„Țara de rahat”, ceafa lată și impotența lipitorului de afișe

Anchete interne, investigații jurnalistice și juridice, corpurile de control ale miniștrilor în acțiune, luări de cuvânt la cel mai înalt nivel…, iată gargara cu care se pune capăt oricărei nereguli ce, de cele mai multe ori, produce tragedii. Întoarcerea cheiței flașnetarilor oficioși, o nouă strategie de spălare a mâinilor care înlocuiește metoda batistei pe țambal.

Copii arși în maternități, oameni arși în spitale și cluburi, mame care nasc pe trotuar, mame care mor cu zile în spitale, nevinovați spulberați cu mașina de drogați și bețivi, bătrâni uciși în aziluri, copii răpiți și uciși, copii violați și abuzați psihic în orfelinate…., totul se poate mușamaliza cu suficientă gălăgie.

„Un stat eșuat”? Ce ușor este să arunci vina pe „stat”! Este o chestie amorfă, impersonală, care nu poate fi trasă la răspundere.
Câte spitale sau cluburi și-au rezolvat problemele pe care le aveau cu respectarea legislației privitoare la paza împotriva incendiilor? Pe ușa marilor spitale stă scris:

Unitate în curs de atestare. Asta până la următoarea tragedie când iar se va mișca aparatul de control hăirupist și impotent al statului.
„O țară de rahat! D-aia plecăm afară” Ce simplu este să arunci vina pe „țară”, de parcă n-ar fi locuită.
De ce s-a ajuns aici?! Am spus-o și am să o repet.

Atâta timp cât funcțiile de conducere din administrațiile centrale și locale, precum și cele ale direcțiilor de prin ministere, conducerile spitalelor, școlilor și ale companiilor de stat se ocupă pe criterii politice, ci nu sunt ocupate pe principiul meritocrației, mereu vom avea astfel de tragedii. Întotdeauna vor exista neprofesionalism, nepăsare sau pușculița partidului sau a binefăcătorului care trebuie umplută cu recunoștință. Lipitorii de afișe sunt mereu flămânzi până când li se îngroașă cefele. După care, indiferent de altitudinea funcției obținute, devin posesorii unui apetit vorace, din inerție.

Totul este ipocrizie și o manipulare grețoasă a legii. Asta începe chiar de la funcția de președinte al țării care, datorită prevederilor Constituției, ar trebui să fie apolitic. Din 90 încoace, partidele au susținut propriul candidat care, odată ales, și-a dat demisia din partid. De parcă odată cu demisia președinții au fost echidistanți în ceea ce privește politica de stat.

La anul vor fi alegeri. Voi vota acel partid care va susține depolitizarea TUTUROR funcțiilor ocupate de către bugetari cu excepția, desigur, a președintelui și a guvernului.
Cu riscul de a mă repeta: CLASA POLITICĂ a format o pătură socială cu caracter aristocratic. Nu, nu în sensul unei aristocrații cu iz de gentilețe, ci a unei căpușe sociale trăitoare într-o castă care se consideră superioară tuturor, inexpugnabilă, debordând aroganță și suficiență. Atâta timp cât va avea hățurile bugetarilor în mână, omul politic va fi la fel de corupt și de îndepărtat de viața reală, de oameni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

34 de Comentarii

 1. In multe tari, de-a lungul istoriei, astfel de probleme de alunecare pe panta ce poate duce chiar la disparitia tarii respective s-au rezolvat prin lovituri de stat si dictaturi militare (da, stiu, cu tot ce implica acestea si negativ …) care, cu un pic de noroc, au adus in fruntea statelor militari patrioti, care si-au repus tara pe fagasul normal si sanatos. Trecindu-se apoi, normal si fara probleme, la retragerea militarilor. Problema, la noi, cu toate gioarsele cu stele (ma rog, acum trese, c-asa-i „occidental” !) care isi tiriie b… prin televiziuni aproape seara de seara, tembeli, corupti si analfabeti, acest lucru ar fi chiar de evitat !

 2. Dezastrul nu are nici o treaba cu politicul. Politicienii sunt sculele securistilor adica practic nu exista conform dictionarului. Pentru ca a vorbi de partide in Romania profund securista este valabil la mintea naivilor. Incepand cu alegerea lui Petrov, securitatea a impus presedintii si deloc partidul.Acest textier Bogdan, daca asa s-o numi, nu a auzit de securitate? Sau vine si el cu lozinca diversionista :votul tau conteaza!

 3. Tara este superba, nu de rahat. Probleme mari sunt cu multi cetateni, din pacate, in frunte cu alesii.

 4. ca arta reflecta realitatea, de zeci de ani cele mai bune filme occidentale ne transmit niste mesaje, asa ca nu-i cazul sa va agitati traim in dualitate alb si negru, unoeri este si gri…

 5. hm…ce nu vedeti se pare este mafia din spatele actiunilor criminale. absolut toate actoiunile lor duc la ingradirea drepturilor fundamentale. poate ar trebui sa cunoasteti ca constructiile, padurile si alte potentiale structuri nu ard asa, pur si simplu, dintr-o data. mai cercetati. toate sunt create pentru a destructura LIBERTATEA PE MOTIV DE „EMOTIE COLECTIVA” care „decide” ca o turma furiosa. asta vad eu. in aceste jocuri de castigat bani nemunciti, din pacate sunt ucisi victime nevinovate. NU raspund si NU vor raspunde NICIODATA, ADEVARATII CRIMINALI CARE SE AFLA IN SPATELE PAIATZELOR DE CARE FACETI VORBIRE. iar aceste paiatze exact pentru acest scop au ajuns pe „functii”. ca in caz de „foc” sa existe o „raspundere, care in timp se va prescrie, iar oimea va fi orbita ca de obicei cu altespectacole de circ fara paine. si, din pacate, de multe ori cu sacrificii umane. este incredibil ca oamenii vor asta, nu? ma intreb cata audienta au facut te-ve falimentare de cand cu aceste „spectacole”?
  largirea plajelor, de pilda, ceea ce se pare ca ar fi cauzat curenti puternici, a fost facuta tot pentru ca mafiotii concesionari, care dverseaza K_K in mare de la imobilele gretoase si nesimtite, sa castige mai mult, nu? CINE SUNT CEI DIN SPATELE ACESTO GRUPURI DE INTERESE AKA MAFIA DIN ROMANIA?
  https://www.activenews.ro/stiri-justitie/De-ce-au-murit-atat-de-multi-oameni-anul-acesta-la-mare-Claudia-Marcu-Crima-cu-premeditare.-Litoralul-romanesc-transformat-cu-buna-stiinta-intr-o-capcana-a-mortii.-NATIONAL-183891

 6. Aoleu, cu ce armata vrei dumneata sa rezolvi situatia? Cu unii ca alde Ciuca? Doamne fereste! Gata, rromansitanul e terminat, nu mai exista speranta. Cine ramane aici isi asuma riscurile. Riscul sa te duci la spital si sa fii lasat sa mori. Riscul sa fii facut terci de un drogat, din familie de interlopi, ca in Narcos. Vor ajunge sa vaneze oameni pe strada doar ca sa se distreze si nimeni nu va face nimic deoarece sunt complici.

 7. „Frumoasa tara pacat ca-i locuita”! a spus cineva. asta e realitatea . Vinovatii principali suntem noi. da , noi care ne uitam in gurile gargaragiilor astora si-ii votam din 4 in 4 ani in loc sa-i luam cu toroipanul.Exemplific aici doar ce am votat in 2020. Multi am votat cu USR-ul si PNL-ul.Lozincile : „fara penali in functii publice”( avem presul johAnnuSS condamnat de 2 Curti de Apel)si mai ales „in 30 de zile desfiintam pensiile speciale”. nu le-au desfiintat ,ba chiar au mai adaugat niste „speciali’-primarii si presedintii de consilii judetene.Si daca va mai amintiti ce ne spunea puradelul lui Neulander -Roman , Petrica in decembrie1989-citez cu aproximatie: „avem industrie , avem piete de desfacere , avem specialisti ,trebuie doar sa muncim”. In 1990 prin februarie a zis : „Industria romaneasca e un morman de fiare vechi”. Si a avut grija si el si cei ce i-au urmat sa o transforme. De flota , cea de pescuit fiind a patra din lume si per total flota Romaniei era a sasea pe mapamond. Unde-i flota Petrov ? Am ajuns in situatia cetateanului turmentat : „eu cu cine votez”? Mai ales ca nu se vede nici alb nici negru la orizont ,ci doar griul asta infect.Si de cele mai multe ori „iese cine trebuie”degeaba votam noi. STS-ul isi face datoria.Exemple? Fritz , Coliban , Clocotilda lui Armand ,etc.

  • L-ai uitat pe mucușor or inca mai ții cu usr? Mai ai si tupeul sa sustii ca i-ai votat?

