Tensiuni între Belgia și Israel. Au distrus complet Enabel

Ministrul belgian de Externe, Hadja Lahbib, a anunţat în noaptea de joi spre vineri că a convocat-o pe ambasadoarea Israelului în Belgia, după ce atacurile armatei israeliene au „distrus” birourile agenţiei belgiene de dezvoltare din Fâşia Gaza, relatează AFP. „Birourile Enabel, agenţia belgiană de dezvoltare, din Gaza au fost bombardate şi distruse. Vizarea clădirilor civile este inacceptabilă (…), o convocăm pe ambasadoarea israeliană să dea explicaţii în mod clar”, a declarat ministrul belgian de Externe pe X, spunând că acţionează împreună cu ministrul Dezvoltării, Caroline Gennez.

Directorul Enabel, Jean Van Wetter, a precizat pe X că birourile agenţiei din Gaza au fost „complet distruse ieri, într-un bombardament”.

„Suntem cu toţii şocaţi în Enabel. Ca agenţie guvernamentală care lucrează pentru binele comun în cadrul dreptului internaţional umanitar, nu putem accepta acest lucru”, a scris el, postând două fotografii, una cu clădirea în care se află birourile agenţiei înainte de atac, iar alta cu un morman de moloz.

Birourile agenţiei sunt situate într-o clădire de pe strada Victor Hugo, în cartierul central al-Rimal din oraşul Gaza. Ambasada Israelului în Belgia nu a reacţionat imediat la aceste declaraţii.

În octombrie, armata israeliană şi-a concentrat loviturile şi operaţiunile la sol în nordul Fâşiei Gaza, inclusiv în oraşul Gaza, înainte de a înainta spre sud, cu lupte acum mai intense în Khan Yunis.

Potrivit raportului Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) publicat miercuri, 37.379 de clădiri – echivalentul a 18% din totalul structurilor din Fâşia Gaza – au fost avariate sau distruse de operaţiunea militară de la sfârşitul lunii noiembrie. De atunci, datele satelitare indică faptul că distrugerea s-a dublat, potrivit lui Rami Alazzeh, coautor al raportului. „Noile date indică faptul că 50% din structurile din Gaza sunt (deteriorate sau) distruse”, a declarat el pentru AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

18 Comentarii

 1. … îi doar la 5 metri în fața ***** de ”lumea civilizată”, de ”occidentul colectiv” care se dovedesc chiar mai sclaveți decât românii.

 2. Se șterg Evreii la 🌈 cu protestul Belgienilor, măRog…🤣
  [●●● RăuPorKKaK ■■■}

 3. A fost ultima grija a lui Bibi aceasta cosmelie a belgienilor. Oricum nu-i va despagubi niciodata.

 4. nu aveti ce cauta acolo sa fiti martori la ceea ce se intimpla! vi s-a spus probabil in mai multe feluri… atrocitatile pe care idf le face nu are neovie de martori…

 5. Ref ministrul de externe belgian : HADJA LAHBIB
  Banc cu Itzic si Strul, inrolati in armata belgiana :
  De dimineata la raportul regimentului, colonelul zice :
  IA, CA SA NU FIE PROBLEME, VALONII INTR-O PARTE SI FLAMANZII IN CEALALTA !
  Toata lumea se grupeaza, mai putin Itzig si Strul, care raman la mijloc.
  Enervat colonelul ii intreba : BAI, VOI NU ATI AUZIT ?
  AM AUZIT, SA TRAITI, DAR NOI BELGIENII ????????

 6. Nu ati inteles nimic, in Talmud scrie clar ca lor le-a spus Dumnezeul lor Satan ca ei sunt poporul ales iar celelalte neamuri sunt nemauri goime. Goimii pe care ei, evreii pot sa-i omoare fara nici o vina. Sangele unui goim omorat de ei fiind considerat doar o ofranda de multumire adusa lui Satan. Asta-i toata filozofia satanica a poporului ales. Iar daca Occidentul accepta si chiar incurajeaza taci aceste crimele comise de ei asta se intampla pentru ca toate tarile occidentele sunt conduse de alogeni, adica evrei care s-au luat nume de cetateni get-beget ai popoarelor gazda pentru a-si pierde nationalitatea s-ar putea astfel penetra toate centrele cheie de putere din statele respective. Asta-i toata politica evreiasca. In final chiar statele penetrate vor colapsa unul cate unul pana vor ramne doar ei, evreii s-o pupulatie amorfa fara identitate istorica, culturala si religioasa sclava lor pe tot Pamantul. Asta fiind in esenta Marea Resetare Mondiala pusa la cale chiar de poporul ales de Satan sa distruga Imparatia lui Dumnezeu pe Pamant.

