Țara, la testul Gîrbovan

Cînd lucrurile merg prost, fiecare eveniment și chiar întîmplare devin un examen. Și din fiecare se vede putregaiul lucrurilor. Și prostia conducătorilor. Și din cazul Caracal, și din Săpoca, și din vizita vopsită a lui Klaus Iohannis la Washington. Chiar și din numirea unei caricaturi de politician la Justiție. Mă refer la scurta și regretabila carieră a Anei Birchall. Din păcate, inexplicabil, ea mai continuă să rămînă în Guvern. Dar nu despre dînsa este vorba. În cele cîteva vorbe am rezumat deja prezența și prestația ei chinuită.

Acum, principalul test pe care îl dă societatea românească este reprezentat de desemnarea Danei Gîrbovan drept propunere pentru funcția de ministru al Justiției. Mărturisesc că după valul de caricaturi și nime-n-drum desemnați miniștri în guvernele Grindeanu și Tudose, chiar și în prima formă a guvernului Dăncilă, propunerile anunțate vineri de primul ministru m-au făcut să ridic întrebător privirea. Parcă se întîmplă ceva cu madam Dăncilă! Iancu, Valeca și Gîrbovan sunt de alt calibru decît predecesorii. Este un prim mare semn că PSD-ul mai întoarce fața și spre oameni mai de nădejde.

Surpriza enormă este dată însă de propunerea Danei Gîrbovan. Ne aflăm în fața unei judecătoare de o mare probitate morală și de o rigoare intelectuală pe care le-am reținut la nici un alt membru al ultimelor guverne. Decență, logică, știință de carte, bun simț, măsură, discreție și curaj, toate sunt trăsături pe care cea mai mare parte a populației le-a observat la o femeie dedicată jobului său de la Cluj-Napoca. Tot circul legat de justiție a făcut ca gîndul multora să se îndrepte adeseori spre Dana Gîrbovan. Chiar și fără funcții și onoruri, ea a ajuns să reprezinte o speranță. Mai sunt profesioniști și oameni de caracter, în ciuda faptului că instituțiile statului sunt conduse de tot felul de ratați și impostori. Din păcate, oamenii de calibrul Danei Gîrbovan nu se bagă, preferă să stea retrași. Și tînjim cu toții după asemenea personaje cu carate profesionale în care ar putea sta salvarea uneui domeniu, dacă nu chiar a României.

În sfîrșit, după ridicola prestație a Anei Birchall la Justiție și după tot circul legat de ordonanțe și legi, Dana Gârbovan a răspuns afirmativ unei propuneri inspirate a Vioricăi Dăncilă. În cîteva ore toată media și toată scena politică s-a transformat într-o casă de pariuri. O numește sau o respinge Iohannis? Preț de o seară n-am auzit pe nimeni care să se întrebe ce beneficii ar aduce numirea unui judecător de asemenea autoritate la Justiție? Și care ar fi consecințele pentru depolitizarea justiției? Și care ar trebui să fie prioritățile unui asemenea profesionist desemnat să conducă domeniul atît de disputat? Nu s-a gîndit nimeni la așa ceva. Tot stolul de papagali care cîrîie peste țară a redus știrea la un pariu de cîrciumă.
– O numește sau o respinge Iohannis?
Probabil că și președintele se gîndește ca galeria care îi așteaptă decizia. Probabil că nici prin cap nu-i trece să se întrebe ce cîștiguri ar avea România cu un asemenea ministru. După cum se uită și vorbește în ultima vreme, se vede că nu-l interesează decît un nou mandat, fiind dispus să se descalifice și pe termen lung, numai să mai doarmă cinci ani la Cotroceni și să se scoale pe muzica Imnului național. Nici nu s-a anunțat bine propunerea cu Dana Gîrbovan că Dan Barna, mediocrul președinte al USR, a ieșit la rampă și a produs încă o probă a gîndirii sale limitate și șterse:
”Numirea doamnei Gârbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia. Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire şi să folosească toate pârghiile pe care funcţia prezidenţială i le oferă pentru a se asigura că PSD nu va reuşi să-şi subordoneze Justiţia”. ”Treișpe” neuroni la Dan Barna, față de numai doisprezece și jumătate la Ludovic Orban!?

