Texas versus USA – primul șoc național al anului electoral

Statele republicane din SUA s-au raliat în jurul guvernatorului texan Greg Abbot, după ce acesta a invocat dreptul constituțional al Texasului de a se autoapăra în fața valurilor de imigranți. Guvernatorul Abbot vorbește despre o ”invazie”, iar presa americană atrage atenția că aceasta nu este neapărat o metaforă. În declarația sa, guvernatorul Texasului face referire la o clauză din articolul 1 al Constituției SUA care stabilește că statele americane pot, fără aprobarea Congresului SUA, să se angajeze în război, în cazul în care ”sunt invadate sau într-un pericol iminent care nu permite întârziere”.

Toți guvernatorii republicani (cu excepția celui din statul Vermont, un stat în care președintele democrat Joe Biden a obținut 66% din voturi la ultimele alegeri) au semnat o scrisoare de sprijin pentru guvernatorul Texasului.

Guvernatorul Abbot a mobilizat Garda Națională din Texas și a preluat controlul pe mai multe porțiuni de frontieră, în ciuda unui ordin prezidențial și chiar a unui ordin temporar al Curții Supreme care îi cere să le permită în continuare agenților federali să se ocupe de paza frontierei cu Mexicul. The New York Post scrie că în Texas este „război” (însă nu s-au înregistrat deloc violențe până acum), în timp ce MarketWatch vorbește despre mici „încăierări” la punctul de trecere Eagle Pass între agenții federali și militarii texani.

„Oklahoma este cu Texasul”, a declarat guvernatorul Kevin Stitt. ”De ajuns. Frontiera noastră sudică este în criză din cauza refuzului administrației Biden de a-și face treaba”, spune guvernatorul republican din Georgia. ”Texasul are sprijinul nostru total”, spune guvernatorul Virginiei, adăugând că ”administrația Biden a transformat toate statele în state de frontieră. Trebuie să oprim fluxul de fentanil, să salvăm vieți și să asigurăm frontiera sudică”. ”Frontiera deschisă amenință viețile americanilor, inclusiv ale celor din Idaho”, spune guvernatorul acestui stat. ”Am ordonat Gărzii Naționale din Nebraska să meargă la frontieră, anul trecut. Sunt mândru să fiu alături de Texas acum”, a spus guvernatorul Jim Pillen. ”Texas și alte state au acționat mereu. Casa Albă? Absentă. E prea mult”, a spus guvernatorul statului Alabama. ”Guvernatorul Abbot merită mulțumirile noastre pentru că a acționat pentru limitarea migrației ilegale și a traficului cu droguri și ființe umane”, a spus guvernatorul din Dakota de Nord. ”Când guvernul federal nu poate, intervin statele. Iowa a trimis Garda Națională la frontieră, anul trecut, pentru a opri invazia”, spune guvernatorul Kim Reynolds.

A intervenit și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, socotit principalul rival al lui Donald Trump la alegerile primare din Partidul Republican, dar care s-a retras din cursă și a anunțat că-l va sprijini pe fostul președinte. ”Dacă Constituția nu le-ar fi dat putere statelor pentru a se apăra, nu ar fi fost ratificată de la bun început, iar Texasul nu s-ar fi alăturat Statelor Unite. Texasul este de partea legii, în timp ce Biden o ocolește. Florida va ajuta Texasul cu personal și materiale”, a spus DeSantis.

De partea guvernatorului texan este și liderul republican al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Mike Johnson. ”Sunt de partea guvernatorului Abbot. Camera va face totul pentru a-l susține. Următorul pas: să-l tragem la răspundere pe secretarul Departamentului Securității Interne, Mayorkas”.

Robert F. Kennedy Jr, căruia Partidul Democrat i-a refuzat participarea la alegerile primare, în ciuda sângelui „albastru”, și care acum candidează ca independent la alegerile prezidențiale, este și el de partea guvernatorului texan: ”Texasul are dreptate. Incapacitatea lui Biden de a apăra frontiera nu le lasă statelor altă opțiune decât să găsească singure soluția… O țară fără frontiere nu este o țară”.

Donald Trump poate profita de situația de la frontieră și de revolta guvernatorilor republicani. Liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, un lider socotit ostil lui Donald Trump, a realizat că în partid se schimbă curentul și, la o întâlnire privată privind situația din Ucraina, a declarat: ”Nu vrem să facem ceva care să-l submineze (pe Trump)”. Declarația aceasta arată că liderul republican începe să renunțe la înțelegerea ”securitate la frontiere contra ajutorului pentru Ucraina” pe care republicanii au urmărit-o în ultimele luni, când au blocat constant ajutorul militar de peste 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Donald Trump dorește să se concentreze pe imigrație în campania prezidențială, iar liderii republicani par să-i acorde sprijin.

 

Un sondaj realizat de Harvard CAPS-Harris, citat de The Hill, arată că imigrația depășește inflația în topul îngrijorărilor americanilor. Imigrația a crescut cel mai mult în rândul temerilor americanilor – cu 7% în ultima lună. Imigrația și inflația sunt urmate de ”economie și locuri de muncă”, de ”infracționalitate și droguri”, de sănătate și abia apoi se securitatea națională – singura îngrijorare ce poate fi legată de politica externă a SUA. În rândul alegătorilor republicani, situația este clară: 85% doresc o securitate mult întărită la frontieră. Însă doar 50% dintre democrați vor o pază mai bună a frontierelor.

Dar cine sunt alegătorii americani? Răspunsul pe care îl dă Donald Trump și presa care îl susține la aceasta întrebare este catalogat constant drept ”fals” și ”dezinformare” de fact checkerii marilor publicații și agenții de presă. Conservatorii americani fac o legătură între imigrația ilegala și alegerile din SUA, câtă vreme acești oameni pot vota în nu puține state americane. Fals, scrie Associated Press, arătând că imigranții fără acte pot vota doar la alegerile locale și asta doar în anumite state. ”Centrul Brennan și alte ONG-uri susțin că solicitarea unor dovezi privind cetățenia americană îi dezavantajează pe cei care pot avea drept de vot însă nu au certificate de naștere sau alte documente. Aceste ONG-uri spun că solicitarea unor documente nu este un pas necesar, pentru că cercetările arată că cei care nu au cetățenie nu votează într-un număr mare”. Acesta este raționamentul Associated Press atunci când demonstrează că imigranții fără acte nu influențează alegerile din SUA: ”cercetările arată că ei nu votează în număr mare”. Iar fact checkerii nu mai amintesc că state cu un număr mare de alegători (și de voturi în Colegiul Electoral care alege în mod indirect președintele), precum New York sau California, sunt printre statele care nu solicită niciun document de identitate (cu sau fără fotografie) celor care vin la urne.

Ce poate să însemne că imigranții ilegali  nu votează în număr mare. Afirmația trebuie raportată la datele ce arată că, în 2020, în SUA se aflau 10,2 milioane de imigranți ilegali și că în timpul administrației Biden acest număr aproape că s-a dublat (au fost raportate circa 10 milioane de intrări ilegale în SUA – firește, dintre acești imigranți nu puțini au fost deportați, însă trebuie să luăm în calcul și intrările care nu au fost depistate de agenții federali, câtă vreme scopul unui imigrant ilegal este să nu fie detectat). La alegerile din 2020, diferența la votul popular între Joe Biden și Donald Trump a fost de 7 milioane. Oare 7 milioane înseamnă ”în număr mare” sau ”în număr mic” pentru arbitrii adevărului din SUA?

 

Dacă Texasul rezistă în fața administrației Biden și chiar a Curții Supreme, este puțin probabil să se ajungă la gesturi limită din partea guvernului federal, precum preluarea controlului asupra Gărzii Naționale. Cel mai probabil, se va ajunge la un război în justiție, timp în care Texasul își va întări frontiera, iar imigrația ilegală va fi deviată spre New Mexico, Arizona și California (celelalte trei state de la granița cu Mexicul, care sunt conduse de guvernatori democrați). Acesta va fi aspectul legal al crizei imigrației din SUA.

Mai important va fi aspectul politic, imigrația urmând să fie tema principala a dezbaterilor din campania prezidențială. Și apoi urmează aspectul național. ”Guvernul federal mai poate asigura apărarea? Mai suntem o singură națiune? Sau polarizarea democrați-republicani este atât de profundă încât s-ar putea să ne fie mai bine dacă găsim un alt aranjament constituțional în Statele Unite, unul care să le permită celor care construiesc garduri la frontiera să meargă pe calea lor și celor care își transformă orașele în sanctuare pentru imigranți sa meargă pe a lor?”, scrie The American Conservative.

Iar despre aceasta din urmă tabără, The American Conservative scrie că a apărut în urma penetrării profunde a guvernului de către elemente „criptocomuniste”. ”Istoricii se vor minuna cum a putut să ajungă președintele Biden, un adept al căii de mijloc în întreaga sa cariera politică, în asemenea situație. O problemă este vârsta sa, dar avem și statul profund care se opune oricărui președinte”, scrie TAC, care amintește apoi de o declarație din 2022 a activistului progresist Shean McElwee: ”Știți cât de mulți criptocomuniști lucrează acum pentru administrația Biden? Câți foști membri ai echipei lui Bernie Sanders sunt adânc implantați la Casa Albă? Stânga a trecut de faza revoluționară socialistă. Însă are acum foarte mulți oameni infiltrați la cele mai înalte niveluri ale Partidului Democrat”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 24

46 de Comentarii

 1. A-nceput de ieri sa cada, cite-o stea, acum a stat … Urmeaza statia Gettysburg, peronul pe ce parte vreti voi …

 2. E prea devreme sa intreb daca incep sa creada si altii in misterios TRANSENDENTUL -> MISHTEAUX ?
  E doar GENIU sau e un geniu -prophetic ? [asa ca GENIILE nu-s crezute dinainte si deseori nici cu „mintea de pe urma” , lipsa
  „unora” 🙁 ! IQ=? 🙂
  AUD ? 🙁
  __________
  „@mishteaux🤞🤞🤞 spune:
  20 SEPT. 2023 LA 9:29
  „(vedeti USA … la ei din TEXAS va incepe „revolutia” 😉 )”
  E asta o … PEOPHETIE ? 😮
  Tradezi 😉 iar ceva interessant … ? 🙁”

  E SUBTERAN un MEGA [Q] PLAN-SECRET 🙂 ? 😀 URMEAZA „ceva” ? 😀 !

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 3. Aoleu ! Pai ce facem, ca nu-i mai soseste tranportul de marfa lu’ ala micu’ al lu’ Biden ! Si-i pregatisem asa un pachetel frumos …

 4. „Însă doar 50% dintre democrați vor o pază mai bună a frontierelor.” A se citi: daca 1% dintre votantii democrati nu stiu sau nu raspund, rezulta ca democratii care prefera frontierele deschise sunt o minoritate in propriul segment! Se stie, de altfel, demult ca regimul Biden nu guverneaza pentru populatie si nici macar pentru votantii proprii; ei doar executa ordine venite din umbra.

 5. CINE sunteti voi MEGA_GENIILE astea … 😎”3301″
  cautate net-global acum cativa ani ?
  [CICADA] = creme de la creme ! 😐

  Ce pre-planuri batraneeee ati pre-finisat atat de … incredibil „sub ochii lor”
  incat se schimba amenintator PARADIGMA MONDIALA
  si (chiar cad: dinastii bancare, auto-crezute vesnice 🙁 ) ???

  [se ante stia de … POGROAME si GENOCID-ul la harapi 😐 ? a fost 😐 PRE-REMEDITAT de chiar cin-nu-se banuie 😉 ? 🙁 ]

  SHALOM ! (consiliul ?) 🙁

  chiar -> „NINGE PE FED!” 🙁 🙁 🙁

 6. Secesiune ? Se pare ca incet incet se ajunge acolo . Nu-i asa @ misteaux ?cit timp a trecut de cind puneam pe tapet disolutia ” unchiului Sam” ?

 7. ” O țară fără frontiere nu mai este țară” Robert F Kennedy jr. Cred că se referă și la România ?

 8. @toate astea se … ante-stiau ? „E prea devreme sa intreb daca incep sa creada si altii in misterios TRANSENDENTUL -> MISHTEAUX ?
  E doar GENIU sau e un geniu -prophetic ?”

  Răspuns: e doar un mare bou! Lasă băutura, prostovan incult, şi du-te şi te culcă!

 9. Interesant este că după cum văd harta, ca să treci din SUA de Vest în SUA de Nord-Est va trebui un pașaport pentru SUA de Centru.

 10. in capul texanilor ..ei se considera NATIUNE…
  steagul lor e ridicat la acelasi nivel cu steagul SUA…

 11. Dupa revolutii si razboaie duse de Satan USA pe tot globul pamantesc vine si nota de plata. Roata se intoarce, azi esti sus pe ea si maine te trezesti sub ea. Partea nasoala este ca sub ea s-ar putea sa fii o vesnicie. Aliluia.

 12. Se dezmembreaza USA ( Uniunea Sovietica Ailalta)
  E Karma , nu-i asa ?
  In fapt, Texas are un statut special oricum. E singurul stat ce se poate retrage din Uniune doar prin referendum.

 13. Iar ati venit cu secesiunea? Astia is mai plictisitori decat tinutul secuiesc.

 14. REPET:
  -> „20 SEPT. 2023 LA 9:29″🤔🤔🤔

  „„@mishteaux🤞🤞🤞 spune:
  20 SEPT. 2023 LA 9:29
  „(vedeti USA … la ei din TEXAS va incepe „revolutia” 😉 )”
  E asta o … PEOPHETIE ? 😮
  Tradezi 😉 iar ceva interessant … ? 🙁””

  😀

 15. Ca sa iesi din federatie iti trebuie un referendum care evident nu poate fi cistigat de vreun republican . Lupta este doar la nivel politic si daca aceasta lupta pe migratie dispare dispare si candidatura lui Trump.Curind vom vedea o intelegere .

 16. Sa terminam odata cu acesti emigranti din Olt si Giurgiu, pe care ii vedem zi de zi pe strazile din Videle si Alexandria !

 17. Posibil sa mai fie „socuri nationale” anul acesta, ca de pilda un atentat la Trump, daca nu-l pot opri altfel.

 18. Pentru profetu lu dumnezeu uite iti dau si eu niste profetii: secuii o sa ceara autonomie si in 2028; texas o sa se declare iar independenti in 2026, daca nu le pica iar reteaua electrica; aia din florida si ei, pana da o furtuna peste ei ca apoi is iar cu federatia.

 19. MUlti glumesc cu prophetiile insa LUI MISHTEUAX i se chiar STRANIU
  INTAMPLA (avertizat) ce strashnik-misterios para-STATISTIC spune 😮 😮 😮

  SHALOM ! (le spune si intr-iun asa mod incat chiar nue crezut decat de cei care-i pot vedea printre „verzi si uscate” adevarat REALA MEGA-INTELIGENTA ! )
  MISHTEAUX … entitatrea asta e SPECIALA ! STRANIU-> SPECIALA !

  (ce naiba la apucat sa spuNA PREVENTIV” …taman despre TEXAS ?)

  AUD ? (asa ca se stie camulfla sub masca unui PROST oarecare …desi are acces la cele mai pazite secrete ale LUMII ! 🙁 )
  ECCE HOMO ! ❤️❤️❤️🤞🤞🤞😉🤙

 20. Cand dolarul va cadea atunci va venii saracia. De aici toate se vor separa.
  Mai dureaza cativa ani dar se va intampla. Un razboi oe teritoriul lor le va grabii sfarsitul.

 21. Da Calin dar trebuie sa lamuresti ce inseamna in SUA „stanga”, „socialism”, „criptocomunism” . Aceste notiuni au complet alta semnificatie decat la noi in general insemnand „sorosism” notiune care nu are nimic de a face cu stanga, socialism etc in acceptiunea Europei de Est !

 22. „regimul Biden nu guverneaza pentru populatie si nici macar pentru votantii proprii; ei doar executa ordine venite din umbra.”

  Obama chiar nu sta la umbra, daca nu-l avea pe senilul asta de Biden, o punea pe nefasta-sa sa candideze. Un profi revansard, frustrat, premiat Nobel pentru cea mai mare cantitate de dinamita utilizata pe oameni. Continuati, pentru ca meritati !

 23. Psihopatii care conduc lumea au un plan diabolic: schimbarea structurii populatiei pentru a diviza lumea si a o conduce etern. Teorie a conspiratiei? Pai care e logica prin care un guvern se indarjeste sa lase milioane de emigranti ilegali sa treaca printr-o granita pe care nu vrea sa o apere?

 24. Sorosistii la ce se pricep ei cel mai bine, să manipuleze, să ațâțe și să bage dihonia. Biden sănu mai stie pe ce lume traiește, din jurul lui pot face vor ei in numele celui mai puternic om al planetei. Cel mai puternic batran al planetei cu probleme serioase, senilitate sau ce-o avea.

 25. sunt deja 26 de state americane care si-au declarat suportul pentru Texas, in timp ce Bideu e lipsa, acum vreo 4-5 zile a fost la o conferinta in care iar nu a fost in stare sa vorbeasca clar. Intre timp, regimul de la Coke House a decratat ca exporturile de LNG american si dezvoltarea de terminale sa fie oprita… si asa, „aliatii” SUA din europa au ramas in curu’ gol. Germanica, Olanda, Grecia, Spania, UK si restul de cretini care au ales sa se lepede de dependenta de gazul rusesc, pentru „independenta” LNG-ului american la 200-300% pret acuma sunt pusi, pentru a cata oara, in fata santajului si tradarii americanilor. Ca si in rromania dealtfel, unde inca sunt unii care ii asteapta pe americani ca in ’45, natie de prosti

 26. …ce mi se pare ciudat de coordonat: progresistii-fals numiti neocomunisti- pornind de la sintagma nu veti avea nimic si veti fi fericiti, care demasca, pt doi neuroni capabili de intalnire, ca vine din exterior…altfel, de la afiliati ar fi sunat nu vom avea…vom fi fericiti-au reusit sa bulverseze omenirea doar prin vorbe, si pentru a-i combate, a readuce umanitatea la normal, trebuie sa se apeleze la arme!…dar exista inginerie reversibila, nu inventam roata!… ei au infiltrat cativa dezaxati, intai in invatamantul universitar-pepiniera-,apoi in cateva functii de comanda in justitie-sera-, dupa care a urmat politicul, cu ramificatiile primare in institutiile de forta, un tipar logic daca stam si gandim…cum au razbit?…prin agresivitate si tupeu, dublate de amabilitatea conservatoare…cand au atins masa critica in institutii-ma refer la functii de conducere-au inceput abuzurile…de ce nu se poate proceda la fel, in sens invers?…cred ca trump este raspunsul!…

 27. In Europa UE nu interzice ONG-urilor sa mai transporte migranti cu vapoare si sa oblige returnarea inapoi in Africa cote obligatorii.
  In Europa este invers statele sunt puternic nationale si independente, fapt ce deranjeaz grav planurile Bruxellesului si pe cele ale lui Soros, impun federalizare.
  In SUA exista deja un suprastat si statele membre, vor sa nu mai depinda de o persoana sau grupul din spatele acelei persoane. Vor ce europenii au avut de la bun inceput si nu sunt dispusi sa cedeze in fata permanentului asalt bruxellez asupra fundamentelor statelor nationale. Subminarea statelor nationale se face eficient prin migrarea in masa si schimbarea decisiva structurii populatiei in folosul cuiva. Nu in al statelor.
  De ce se refuza alinierea cu Bruxellesul, protestele agricultorilor doar inceputul unei revolte generale impotriva aberatiilor si abuzurilor

 28. erau made in USA, de data asta ar putea fi una și mai americană.

 29. Si pina la urma or mai fi alegeri ?sau se joaca unii ? cine a lasat liber la granita a avut on plan ,in afara sa zicem ca unii veniti „vor” sa-si doneze un rinichi sau altecele… pentru ceva banuti

 30. evident ca Trump nu are niciun interes,
  granitza nu se apara cu zid ci cu mitraliera,
  „migrantzii” cica sint good for the economy:
  doar ce si-a construit Trump Tower din new york CU MIGRANTZI!

 31. Dezgropam morti dar de fapt sunt actiuni electorale. Din nou nea Calin vine cu stiri alese pentru a-i aiuri pe romani. Daca Trump iese din nou presedinte atunci toate aceste ipoteze devin povesti. Dar chiar si in alta conjunctura viitoare, majoritatea americanilor este suficient de matura si responsabila cu tot ceea ce tine de statul si poporul american. Sigur ca au si ei fraierii lor spalati pe capete de agentii lui Soros si altii ca acesta, dar ‘useristii’ aia conteaza foarte putin.

 32. