Teodorovici: Achiziţiile publice vor fi schimbate radical

Ministrul Teodorovici zice că i-a ajuns "revoluţia fiscală", dar actele arată că mai vrea

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat,miercuri,că Guvernul va adopta până la sfârşitul lunii aprilie două ordonanţe de urgenţă privind achiziţiile publice care vor schimba „radical” acest domeniu, urmând să fie înfiinţată o nouă structură care va centraliza toate nevoile instituţiilor.

„Până la finalul lunii aprilie se va adopta în Guvern o OUG referitoare la partea de achiziţii publice. Va fi o abordare normală, nouă, în liniile Directivelor europene în acest sens. Nu vom adăuga nimic în plus faţă de ceea ce la nivel european se cere în mod imperativ. Din toate zonele de achiziţii publice din Europa se iau bunele practici. (…) Va fi un act care va schimba radical zona achiziţiilor publice. Pe achiziţii centralizate, la fel va fi OUG care va stabili un nou mecanism la nivelul MFP, o nouă structură care va face aceste achiziţii centralizate şi vom începe cu câteva zone pilot, să existe nişte studii care să arate foarte clar că în acele zone sunt filtre foarte mari. Câteva exemple: autoturisme, medicamente şi altele. La fel, la final de aprilie va fi aprobat”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a afirmat că răspunderea privind achiziţiile publice va aparţine structurii care va centraliza nevoile instituţiilor publice.

„Se vor centraliza nevoile, achiziţia se va face într-un singur loc. (…) un stat membru a redus cheltuielile cu 28% cheltuielile făcând o astfel de achiziţie centralizată. Răspunderea este la această structură care face achiziţiile publice, pentru că cei care beneficiază de acele produse ei doar trimit ofertele, nevoile se centralizează si după aceea se face o singură achiziţie publică. (…)”, a explicat Teodorovici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

6 Comentarii

  1. De aia se spune ca istoria e ciclica. Ne intoarcem la centralismul socialist. O fi bine , o fi rau? Ieri vorbeai de descentralizare azi centralizeaza. In orice caz au iarba de calitate acolo la guvern.

  2. Repede, toti tefelisti #rezistenti in piata, cu pancarte printate stas la imprimantele laser color A3 (din dotare) ! Civilii sunt invoiti de la serviciu o saptamana de catre patroni (dealerii BigFarma, dealerii de masini, si altele…)
    Unitatile „de elita” de la Ploiesti si de aiurea sa caute prin ograda pene de struti, posibil luati spaga, de socrul lui Teodorovici, de la Kim Jong-un !

  3. Nu au terminat de carpit Codul Fiscal,plin de gauri,si ii framanta acum achizitiile publice!Sar de la una la alta ca lacustele pesediste!

  4. Sa inceteze cu criteriul absurd ca pretul de achizitie sa fie cel mai mic oferit. Pret mic, achizitii de proasta calitate, reparatii si inlocuiri multiple, pierderi de fonduri, timp, nervi.

  5. PSD-ule, v-am votat, v-am dat putere uriasa ! Ce faceti cu ea ? Ce ramane dupa 4( de fapt 7) ani de guvernare. NIMICURI ( si scandaluri). Unde-s autostrazile transcarpatice promise, unde-s caile ferate, unde-s sutele de scoli cu after school, une-s miile de gradinite cu program prelungit, unde-i reabilitarea termica a blocurilor, unde-s pasajele denivelate si parcari in Bucuresti, unde-s….etc. Ce ramane vizibil dupa anii multi de guvernare ? Vorbe, amagiri. Veti disparea(din pacate) ca si PNT-ul. Lasati totul la o parte si faceti tronsoane centrale din autostrazile transcarpatice, faceti rapid Comarnic-Predeal, dati-o la chinezi, la turci, la germani. REPEDE ! Altfel ….adio !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.