Taxa pe stâlp bate la ușă

Elaborarea normelor privind taxa pe construcții speciale (”taxa pe stâlp”) a început și fiecare sector va fi invitat la discuții pentru ca aceste norme să fie finalizate până la finele lunii martie, așa cum prevede Ordonanța privind unele măsuri fiscal-bugetare, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.

”Construcțiile speciale sunt diverse. Am început activitatea. Am început elaborarea normelor, am stabilit sectoarele care vor fi tratate și vom avea dialog cu fiecare sector în parte, pentru că fiecare zonă trebuie tratată diferit. Avem, pe de o parte, producția de energie. În domeniul energiei, pe producție avem anumite construcții speciale, pe transport de energie avem alte tipuri de construcții speciale, stâlpii, de exemplu. Avem zona transporturilor, unde avem drumuri, căi ferate. Avem zona portuară, acolo, avem zone de platforme. Avem exploatare de gaze, de țiței, acolo avem alt tip de construcție specială. Agricultura – construcții speciale, silozuri, platforme și acolo. Deci, fiecare sector o să fie invitat la discuții și o să vorbim cu aceste companii private sau de stat pentru a finaliza normele până la sfârșitul lunii martie, așa cum prevede ordonanța”, a spus Tanczos Barna.

Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare (‘Ordonanța trenuleț’), aprobată la finele anului trecut, prevede că ‘impozitul pe construcții se calculează prin aplicarea unei cote de 1% asupra valorii construcțiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, din care se scade valoarea clădirilor pentru care se datorează impozit pe clădiri potrivit prevederilor titlului IX. Intră sub incidența acestor prevederi și valoarea clădirilor din parcurile industriale, științifice și tehnologice care, potrivit legii, nu beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe clădiri’.

Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Cind multinationalele sau „nationalele” din alte tari au „cumparat” pe bani putini distributia de electricitate, nu stia nimeni ca ei nu au platit nici macar stalpii sau cablurile de enrgie. Acum sa plateasca taxa pe „stalp”, sa mai recuperam si noi ceva din pierdere.

  2. Nenea economistule, nu-i așa că taxa aia de stâlp o să se
    regăsească în factura noastră ?

  3. Fumăritul, Oieritul, Văcăritul etc !
    Apoi vine CURĂȚENIA GENERALĂ și scade tot la 10%, măR🎯g…
    ●●● RumburKK ●●●

  4. Iar spun Barna asta ne pune pe biciclete, asta e un neo-marxist ascuns ! Da-ti filmul inapoi cand era el la Mediu !

  5. Daca ” nu mai sunt bani ” ,atunci trebuie reduse cheltuielile cu funcționarea statului. Noi impozite ,sau impozite mărite , înseamnă cheltuieli suplimentare care generează creșteri de prețuri și implicit se continua spirala inflatiei. Cred că trebuie gândite și găsite și alte soluții decât aruncarea noilor poveri tot în spatele celor care mai produc putinele produse românești bunuri rămase în competiție după concurenta acerba ( și neloiala ) a importurilor de orice fel !

  6. Ce bine ar fi daca s-ar face norme de impozitare si taxare ca de exemplu taxa pe oolitician prost. Si cum iti dovedesti ca politicianul e prost si trebuie taxat? Pai te uiti la ce descrie articolul si cum gindeste politicianul respectiv. mai mult nu e de argumentat.

  7. Aceasta taxa a cam intarziat. I-a luat-o mult inainte Taxa pe Ploaie. Urmeaza taxa pe flatulatiile vacilor, ca strica patura de ozon……[Rumburak]

  8. Adicǎ luați 1 leu de la proprietarii de vârtelnițe eoliene și le dați 10 lei înapoi pentru cǎ protejeazǎ planeta… Curatǎ Afacere Verde!

  9. @nagy urs:
    Daca dta, care poti citi si presa de limba maghiară in original; nu ai idee, noi nici atât, cu dovezi vreau sa zic.
    Pur conspirationist, am citit in presa naționalistă românească ceva, ca UDMR ul, nu ungurii- s ar trage din globalistii marxiști sovietici.
    Cam cum sunt la noi PSD ejysdemfarinae

  10. La ora asta să fii ministru al finanțelor in situația financiară a rumaniei,,. trebuie să fi nebun, ori excesiv de curajos..Nu pricep de ce ungurii au acceptat responsabilitatea guvernării, devreme ce vizibil țara e in vrie și impactul urmează curînd..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.