Această feștilă politică scoasă cu greu la vedere din lampa SRI pîlpîie trist la fiecare eveniment și declarație, reducînd totul la o luptă politică oarbă. Dar nici pe aceasta n-o poate duce în zona disputei de idei. O reduce întotdeuna la cîte un huo de Piața Victoriei. Graba și primitivismul partizan al declarației lui Dan Barna spune mult nu doar despre el, ci și despre felul de a fi și de a gîndi al celor care îl susțin. Și mă refer atît al publicul #rezist, cît și la generalii din spatele proiectului USR.
Respingerea sau eșecul Danei Gîrbovan ar fi un eșec pentru toată țara. Ar spulbera pentru o perioadă destul de lungă speranța nerostită că printre români există profesioniști și că într-o bună zi vor ei ajunge să conducă destinele României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

72 de Comentarii

 1. Cornele tu-l laudas si pa TT si in afara puscariasilor eliberati cred lumea a inceput sa – l uite pe cel mai mic ministru moldovean al justitiei. Nu am nimic cu doamna DG dar nu cred ca mai are timp sa mai faca ceva, eventual sa mai indulceasca putin legile codului penal pentru nenorocitul de dinca la Caracal.

 2. http://m.ziare.com/sorina-pintea/ministrul-sanatatii-obliga-toate-spitalele-judetene-sa-aiba-centru-de-prelevare-de-organe-au-23-de-zile-sa-le-faca-1574480

  Cei fara bani, saracii, sa se pregateasca  sa renunte la viata in cazul in care vor suferi un accident si vor ajunge pe mainile macelarilor din spitale !
  Aste se intampla cand institutiile statului sant ocupate de alogeni, de straini de neam…si ne lasam inselati de „valorile” occidentului iudeomason…daca nu reusesc sa ne alunge pe toti din tara noastra, daca nu resesc sa ne extermine prin retelele de crima organizata si trafic de persoane, ne  decimeaza, ne extermina la propriu…iar acesta crima se numeste donare de organe-moarte cerebrala, pentru a favoriza un bogat cu bani, un strain de neam, pentru a mai trai cativa ani ticalosi in plus cu pretul vietii unui sarac, cu pretul exterminarii unui popor asuprit si batjocorit de alogeni !

 3. Garbovan are pregatire in domeniu. Daca punea pe Johanis la justitie ma ingrijora daca se apuca sa gandeasca cu viteza luminii care se deplaseaza spre infraroshu

 4. Domnule Nistorescu am citit parerea dvs. despre d-na Garbovan ! Sper ca mi se va permite sa mi-o expun si pe a mea ! Aveti numai cuvinte de lauda pentru d-na Garbovan ! Probabil ca o cunoasteti mai bine ! Eu nu o cunosc decat din ce a scris presa si din iesirile respectivei doamne in presa ! Probabil ca majoritate cititorilor ! Decat ca e presedinta UNJR mai se stie altceva despre doamna Garbovan ? Eu stiu ca spune ca este presedinta UNJR , ca nu vrea nici in ruptul capului sa spuna daca UNJR este o asociatie profesionala a judecatorilor sau este un ONG , ca nu vrea sa spuna cati membri are UNJR ( sa stim in numele cui si a cati judecatori vorbeste , ca daca vorbeste in numele a 10 judecatori , sa ne lase ! ) , ca a sustinut in draci toate tampeniile juridice ale lui Ciordache si Nicolicea , ca iese de ani in presa numai cu comentarii favorabile PSD , ca este clienta Antenei 3 unde sustine la fel aberatiile juridice ale PSD , …. ! Profesional nimeni nu stie nimic despre aceasta admiratoare a PSD ! Cu ce s-a remarcat profesional ? Ca este judecatoare ! Si ? Ca ea mai sunt 3 500 ! De ce trebuie sa fie ministrul Justitiei ? Atat timp cat a sustinut OUG pe Justitie , ordonanta care il facea scapat pe Dragnea si alti hoti din PSD , ordonanta pe care pe 21 aug . PSD si ALDE ( chiar autorii ordonantei ! ) au hotarat sa nu o mai emita , nu are ce cauta in functia de ministru al Justitiei ! Cum sa pui ministrul Justitiei pe una care a sustinut un act legislativ care facea din Romania , raiul hotilor ! Pentru ca asta e parerea celor care au votat la Referendumul di 26 mai ! Stiu ca multi cititori erau mari admiratori ai lui Tudorel Toader ! Cititi pe blogul lui Toader ce spune acum despre OUG pe Justitie ! P.S: Pe undeva poate ar fi bine sa fie numita ! D-na Garbovan s-ar putea sa fie una din bomboanele de pe coliva PSD-ului !

  • Saracu’ de Nastratin si-a pierdut si numele si si-a luat unul de gasit si si-a pierdut si bunulsimt dar n-a mai avut norocul sa gaseasca altul,bietul de el.

