la nicio lună după ce Boc a fost investit prim-ministru. În timpul guvernului Boc, Energobitt a beneficiat de atribuirea a nu mai puțin de 78 de contracte substanțiale cu filiale ale companiei naționale Electrica, cele mai multe cu Electrica Distribuție Transilvania Nord SA Cluj Napoca, cu Electrica Distribuție Transilvania Sud SA Brașov și cu Servicii Energetice Oltenia SA Craiova , dar și cu SDFEE Electrica SA București, Electrica Distribuție Muntenia Nord SA Ploiești, Servicii Energetice Muntenia SA București, SC FISE Electrica Serv-SISE Muntenia Nord SA Ploiești, SC FISE Electrica-SISE Transilvania Sud SA Brașov și SC FISE Electrica Serv-SISE Transilvania Nord SA Cluj Napoca.

Complicele Boc
În perioada respectivă, guvernul Boc i-a aranjat Energobitt, printr-o manoperă frauduloasă, să câștige o licitație bănoasă de mentenanță pentru firma de stat Servicii Energetice Oltenia SA Craiova, cu arie de activitate pe șase județe (Olt, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinți și Teleorman), în detrimentul companiei de stat Electrica Serv. Inițial, licitația a fost câștigată de Electrica Serv, care a făcut cea mai ieftină ofertă, dar guvernul Boc a anulat-o și a organizat o nouă licitație, în care a impus drept condiție de participare deținerea de puncte de lucru în toate cele șase județe din regiunea Oltenia. Cu o parșivenie fără precedent, Boc and co au impus Electrica Serv să-și închirieze sediile sucursalelor din cele șase județe firmei clujene Energobitt, pentru a-și deschide puncte de lucru, devenind astfel singura firmă care a îndeplinit această condiție. Aici se poate vorbi de o subminare a economiei naționale.

Combinațiile financiare ale premierului și primarului Emil Boc cu familia Gadola sunt evidente. Festivalul UNTOLD a prins cheag cu banii alocați de municipalitatea clujeană la inițiativa edilului clujean. Așteptăm ca organele de anchetă să se dumirească și să ne dumirească dacă Boc a avut combinații financiare sau de altă natură cu de câțiva ani unicul patron al Untold, Răzvan Buta, acuzat acum de pedofilie. Cert este că primarul Clujului s-a zbătut să obțină mari beneficii de imagine, făcându-și un obicei din a se zbengui și maimuțări la festival. La mai multe ediții s-a fotografiat ca un cocalar șmecher cu Răzvan Buta, coauționând-o astfel pe odrasla unui fost șef din SRI. La penultima ediție s-a pozat cu acesta din mai multe poziții, împreună cu ministrul de interne Lucian Bode. La ultima ediție s-a dat în stambă la Untold cu șăgalnica ministresă a justiției Alina Ștefania Gorghiu.
Nu au ținut cont niciunul că tot mai mulți critică acest festival pentru că abundă simbolurile satanice, consumul de droguri și agresiunile sau perversiunile sexuale, sub ochii îngăduitori ai autorităților și a gealaților din poliția locală și națională, SRI și serviciul secret al Ministerului de Interne, care și-au dovedit și aici valoarea de doi bani și un sfert. Principalul păzitor al tinerilor de la festival ar trebui să fie poliția locală din subordinea tăticului Boc, la care l-a pus vătaf pe fostul coleg de liceu și plutonier de miliție Marcel Bonțidean, devenit și șef al unui serviciu personal de informații.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Valer Marian 270 Articole
Author

24 de Comentarii

 1. Tuasu utecizd Boc trebuie luat la beci si pus sa bea multa apa, mai multa decat poate, sa spuna totul, pentru favorizarea traficului de stupefiante periculoase omului. In rest, cu Ghita Fular, cu Caritas si cu Boc Clujul dovedeaste ca nu este normal. Culmea, toti sunt pregatiti la UBB. Analistul Coti a remarcat la Tuca Show existenta in Cluj a 3 (eu zic 4) grupari antiromanesti mult mai vechi decat cele ceausist-ortodose, fara ai socoti pe unguri. Si n-a mai dezvoltat pentru ca toate gruparile sunt impanzite de diverse aripioare ale Dumbravii Minunate din Baneasa spre Otopeni.

 2. La Caracal s-a răsturnat căruța cu proşti, dar la Cluj s-a spart conducta de la latrină!

 3. pe sediul ILEGAL al dna kolojvar se pune cearceafu patat de pedofilie a pedo-told in fiecare an iar bugetofagii aia iau GRATUIT bilete la pedo-told, militia si securijtii fac sluj in parcu pedofililor centrali, controleaza TOT ce misca!
  D-le Nistorescu, ati fost prin Oradea dar haideti si in kolojvar sa vedeti acilea furt din banu public si bataie de joc si NIMENI nu misca nimic impotriva securistului BOC EMIL pentru ca este protejatul si paravanul lui JANOS RUSZ aka IOAN RUS, cel care a schingiuit la drept orasul pentru afacerile famigliei. Domnilor, se vede din satelit mafia si dezastrul kolojvarean!
  daca pica tov boc pica tot sistemu represiv securist care a dat lovitura de stat din 89. cautati si cercetati afacerile si cadrelor securitatii in oras, pana si vulpea afurisita face bloace iar casele de jocuri si pariuri care sunt peste tot sunt TOATE ale generalilor secu impreuna cu mafia din ungaria. asadar, despre ce vorbim aici, tovarasi?