 8. Care criterii politice, sau de alta natura? BANUL este UNICUL DICTATOR in oranduirea capitalista. Toate numirile/promovarile se fac pe baza de BANI plus vulnerabilitati. Cu cat este unu mai vulnerabil, cu atat il vor impinge mai in sus unii care, ulterior, se vor folosi de el, exploatandu-i vulnerabilitatile.

 9. „„„se moaie chestia cu VLAD PASCU s-au pensionat niște„pensionari speciali”-OPI(N)ARII PUBLICI DEJA AU PRIMIT „ALTĂ GUMĂ DE MESTECAT- MOARTEA AERIANĂ A UNUI PRIGOGIN- urmează altă gulgută-peronul pe stânga…lui ciol-acu sau-oș!

 10. In România e nevoie de o lovitură de stat , democrația nu a funcționat niciodată,e nevoie de un patriot care să guverneze cu pumn de fier și să readucă țara pe macaz

 11. De ce crezi că s-ar schimba ceva ??? E cazul ”n” in care tot ei se spală reciproc cu inălbitor..Sunt in aceeași mafie, sunt la guvernare și fac orice căci.. ”pot”..In rest li se fâlfâie patriotic și te plătesc cu mărunțiș..

 12. Asta-i natia,domnule! De unde nu e,nici Dumnezeu nu cere.

 13. Patru medici din spitalul Tg. Jiu consulta o pacienta si niciunul nu constată că e puțin gravida in luna a noua! Succesuri medicina de la Craiova și de la Timișoara! Sa te ferească Dumnezeu să ajungi pe mana unor astfel de medici!

 14. O chestie ușor de observat.. Cine sunt bugetarii ?? De la primărie, de la apele române, de la orice instituție finaciară, de la inspectorate școlare, de la direcții medicale ?? Ghici cine sunt personajele preferate ?/ Evident ”omul de incredere”, adică prietenii, rudele, finii, nașii, răsincrucișații din cumetrie, in legătură cu vre-un șef de la poliție sau SRI,. Foarte ușor de verificat..

 15. Corect! De peste 15 ani tot atentionez ca dezastrul in Romania se apropie, 2023-2024 a aparut si inca nu e la maximum, mai vedem. Nu entitatea tara sau stat ‘e’ vinovate, toate institutiile statului sunt ocupate de hoituri bipede care se mis adoar in favoarea lor. Intentionat mentine confuzionarea stat sau tara deplorabila si nu ca panaramele din functii au vina totala. Oare cine va aparea la candidatura care sa respecte doleantele tarii si ale cetatenilor din Romania? Nu e potrivit nici AUR dar in lipsa, ma apuca nervii ca nu ai din ce alege, absolut toti din politica, sunt doar pentru ei, fac prin tara sicetateni exact ce li se scoala dupa votare, premisa politicianului roman e clara: CE E AL MEU E DOAR AL MEU, CE E AL TAU, E SI AL MEU, sau, POATE FI ORICAND AL MEU! E premisa oricarui clan infractional organizat…mai ales in politica romaneasca.

 16. Zau de nu-i bine scris bibicule, dar scrisu-i pentru oamenii cu niţică ştiinţă de carte şi mult bun simţ. Ori la Românica, cu bun-simţul şi ştiinţa de carte, … mai răruţ că-i mai drăguţ.

 17. I: Văd că foarte multe postări promovează ideea ca țara este condusă de SECURIȘTI. Nu sunt de acord cu această afirmație, nu pentru că țin cu securiștii ci pentru că problema este prost definită. Nu ni se spune ce înseamnă „SECURIȘTI”. Dacă îi avem în vedere pe membrii serviciilor secrete ceaușiste, după 33 de ani, aceștia cel mult sunt pensionari, dacă nu au trecut la cele veșnice, așa că acțiunea lor nu prea mai poate exista, poate cu mici excepții. Dacă ne referim la noii securiști, cei ai serviciilor secrete, înmulțite ca ciupercile dup ploaie în anii „ democrației originale”, mă îndoiesc că aceștia acționează chiar de capul lor, fără vreun stăpân, de orice natură ar fi el. Dacă era așa conflictele de interese ar fi bubuit, conducând , până la urmă, la intrarea pe un făgaș normal. Eu cred că mai curând, sub genericul „SECURIȘTI” se află forțele externe, unele state care conduc România, prin interpuși, cu apucături de chelneri, care sunt instalați în funcțiile cheie ale statului, de către puterile neocoloniale, în frunte cu SUA, Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, Austria ( care oftează rău după statutul de imperiu de altădată) plus țările de mai mică însemnătate, dar care vor și ele câte o bucățică din tortul fostelor țări socialiste, că de, și ele au contribuit la dispariția comunismului în Europa, și-și revendică recompensa.

 18. II: Că la noi efectele acțiunii acestor „securiști” sunt mai puternice se datorează faptului că suntem mai creduli, mai ușor de păcălit, filosofia de bază fiind „ asta e, n-ai ce face”, sau sindromul mioritic, dublat de existența unor indivizi fără personalitate, ușor de corupt, de cumpărat, ahtiați după funcții și băgări în seamă, de care au profitat oculta vestică, folosindu-i pe post de executori întocmai si la timp a dorințelor lor, fără nicio reținere. Dacă mai pui și sentimentul de culpabilitate așezat la temelia statului român actual, crima din decembrie 1989, care a distrus și bruma de justiție din Romania, plus alte câteva „oportunități” postdecembriste și avem explicația degradării puternice a statului dar și a societății romanești, în general. Până la urmă noi, romanii, suntem problema, nu suntem capabili să ne ridicăm din mocirla în care am fost băgați, dar nici nu lăsăm pe alți romani să o facă. Când încearcă vreunul să o facă, ne bucurăm că-i vârât la pușcărie. Asta e, de ce nu facem ceva ?.

 19. Tarq rahat bagata in rahat de elecotorat prin numitii Iohannis si Basescu. Securitatea i-a livrat utlra-dashteptii i-au votat ca altii mai buni nu exista. Sa nu castige PSD s-au dus ca pe stadion sa huiduie echipa adversa. Echipa adversa e la butoane sa arate nivelul de prostie si proatire al votacilor pro-europeni „de dreapta”

 20. Discursul este corect pe fond dar ipocrit daca iese din gura unui USR-ist. Nu stiu cine este Paul Bogdan dar discursul sau este cel al USR-ului . Problema este ca USR-ul cu acest discurs vrea sa inlocuiasca trupa actuala de la putere cu gasca lor. Adica „sa plece astia ca sa ne instalam noi care sa facem la fel dar cu ai nostrii !

 21. Cetatenii dorm , ar fi trebuit sa umplem strada si sa le cerem demisiile in bloc de la presedentie in jos . Am ajuns sa fim condusi de clanuri mafiote nu de oameni si partide politice ( acestia nu mai exista la ora actuala in Romania). Daca vom continua sa votam scursurile pe care ni le propun partidele parlamentare actuale putem emigra linistiti in orice tara africana nu vom mai observa nici o diferenta. Fara oameni noi in politica Romania este condamnata la disparitie. Trebuie sa ne oprim sa mai urmarim stirile televiziunilor acaparate de sistemul securisto-politic , pur si simplu consumam curentul degeaba minciunile nu mai pot ascunde crunta realitate din tara. Pana cand nu vom iesi din adormirea asta post-decembristo-revolutionara si nu le vom cere demisiile nu se va intampla nimic bun in aceasta tara. Politia, procuratura si magistratii sunt total sub controlul acestor clanuri interlope cu iz politico-securist, aici nu mai este vorba numai de coruptie ci de crima impotriva noastra, iar criminalii se pretind a fi cei mai inalti functionari ai tarii , pana la urma cei alesi tot niste functionari ai statului sunt, nimic altceva. Cand vom realiza ca ei trebuie sa respecte ceea ce au declarat in campaniile lor jegoase si nu noi sa ne pliem pe ideile lor cretine atunci poate vom putea sa schimbam ceva prin vot si prin puterea strazii, deocamdata poporu’ inca are mintea in vacanta (sau nu o are deloc). Ori ne trezim ori plecam cu totii care pe unde mai apuca .

 22. & GHIA. Foarte bine punctat. Poate o mica adaugire : multe, mult prea multe cozi de topor autohtone si romani cu capul in nori.

 23. Pe vremuri chibutzul PCR ascutzea lupta de clasa spunand la poolime ( khazarul Oprescu primar condamnat shi scapat=dixit), ca ei sunt saraci pentru ca doar unii sunt bogatzi, asha ca vor face rahatul praf pentru saraci, lucru adevarat.
  Acum nu se pune, pentru ca aia ce au avutzie, sunt foshtii PCR & Securici deochiatzi, ex (krivoi) Rog. Bing bangul noii societatzi a fost croit la Malta unde khazarii din vest s-au intzeles cu cei din est cum sa imparta lumea shi ce sa faca. Deci tov.Gorby a dat ordin ca securicii sa preia avutzia intregului popor shi sa penetreze politicul. Astfel democratzia originala a realizat asta, partidele isterice fiind penetrate cu brio de securicii care mai ales l-au tradat pe Cheaska. Am devenit astfel stat khazar in stat romanesc, shi ca ex.proletcultista Zoe Petre a vrut desfiintzarea culturii romaneshti prin legi de ghettou cu iz rasist, acum cand pana shi Hitler este publicat. Altzi khazari au vandut teritorii shi patrimonii romaneshti ca de la khazar la khazar. Avem raz beltii de slavi khazari care ca niciodata in istorie lumea sustzine macelul carne de tun al slavilor, mai ceva ca Macelul Pobeda. America inca nu a realizat falimentul politiicii khazare de la Pomponel Lenin incoace, pentru intreaga omenire, inclusiv ei, pentru ca dezintegrand popoare, familii, educatzie, samd, ca o reactzie divina se va intoarce in capul de khazar. WW3 este aproape inevitabil!!!
  O zi buna.
  Con

 24. Scârbit de PSD PNL USR Da-ti o lovitura in cap cu un bolovan si fa-ti dictatura acasa la tine, sclav prost.

 25. Statul nu poate fi tras la răspundere? Ce vorbesti matale acolo domnu ziarist, din ce vagauna ai iesit?

 26. Dupa 1990 nu a contat omul si problemele lui ci banul. Prin urmare toate legile si functiile au fost facute pentru bani. 1 Medicii si asistentele sa aleaga ori la stat ori la privat.2. Facultatile ca firme de diplome sa dispara. 3. Toti cei care au fost prinsi odata drogati ori bauti toata viata fara permis auto. 4. Cei care omoara din culpa alti oameni sa primeasca inchisoare pe viata.6. Profesorii univ. sa predea ori la stat ori la privat.7. Cadrele didactice carefac meditatii cu copii din aceiasi scoala nu clasa dati afara pe viata.

  • inseamna ”din greseala”, adica gresesti si esti pedepsit pe viata fara putinta de indreptare?

 27. M-ai citit, nea Bogdane. Eu nu i-am spus”aristocrație” pentru că aristocrația implică, ținută, onoare etc, nu e o haită, ca adunatura curentă.I-am spus „armată de ocupație”, titulatură mai aproape de comportament.Oricum, niciun partid nu-ți va îndeplini visul, nu-ți face probleme.Sistemul generează rahatul curent ,si n-o face doar în România.A pune bancherul aka corporatul în fruntea societății e o eroare fundamentală pentru că toate vor fi la dispoziția lor, iar în lume se întâmplă lucruri similare, daca nu cumva mai rele decât în România.Politica și mult umflata admknistrație n-au vreo rațiune, vreun rol, vreun beneficiu real în societate.Să scrii și despre asta când ai timp.Daca vom mai avea timp.

 28. Așa se intîmplă cînd elitele nationsle sînt Guță, Salam, plagiatorii de doctorate, cei cu bacalaureate și licențe luate la 35 de ani sau mai mult, etc

 29. Ne inervam de pomana pt. ca indiferent ce s-ar face ,nu mai putem repara nimic .Avem la ora actuala o tara vinduta strainilor ,am fost transformati dintr-o tara intr-o colonie stapinita de americani,avem toate institutiile statului roman corupte si la fel avem foamea asta de bani cu munca putina pt. care am fi in stare sa facem ori ce.Nici Dumnezeu din cer daca ar venii sa faca ordine in tara asta, nu ar putea face nimic.

 30. Eu nu voi vota .De ce ? Pentru că votul meu nu contează.Dacă ar conta, nu ne-ar chema nimeni la vot.Nu sunt vorbele mele ci ale lui Mark Twain și are mare dreptate prin prizma celor intîmplate la alegerile din România post decembristă !

 31. cea mai frumoasa tara din Lume. Sii cea mai bogata, daca ne raportam la cele 20 de milioane de suflete.
  Dar si cel mai mioritic popor din Univers, care cedeaza, la cea mai mica adiere de vant.
  Oameni buni, nimic nu se obtine si nu se pastreaza, fara lupta!
  Daca intra un borfas in casa voastra, stati cu mainile in san????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.