 5. Buna gagica,purie dar tapana!Nu ma mir ca are o armata de ceterasi..

 6. Romania traieste in Timocraţia – adica societatea condusa de gradati:servicii,armata,politie,jandarmerie,oameni care iubesc onorurile. Socrate credea că această formă de guvernare ,care pune pe soclu Onorul, duc la dorinţa de avutie, posesiuni şi bunăstare.
  Bref,daca Garbovanca apartine de servicii trece clasa,daca nu,mu!Asta e Testul de Tara,apartenenta unei umile judecatoare din Oradea la serviciile secrete!In rest,va cam stim pe toti ce va poatea pielea…

 7. Un copil al lui Dinca a declarat ca a trecut cu masina pein fata casei lui Dinca dar nu a oprit. Parerea mea ca a declarat asta pentru ca i-a fost frica ca masina lui a fost filmata…Posibil sa fi venit sa ia fata….si poate ori a luat-o ori cand a prins-o cu tel. a omorat-o. Posibil ca fiul sa fie criminalul de aceea Dinca a recunoscut…totul. Interogati fiul

 8. Numai justiţia lui Dumnezeu este perfectă. În această ordine de idei nu există
  justiţie independentă în România. Dacă ar fi, dacă ar fi fost aşa Iohannis în vecii vecilor
  n-ar fi ajuns preşedintele României cu atâtea dosare penale care i s-au închis la comandă.
  Ba încă bazându-se pe SRI, STS, etc. îşi mai doreşte,
  cu obrăznicie şi nemărginit tupeu, încă cinci ani la Cotroceni.

 9. Domnule Nistorescu o sa dati chix si cu Dana Garbovan asa cum ati dat si cu Dorel, slugarel pe care Cotidianul l-a sustinut si prezentat ca mare profesionist pana cand a fost dat afara din guvern in suturi de Dragnea actual rezident in penitenciar. Prietenii si adevaratii profesionisti din justitie stiu de ce!

 10. Da, mare „test pe care il da societatea romaneasca” sa avem „ministru” pe una care a sustzinut toate aberatziile lu’ciordacke si ale lui tudorel-slugarel, si care manca „rahat cu polonicul” pe la Latrina-3 si mogulitza-TV, iar acum e „recompensata” de baroni-penali ai ciumei-rosii! O doamne, chiar nu se vrem sa mai ramana nimeni in tara iar analfabeta de renume sa „stinga lumina”?!

 11. Ana Birchall a greșit enorm. L-a adus pe Radu Mazăre din Madagascar în timp record. Așa ceva nu se iartă. Nu la PSD ori la Cotidianul.

 12. Testul Garbovit a esuat inainte sa fie visat. Chiar daca Garbovanca face ca maimutzica la poarta Cotroceniului, dulapul sasesc trebuie s-o afuriseasca mai ceva ca pe aghiutza. Veorico ! In toamna sunt alegeri bre, cu martorii lui Voiculescu vrei tu sa-l infunzi pe Hohanis?

  • Cocu IQ, ai grija sa nu racesti!Ca cand stranuti ti se salta furoul peste inteligenta(genunchiul adjutantului)de-ti vedem jarteaua bleu-jandarm din trupele de Securitate. Da,da,din Securitatea aia de ne haitui pana in ’89 cand v-ati kkt pe voi de frica sa nu o mierliti de pneumonie (bietii de voi transpirati si alergati de glontu’ rece in miez de iarna!),iar mai apoi vazand cat de tampiti sunt proletarii si ‘ telectualii Patridei v-ati suit cu nerusinare si tupeu jegos in capul oilor mioritice,care n-au stiut ca pe voi trebuia sa va impuste la zidul Tragovistei ,nu pe Ceausescu care era patriot, nu lepra vanduta ca voi ! Nu e tarziu nici acum, intindeti voi coarda mult si o sa vedeti ca ce-a fost in 1907 va fi a o pasnica amintire !

 13. Mai bine va aranjati bagajele, ca vin vremuri grele pentru infractori. Nici Madagascar si Costa Rica nu mai sunt ce-au fost…Doar CCR-ul va mai scapa pentru un timp de puscarie, dar nici ala n-o sa mai poata sa-si bata joc de popor.

 14. Domnule Nistorescu, v-a luat-o Sputnik inainte cu laudele baloase…

  „Vestea momentului – Dana Gîrbovan, MINISTRU! Nimeni nu se aștepta la un asemenea curaj din partea PSD – și nici din partea premierului Viorica Dăncilă! Mai mulți profesioniști în Guvern!”
  „Oricum, să nu uităm că azi este 23 August, fosta noastră Zi Națională – ziua în care România a întors armele împotriva fascismului. Și mai în glumă, mai în serios, tot azi, prin propunerea Danei Gîrbovan, este o adevărată zi a insurecției naționale în Justiție”.