 4. vin alegeri locale. Lui Boc i s=a spus sa nu candideze, dar piticul insista. Acum i se arata ditamai pisica. Chestia cu ” minorii” care isi ducv aminte de lucruri din trecut, cu fotografii si filmuletze la persoana a 3-a, miroase a facatura de la kilometri….
  Anul asta procurorii n-au nimic cu hotii, doar cu tintele desemnate…

 5. securishtii astia baga capu’n’cutie si mucles. si baga mare in umbriti pana furtuna „mediatica” trece. apoi, reiau de unde s-au oprit. cu alte cuvinte cainii latra, CARUTZA CU ROTI PATRATE trece…ca micul MM_uc (pardon, boc) nu are nici o legatura cu ursul …

 6. vin alegeri locale. Lui Boc i s=a spus sa nu candideze, dar piticul insista. Acum i se arata ditamai pisica. Chestia cu ” minorii” care isi ducv aminte de lucruri din trecut, cu fotografii si filmuletze la persoana a 3-a, miroase a facatura de la kilometri….
  Anul asta procurorii n-au nimic cu hotii, doar cu tintele desemnate…

 7. De fapt, e vorba de „Tacerea mieilor”, pentru conformitatea cu filmul, dar si cu REALITATEA de la Cluj unde exista mai multe TURME de MIEI care sug vartos de la bugetele locale si nationale…In LUMINISURILE din Padurea Faget se fac jocurile la care participa PROFI locali, dar si nationali!!! Tara de PROFI clonati in iepoca de Aur…

  Ceea ce i-a scapat lui Nea Valer cu tot SPIRITUL lui scormonitor este MECANISMUL IMPORTULUI SI DISTRIBUIRII DROGURILOR de catre
  BOLSEVICI in „tarile capitaliste”, deasemenea a apucaturilor lgbt-iste…Sper ca SPECIALISTU in acest domeniu sensibil, marius, sa-si aduca contributia, bine’nteles cu acordul Cpt core/Core…Deasemenea ALATRINEZII care sunt LUPII din Padurea Faget…

 8. Nu apăr pe nimeni băgat la înaintare cu Untoldu dar trebuie săpat și văzut cine-i în spate. Nimeni, oricît de priceput, oricît de bogat, nu putea reuși, din punctul lor de vedere, altfel pt omul de rînd e o nenorocire ce strică copiii, din prima nu la nivel local, nici național, nici măcar european, din prima la nvel mondial!
  PS Foarte mulți, Marian ar putea afla, primesc bilete, invitații, de la servici fie că-i vorba de primărie și altele de stat, inclusiv servicii!, fie de la firme private ce, poate, sînt băgate cu amândouă mâinile-n bugetul local și național. De aceea se vînd abonamente și bilete cu jumate prețul la tot colțul; știu de la prima mână.

 9. De ce nu ține ”untold” la primărie,.. in toaleta publică,,. de ce o ține in castelul de la Boncida a baronului Bánffy Miklos, renovat din fonduri din Ungaria, castel denumit și Versailles-ul transilvan. E mai simplu de mers și murdărit memoria și munca altora..să ai fală și renume și in DNA..

 10. Fostul militian Boc ar fi trebuit sa fie in puscarie de foarte mult timp pt. tot ce a facut impreuna cu marinarul betiv cit timp au avut puterea sa butoneze ce vroiau muschii lor.

 11. Este foarte dubios faptul ca „s-a pus batista pe tambal” referitor la acuzatiile care i se aduc lui Bogdan Buta ! Am citit articolul integral despre aces caz in Ziar de Cluj ( inclusiv capturi din mesajele schimbate cu acei minori ) si ma mir de presa noastra cum a ramas „pasiva” la acest caz ! Daca ar fi sa facem un ” scenariu de imaginatie ” si sa presupunem ca in locul lui Bogdan Buta ( patron al UNTOLD ) era fiul lui Dragnea sau a lui Adrian Nastase , cred ca aveam o presa „foarte activa” si „creativa” ! Probabil presa , „independenta” cum ii place sa se laude , inca nu a primit „foaia de parcurs ” referitor la acest caz !

 12. Din nou Brian Klaas are adevăru-n gură, că dealtfel în 99.9 % dintre cazuri.Politica este aspiratorul de gunoaie al omenirii.Cu greu vei găsi, dacă vei găsi vreodată, un om acolo.

 13. Pe YouTube și Facebook, exista publicitate inca de la debutul anului pentru aceste horcăieli, firme de top sunt agățate de acest horcăit, pe motiv că, dacă îți cumperi ceva de la ei, beneficiezi de bilete la aceste horcăieli, spun eu, cu iz de drogageala. Politia și organele statului poate că sunt complice la aceste horcăieli de nu se agata de ei.

 14. Aceste subhumanoid, care spunea ca armata te prosteste, apoi a recunoscut ca a facut armata, nu ar fi fot ales primar nicaieri altundeva decat in Cluj.

 15. 1. Untold este cel mai mare festival ca număr de spectatori, deci cea mai profitabilă piață de droguri.

  2. Patronul Untold este beizadea de securist şi i-a amenințat pe tineri că are relații sus-puse în poliția oraşului cel mai securist al României.

  3. Însăşi Alina Gorghiu, ministrul (in)justiției a promovat festivalul Untold.

  4. Procurorul din acest dosar nu l-a audiat nici până în ziua de azi pe unicul suspect, semn că execută ordinele zelos.

  5. Zelul cu care execută ordinele se manifestă prin represiunea asupra victimelor audiate în miez de noapte, precum ultimii infractori, fără a fi asistați de avocat sau psiholog obligatorii în astfel de cazuri, potrivit jurisprudenței CEDO.

  6. Toți avocații din cel mai securist oraş al țării fug de aceşti tineri ca dracul de tămâie şi refuză să îi reprezinte.

  7. În „presa” liberă şi civilă s-a aşternut o tăcere asurzitoare.

  Deznodământul poate fi numai unul singur: beizadeaua securistă este o victimă şi la Cluj nu există nici trafic de droguri, nici rețele de pedofili.

  Dacă am fi avut ONG-uri adevărate, nu unități militate de acoperiți, ar fi oferit reprezentare juridică pro-bono şi primul pas ar fi fost recuzarea procurorului, urmată de cerere de strămutare a procesului.

  Cine vrea să vadă Securitatea ceauşistă în toată splendoarea ei, să meargă la Cluj, capitala securismului din România.

 16. CAUZELE SUNT 1. lipsa de coplaborare dintre MAI, MEC, INISTERUL CULTURII ȘI PARCHET in preventia faptelor penale de la UNTOLD. REFUZUL ACESTORA DE a preveni, a educa, a diminua consumul de droguri, a sparge anturajele si gastile de infractori minori, bagati in față de rechinii politrucu, afaceristi, (de cele 10 mii de ap. made udrea si autorizatia, nimic???).2.)La Hunedoara gunoierul sforar era bleaga et ginerele, dar gunoiul de cluj, depozitat la bihor??? 3. restitutuirile de imobile din centrul clujului l-au facut mare pe pytycotul cu tocuri??4. cat timp nu e ercetat si anchetat ca fost coleg de an si facultate, poatedormi linistit pe bancile din aeroporturi.5. cred ca trebuie sa schimbati registrul cercetarilor, nu pe personaje ciudate și corupte, ci pe evenimente, fapte, ca ROSIA MONTANA, FLOTA, PETROM, PĂDURILE, hartile cu resursele minerale, clnurile din ministerul dezvoltarii, turismului, ambasade, nasterea, evoluția si ascunderea după cires, fsn, pd, pdl, pnl, combinatiile si aranjamentele de la guvernare???

 17. „DA MĂ PURIȘTILOR,CREDINCIOȘILOR ”””, ACESTE FESTIVALURI DACĂ ERAU „ÎNCHISE” CE SE ÎNTÂMPLA-CE URLETE ȘI ȚIPETE,CE ACUZAȚII DE COMUNISM SECURIST ȘI ORTODOXISM- EXAGERAT– PĂI ASTA-I LIBERTATEA -CERUTĂ DE TINERI? CE -SĂ NU POȚI TRAGE O „GHEOANTĂ” ! DACĂ NU VĂ PLACE –CHEMAȚI-L PE „ÎMPUȘCATUL” DAR ÎNAINTE DE ASTA CITIȚI PARABOLA DE AZI ! DACĂ NU ÎNȚELEGEȚI DAȚI DRUMUL TRADUCĂTORILOR –PRIMUL MILION!!!

 18. Pentru festival UNTOLD din acest an, firma Ree ( Minor) Bok lansează linia de adidași – La Minor Bok.Laminorul fiind cel de la Câmpia Turzii sau Hunedoara. Din respect fata de Bolo(cu)Bok , mărimile peste 36 nu vor fi produse. Pentru bărbații mici de stat, dar mari oameni politici, adidașii vor avea tocuri telescopice. În sfârșit, vom avea și noi o personalitate locala care va fi incaltata la nivel mondial de către cei care se ocupa cu încălțatul. Doamne ajuta

 19. Nimic în lumea asta nu este întâmplător:
  buta-prost în limba maghiara
  Boc- cacat în limba turca

 20. Fraiere, daca Emilica ar fi ramas doar utecist (?!) ar fi fost cel mai de isprava om. Auzi la el, a fost utecist!!!!! Si ce-i cu asta? Vad ca de securitate ai auzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.