 7. Dupa un atac de amploarea celui din 7 octombrie, cetatenii din Gaza nu mai au ce cauta in zona. Daca ar fi vrut sa scape de raspundere si de distrugere, ar fi trebuit ca ei insisi sa-i vaneze pe militantii HAMAS si sa-i lichideze sau sa-i livreze israelienilor. Dar gazaiotzii nu au vrut sa se atinga de acesti eroi tragici in prostia lor si deci si-au semnat condamnarea la exil.
  Pierderile umane din Gaza sunt insa datorate exclusiv gazaiotzilor. Spre deosebire de israelienii atacati fara avertisment, gazaiotzii au fost avertizati ca vor urma bombardamente in zona, si li s-a cerut sa plece, si sa evacueze inclusiv spitalele! Dar ei au crezut ca daca vor amana plecarea si vor lasa copiii si restul civililor acolo, evreii nu-i vor bombarda, si vor putea prelungi statu-quo-ul, pana ce ONU sau alte organisme internationale vor convinge Israelul sa anuleze atacul! Dar un atac precum cel al HAMAS nu poate fi rasplatit cu treceri cu vederea, deci evreii au procedat corect, si tot corect vor proceda cand vor interzice gazaiotzilor intoarcerea pe fostele teritorii. Probabil viitoarea Palestina se va plasa undeva in nord-estul Israelului actual, dar iesirea la mare e pierduta!

 8. Propun ca toata populatia din Gaza,care de 70 de ani traiesc ca paraziitii pe spinarea ONU,fara sa munceasca, sa fie relocati in Belgia

 9. Răboiul este scopul lor și nu contează nimeni și nimica,.Au aceeași apucături ca și america, de fapt sunt mînă-n mînă,.. Să vezi cum omoară oficialii de la ONU, sau cum distrug spitale și omoară copii cu miile, fără ca ”lume civilizată ” să fie influențat,. chiar ți se deschide briceagul singur in buzunar,..De ar face din astea rusul, sau Iranul,, sau altu antipatic,..Ce ar vui trompetișții occidentali ai apocalipsei,..

 10. Dar firma aia nu aflase ca in Gaza este rezbel, ca sa-si ia toate catrafusele si sa se care?

 11. 1 Celor ce sunt de părere ca armata israeliană poate proceda ” a la guerre comme a la guerre ” le recomand sa citeasca oe gandeste.org articolele dlui SRS, pro occidental de felul dansului, trecut la un moment dat si pe la „concentrare”.Se sustine acolo pe baxa de c3va dovezi indirecte ca „militanții ” hamas s ar fi antrenat pe aici cu stiinta MI si cu influenta Al Halal Al Haram Al Neclintitului Smurf . Iar m.i. ul nostru pare subordonat cui trebuie.Deci….
  2.Nu iesirea la mare contează, ci la BOGĂȚIILE ei. Follow the money.

 12. Aoleu!!!
  „Vizarea clădirilor CIVILE este inacceptabilă (…), o convocăm pe ambasadoarea israeliană să dea explicaţii în mod clar”, a declarat ministrul belgian de Externe pe X, spunând că acţionează împreună cu ministrul Dezvoltării, Caroline Gennez.
  Cred ca s-a speriat tare Ambasadoarea Israelului in Belgia!!
  O fi facut p..i pe ea, de frica!!!

  Bai, ipocritilor, din 1948 de cand s-a format statul Israel,(in urma Deciziei ONU care PREVEDEA formarea a 2 state: Israel si Palestina), asta a fost POLITICA Israel fata de palestinieni!
  Va dati acum „socati”, de parca nu stiti de miile de CIVILI palestinieni ucisi si milioanele de CIVILI palestinieni refugiati, din cauza OCUPATIEI Israeliene!!!

  Daca chiar NU stiti, va recomand sa consultati documente care arata cum Israelul a OCUPAT treptat aproape tot teritoriul disputat intre evrei si palestinieni din 1948 incoace:

  https://recorder.ro/palestina-ce-e-dincolo-de-zid/

  Sper ca nu asteptati scuze de la Netanyahu!!!

 13. Daca ar bombarda Belgia, Franta, Anglia, Germania, atunci ar fi bine, dar asa este un fas.

  Sa-i bombardeze paduchiosii pe occidentali pana la pamant viu, pentru ca satanistii occidentali merita parliti ca posrcii dar de vii.
  Datorita satanistilor occidentali au putut jidanii sionisti satanisti sa faca GENOCID in Gaza.

 14. „Agenția belgiană de dezvoltare din Gaza”. Sunt curios ce anume dezvoltau băieții acolo? O rețea de tuneluri de metrou cumva? Că nu am auzit să aibă măcar o uzină de desalinizare.

 15. Your writing is so refreshing and authentic It’s like having a conversation with a good friend Thank you for opening up and sharing your heart with us

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.