  Dana Garbovan, tovarasa de lupta a lui Iordache, Dragnea si Nicolicea, laudata de Sputnik si Cornel Nistorescu, declara astazi, plina de curaj, ca „asocierea numelui meu de sustinerea OUG 13 e un fake news”. Mult „curaj”, multa „probitate profesionala”… Alta intrebare?

 15. BA
  Esti pe lista?
  Vedem noi acusica tu si carstoiu
  Decizie fara precedent a instantelor judecatoresti, Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice sumele de bani pe care le-a primit de la bugetul de stat in anii 2016-2018 si rapoartele detaliate cu privire la la modul in care au fost cheltuiti acesti bani: cu ce persoane fizice si cu ce firme s-au incheiat contracte din acesti bani.

 16. Dana Garbovan profesionist!
  La fel de profesionist precum Dancila. He, he, he!

  • mataluta ce meserie ai ? ai muncit vreodata, ceva? ma indoiesc.Faceti parte din cei pt. care a facut puscarie Petre Tutea. Sunteti viitorul nimicului. Poporul care nu-si respecta, parintii si bunicii, nu are grija de copii. Nu-i respecta pe cei care au murit in razboaie ca voi sa existati. Pe cei care au facut foametea, care v-au construit drumurile pe care circulati azi(asa cum sunt), casele in care locuiti. Nu o sa aveti niciodata radacini. O sa fiti ca plopul in aer. O sa va barfiti conationalii, o sa le puneti piedica celor care vor sa construiasca ceva, si apoi o sa va vaitati ….spor la treaba

 17. Asteptam asanarea morala,respectul pentru lege si realizarea recuperarii a tot ce s-a furat in toti acesti ani.

 18. Dana Gârbovan poate da tonul la ceva la care pesedeul nu se pricepe. La transparență.

 19. „…nici prin cap nu-i trece să se întrebe ce cîștiguri ar avea România cu un asemenea ministru…”- tovarasului bolsevic cotrocean NICIODATA nu-i trece o asemenea intrebare prin cap. UNICA intrebare care-i strabate vidul cranian se refera la CE CASTIGA EL.

 20. Mai mare rusinea ce pot scoate pe gura niste impostori , vai de capul lor ! Cel putin pana acum , ce-i poti reprosa acestei doamne , D.G. , sub aspect profesional , moral si al stiintei de carte ! Si nu-i judecator de ieri , de azi ! Doar mintile bolnave ale unora ca Barna si Orban nu pot fi de acord cu profesionisti adevarati , cu clasa si caracter ; lor le plac slugile superobediente ca L.Stanciu , Tarcea , Luluta , Lazar , Danilet , Portocala , etc., care numai justitie nu fac , doar politie politica , la ordin , niste cârpe ! Bine a spus C.N. ca este un test , vom vedea !

  • nu cunosti realitatile ardelene, la fel ca nean-tu Dragnea te sprijini pe cei care te vor trada. DG e din rezervele clujene ale serviciilor care joaca la muuulte capete.

 21. Deputatul USR Cristian Seidler a reactionat, vineri, cu privire la propunerea PSD pentru portofoliul din Justitie: „Ce nevoie ai de F. Iordache daca o ai la indemana pe Dana Girbovan? Daca va da din nou OUG 13 (cu alt numar dar cu acelasi text) si va raspunde presei cu – alta intrebare? -, nu ma va mira deloc”.

  Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”(AMASP) a lansat un atac dur, după ce judecătoarea Gîrbovan a fost propusă pentru funcția de ministru al Justiției.

  „După Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, Dana Gârbovan ne arată cum se construiește o carieră de succes in funcția de magistrat.

  Numirea dnei judecător Gârbovan în funcția politică de ministru al justiției e meritată și lămuritoare asupra zbaterilor acesteia de ceva vreme încoace. Pierderea mare e pentru UNJR care va rămâne astfel FARA membri.
  Redăm mai jos câteva din puzderia de cugetări ”obiective”, ”dezinteresate”, ”fără iz politic” ale acesteia:
  1. GRECO ”ignoră cu bună știință lucruri evidente, nu face altceva decât să dovedească, o dată în plus, subiectivismul și/sau superficialitatea experților în redactarea acestor rapoarte.”

  2. ”Propunerea Președintelui Iohannis de a include problema justiției într-un «acord/pact national» pe care să-l semneze toate partidele, este pur și simplu demagogie și folosirea subiectului justiției în Scop ELECTORAL și POPULIST”.

  3. Ambasadele și reprezentanții UE, ”cu toții au aplaudat «progresele» făcute cu prețul prejudicierii independenței justiției, prin intruziunea SRI-ului în actul de justiție…” asta deși NU e lămurit încă de comisiile de specialitate din parlament ”în ce a constat, în concret, implicarea lucrătorilor SRI în dosarele penale…”

  Nici o sansa cu sluga PSD-A3 la Justitie!

 22. „Respingerea sau esecul Danei Garbovan, ar fi un esec pentru toata tara”! Da, aceasta este o teza de care sa tinem seama! Dar de la niste „politruci” ardeleni, la ce sa te astgepti? Refuza o ardeleanca dea lor( singura romanca get beget), doar de dragul respingerii oricarei propuneri, pentru ca vine de la PSD? Oare trioul actual, renascut din vechea Unio Trium Nationum ( sasul Klaun, ungurul Orban si „secuiul” Barna), continua sa-i umileasca pe romani?

  • Cel mai bun, la obiect, comentariu! DC n-or vedea si alti romani ca totul se-nvarte in jurul luptei pt. integritate nationala si se lasa dusi de teme laturalnice, precum „cazul Dinca”? Desi ma indoiesc ca din pepinierele clujene mai poate iesi ceva bun.

 23. Asistam la o noua versiune a ‘ singur impotriva tuturor ‘, ce-ar putea realiza doamna Garbovan in decursul unui an (daca mandatul va fi terminat) nici nu a fost investita si #REZIST(divizia procuratura) incep aa o atace, sa nu uitam ca nici Mona Pivniceru nu a avut mari realizari intrucat s-a lovit de reticenta intereselor ‘clanurilor’, ups, am vrut sa spun structurilor locale din PSD .

 24. Pentru ce multumiti domnului Nistorescu ? Nu sunteti cel ce are trecut la „Favorite ” pe facebook , Shopila ro. , Comopolis , Mircea Wealth , Filadelfia Turism , ANUNTUL IMOBILIAR , VICTOR CIUTACU si SUSTINEM LIVIU DRAGNEA ? Parca se leaga ….

 25. Cu „independenta” Garbovan poporul roman o sa isi ia aceleasi tepe ca si cu „independentul” Tudorel. Doamna Garbovan a facut incojurul internetului cand s-a fotografiat cu berea in mana, in afara de alcoolicii care comit accidente ce alt roman poate avea incredere si respecta un asa judecator?!

  • bland, ardelene, ca din cloaca voastra „de acolo” nu iese nimic romanesc.

 26. Nenorocire mare peste Romania, daca marea judecatoare de la A3-PSD, Dana Garbovan nu va ajunge Minsitru la Justitie!
  Nu ne-a ajuns sluga Tudorel, ne mai trebuie si sluga Garbovan!
  „Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” a lansat un atac dur după ce judecătoarea D. Gîrbovan a fost propusă ca ministru al Justiției.

  „După Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, D. Gârbovan ne arată cum se construiește o carieră de succes in funcția de magistrat.
  Numirea dnei judecător D. Gârbovan în funcția politică de ministru al justiției e meritată și lămuritoare asupra zbaterilor acesteia de ceva vreme încoace. Pierderea mare e pentru UNJR care va rămâne astfel fără membri.
  Redăm mai jos câteva din puzderia de cugetări ”obiective”, ”dezinteresate”, ”fără iz politic” ale acesteia:
  1. GRECO ”ignoră cu bună știință lucruri evidente, nu face altceva decât să dovedească, o dată în plus, subiectivismul și/sau superficialitatea experților în redactarea acestor rapoarte.”

  2. ”Propunerea Președintelui Iohannis de a include problema justiției într-un «acord/pact national» pe care să-l semneze toate partidele, e pur și simplu demagogie și folosirea subiectului justiției în scop electoral și populist”.

  3. Ambasadele și reprezentanții UE, ”cu toții au aplaudat «progresele» făcute cu prețul prejudicierii independenței justiției, prin intruziunea SRI-ului în actul de justiție…”, asta deși NU e lămurit încă de Comisiile de specialitate din Parlament ”în ce a constat, în concret, implicarea lucrătorilor SRI în dosarele penale”.

  Numai buna sa se ratoiasca la CE, GRECO, MCV, Comisia de la Venetia…ca in studioul A3!

 27. @Moromete: „profesional”?!

  La câteva ore după ce PSD a anunțat că o susține pentru Ministerul Justiției, Dana Gîrbovan a scris un mesaj pe Facebook în care susține că a acceptat să fie Ministru al Justitiei ca să poată combate traficul de persoane.
  În fapt, conform LEGII, astfel de atribuții revin MAI și NU Ministerului Justiției!
  Vai de „profesionalismul” ei, demn de A3!

  Uite ce-a scris „profesionista”: ”Traficul de persoane umane e o problema globala, insa sunt tari care lupta eficient cu acest flagel. Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbeste in Raportul privind traficul de fiinte umane in mod constant despre cei 3P, deveniti 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane:

  – prosecution,
  – prevention,
  – protection,
  – partenership.

  Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrata pe aceste 4 paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care as dori sa le implementez la ministerul justitiei si motivul principal pentru care am acceptat in principiu propunerea”, a scris ea aseară.

  Adica, a COPIAT zicerile altora…”profesionista”?!

 28. NASTRATIN- esti senil?
  Adica analizezi efectul fara sa vezi cauza ca SRI/CIA a dat ordine lui KOVESI sa faca dosarele ca sa scape de cei ce nu executau ordinele de la WASHINGTON?
  Adica , daca „independenta Justitiei a lui GARBOVAN” s-a suprapus logic pe ideea de independenta a tarii clamata doar de PSD, atunci ea nu e profesionista, sau tu esti o sluga a americanilor?

 29. sunt fericit ca nu voi fi salvat de noul ministru al justitiei.
  nu prea stiu din ce tara sunt, dar cred ca si tara aceea este fericita ca nu va fi salvata a la Clussium.

 30. CIA/SRI au nevoie la justitie de cei care acopera nelegiuirile de la DEVESELU, fiindca daca pe criminalul lui TEO PETER l-au retras in 24 de ore din Romania, ca sa nu poata fi condamnat de legea Romana, idiotii care o contesta pe GARBOVAN , daca nu sunt tradatori de neam, sa se gandeasca ca la crimele soldatiolor de la DEVESELU , nu ar putea sa retraga 100 de soldati , ca ar ramane „scutu” fara operatori!
  Atunci , solutia „inteligenceului” american este simpla : „justitia Romana nu tredbuie sa vada ce fac soldatii Americani”
  !!!!!
  Dar il vede pe DRAGNEA si il arunca „praf in ochi” la idiotii din piata!
  Care cred in minciunile USA mai rau decat credeau in ale PCR-ului!
  Prostimea nu vede ce „bunastare” au adus americanii pe glob!
  Prostimea nu vede ca dupa 50 de ani de „ajutor american” Japonezii si Germanii nu stiu cum sa-i de afara din tara!

  • spun ca romanii sunt cei mai dezinformati europeni, care-si iau stirile de la teveuri (campioni europeni la pierdut timpul), asa ca ei n-au de unde sti ce miununatii fac americanii in lume. Culmea e ca singurul canal-tv ce prezinta stiri din afara tarii e ungurescul digi-24.

 31. LILI- te-ai imbatat cu prea multa stiinta?
  „prosecution” este dupa creierul tau atributul MAI???
  „prevention” , oare nu se face de frica LEGII???
  Adica, tu esti desteapta si GARBOVAN e proasta?

 32. Nu cred in seriozitatea acestei propunerim pentru ca , se stie, Inteleptul Natiunii Gol nu o va agrea. Atunci, de ce? Electoral. Il vrem pe Cumpanasu! Chiar daca Ticalosul Mizerabil dispretuit de popor a zis ca Nu.

 33. Una dintre putinele idei bune ale doamnei Dancila. De fapt, toate trei propunerile sunt excelente. Omul potrivit in locul potrivit, a fost ceva extrem de rar la noi.Ultimul caz, cel al numirii lui Geoana la NATO n-are legatura cu guvernul.
  @lili propunere voastra e Danilet sau Macovei?

 34. Iosiv,TT-ul moldovean a fost cel mai bun ministru al justitiei din ultimii 30 de ani si Dana Garbovan va si mai buna si fara nici o legatura cu dinca,care e bagat in fatza de sri si diicot.

 35. O intrebare pertinentă,..Cine saltă aceste fătuci in funcția de magistrat, de judecător ?? Cum apucă ele azi, imensa majoritate fete tinere, să fie judecători ?? De pe canapelele cărui partid sunt lansate in justiție și de fapt slugile cui sunt ele ?? Au făcut ele cei 5 ani de pușcărie obligatoriu anterior dețineri funcției ?? Știu ele altceva decât mofturi ? De ce sunt unele tolerate, deși clar se știe proveniența lor, nefirească.??

 36. Dle C. Nistorescu jigniti romanii informati prin sustinerea PSD-istei nedeclarate D.Garbovan, care este de aceiasi teapa cu FL.Iordache, Serban Nicolae, etc. Situatia este extrem de grava in sensul ca papusarii doresc controlul total al justitiei mai ales in situatia actuala a PSD. Sunt multe de spus dar ma opresc aici.

  • Oooo, ce pesedisti sunt Dancu, Rusz, Puskas, Sarbu, Major si toata sleahta de la Cluj. Esti naiv, domnule bine intentionat, dar nu e suficient.

 37. Cautati imagini cu DG la chefuri cu Danilet,H.Dumbrava sa vedeti atitudine de „magistrat” la cucoana asta. Nistorescu lauda ca asta e tema de la partid. Asteptam lista cu cheltuieli ale Psd in presa. Dna.Garbovan,daca era om serios nu accepta functia pt.un an, cu Dancila etalon al prostiei. Este injositor! Dar femeia doreste de mult functia. Ecce homo,cum spuneau latinii!

  • In primul rand vii cu niste fumigene contand pe faptul ca vor fi destui prosti care sa le creada (faptul ca nr. prostilor e mare s-a demonstrate deja!) In al doilea rand d-na Garbovan a pus niste conditii de independent iar a o avea ministru chiar si pentru un an e mai bine decat a avea o catastrofa ministru.

  • @Geanina
   Geanina? Fara comentarii, te-ai caracterizat singura. Esti la nivelul din Las Fierbinti. Sotul tau cam cat bea zilnic, Geanino? Dar tu?

 38. @Nicoleta Nicalaevici, gaspadin[a] ai scris o postare de care si cei de la Sputnyk se jeneaza! In antiteza cu ce ai debitat, „prosperitatea” este adusa numai de davai ceas, acolo este cea mai mare democratie, bunastare si prosperitate, caini umbla cu colaci in coada si curg rauri de lapte si mere! Pasholna na davai ceas, panimaesh!

 39. Deși o cunosc pe d-na Dana Gârbovan, nu comentez deocamdată mai mult, îi doresc succes în noua demnitate ce i se propune! Pentru cei cu „fătuca asta”, vă rog să țineți seama că este judecător la Curtea de Apel Cluj. Atât. Mă bucură propunerea ca domnul Iulian Iancu să ajungă în guvern. De ceva timp îl apreciez și speram să iasă în față, la vedere într-o funcție de decizie importantă. Îi doresc sănătate și succes, să dovedeascā ce poate!

 40. Omul providenta nu s-a nascut in Romania, iar daca s-a nascut sistemul are toata grija sa ramana la nivel de sparanta, nu cunosc calitatile profesionale si morale ale DG, ma refer stric la acel sistem care (fara legatura cu normalitatea si structura morala a poporului)face jocurile tuturor celor cu bani si interesele pe aici. Sustin cele afirmate cu exemplul altei sperante nationale – Mona Pivniceru, „retrasa” in glorie pe o functie la CCR. Poate unor „initiati” ai sistemului ca Lili & Co (pentru care, pe bani de solda mizera, toti is prosti si nestiutori) asa-i normal, cu umilinta spun ca nu-i normal, mai mult e chiar tradare atat de popor cat si de tara.

 41. Sa fim seriosi, niciun profesionist si niciun om cu demnitate nu ar accepta sa fie numit ministru de o analfabeta care a facut de rusine Romania in toata lumea intr-un guvern de analfabeti si corupti. Cand accepti sa fii subalternul unei analfabete care nu stie pe ce lume se afla esti nimic.

  • Draga Domnule, poate ca nu stiti asta, dar magariu pre magariu scarpina si analfabet la analfabet trage! La fel e si in cazul infractorilor si coruptilor, se cauta unul pe altul si tind sa formeze un conglomerat, o falanga spartana indreptata impotriva intregii tari.

  • @ darius da, da accepta ca tine sa curete cizmele oricarui strain si sa serveasca la ordinul binomului!

 42. Dana Girbovan accepta sa fie Presedintele Romaniei?
  Sa ne gindim cu totii la acest lucru.

  • Pai realitatea este ca nu prea aveti nevoie de Aer si Apa : ati stricat si Apa si Aerul ! Apa e plina de chimicale si deseuri de plastic , aerul este irespirabil din cauza gazelor de esapament si de de putoarea fermelor de porci … ! Daca tot asa aveti nevoie si de Dreptate , … e clar !

 43. Garbovan este spaima securistilor.
  Prima data am remarcato cand după ce jigodia aia de ambasador american a spus untr-un interviu despre anticoruptie, DNA si „justitie populară „, iar Dana la taxat dur. Sa prins imediat de subtilitățile justitiei facute de popor facuta încă de comunisti si ia tras-o lui Klemm care voia sa ne pacaleasca. Eu țin cu Dana, numai ca jigodia de la Cotroceni o sai puna bețe in roată.

  • Ei na’ ! Chiar asa , spaima securistilor ? Tu esti spaima gramaticii : Sa prins // ia tras-o // o sai puna ! Nici nu ma mira ! Toti pesedeii aveti o ura pe limba si gramatica romaneasca , ceva de neimaginat ! Patriotilor traditionali ! Ce rau va vor fi facut ? P.S.: Chiar ma bucur ca Dana Garbovan are sustinatori de teapa ta !

 44. Eram sigură că veți radia de fericire. S ar putea să o numească ,gandindu se că va câștiga din primul tur. Erați la fel de fascinat de personalitatea lui Toader. Nu simțiți așa o jena?! PSD a slăbit autoritatea statului Sandu le infractorilor impresia că se gândește la ei, la binele lor. Sunt de acord cu cei care spun asta.

 45. Ion , poti sa ai propriile opinii, insa fara sa contina jigniri, marlanii. Pseudonimul ales , adica Ion, te caracterizeaza. Ma opresc aici pt. ca trebuie sa mananc o lamaie intrega , dupa ce am citit comentariile de doi bani ale sustinatorilor PSD. Poate ca ai inteles aluzia. Oricum in 20..20 PSD o sa fie istorie, si inca una neagra.

 46. Romania a avut numai trei profesionisti la conducerea Ministerului Justitiei.
  Este vorba despre Mona Pivniceru, Tudorel Toader si acum Dana Garbovan. Asupra tuturor platitii si acoperitii din presa si mediul virtual au aruncat tone de minciuni si abjectii faurite pe mintea celor dispusi sa le creada. Asupra primilor doi s-au facut presiuni imense, politice, amenintari si alte alea. Si judecatoarea Dana Garbovan va avea parte de aceleasi atacuri. Nu sunt un fan PSD dar cei trei au fost propusi de catre PSD, PNL ( nu clona jegoasa de astazi) si ALDE.
  In schimb PDL (PNL), USR, PMP, PLUS,PUNR, UNPR sau alte partde de inteligence nu ar putea avea asa propuneri inteligente.
  Iata numai o mare diferenta intre calitatea propunerilor unora si calitatea si propunerile altora, asta privind numai cele trei nominalizari de oameni profesionisti.
  Asa poate se va impune asezarea profesionistilor in fruntea ministerelor. Sa nu mai vedem exemplare precum Ponta, Boc, Csalas,Fenechiu, Vosganian, Cuc, Paleologu, Ritzi, Pruna, Vlad Voiculescu, Andronescu, Ghinea Cristian, Oprea Gabriel,Sova, Rus,Diaconescu,Videanu , Udrea si inca o intreaga armata de habarnisti cu tupeu si porniti pe jaf, imbolditi de porniri primare de hot sau santajati cu dosare ale unor fapte adevarate sau fabricate. Indivizi ce n-au nimic in comun cu interesele tarii noastre.

 47. Bestiilor le este frica de normalitate. Iar frica asta pute al dracului de urit! Succes, Dana Garbovan!

 48. felicitari maestre.
  când ministrul e magistat, sar cozile de topor, barniste, danilete, dumbrave, etc si vomăeaza laturile, zoaiele si balele din ei ca nu e m politic, ca e partizata. hai sictir msi nulitatilor, catavencilor, farfuridelor, ca sunteti PROSTI GRAMADA.

  când ati recunoscut voi valorile, elitele, profesionistii , mai paranoicilor????

 49. Văzând multele comentarii cu epitete, jigniri reciproce, am impresia că nu se înțelege rolul Ministerului de justiție și a ministrului justiției. Domnilor, eu cred că ministrul jusțiției nu face „justiție”. Actul de jusțiție îl fac judecătorii magistrați din: Judecătorii, Tribunale, Curțile de Apel și ICCJ (Inalta curte de casație și justiție). Ministrul de justiție nu mai este magistrat, odată cu investirea în această funcție/demnitate. Ministerul de justiție, parte a Executivului/Guvernului asigură condițiile pentru buna desfășurare a actului de justiție: spațiu, dotările materiale necesare, asigurarea fondurilor financiare necesate, etc. Despre modul de indeplinire a actelor de judecată, corectitudinea deciziilor ar trebui să se ocupe CSM-ul. De încadrarea, promovarea în funcții se ocupă Institutul de Magistratură (dacă nu mă înșel?). Ministrul justiție este o fucție admnistrativă, nu seful magistraților. Desigur în cadrul Guvernului, Ministerul justiției promovează, proiecte de modificare/îmbunătățire a actelor normative privind justiția.

 50. Este inca o necunoscuta privind stiinta de carte adevarata a Garbovancei. Daca luam in considerare absolut tot ce a venit dinspre Clujul academic ‘in drept’ este firesc sa avem mari semne de intrebare. De la cei promovati pe functii mari ca Lazar si Kovesi si pana la avocateii gen „prishca” ce se fac de ras la televiziuni, absolut toti s-au dovedit nulitati profesionale. Stiinta adevarata de carte iti confera independenta. Atentie deci!

 51. Ce asteptam de la noul Presedinte ? Onestitate si Curaj .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.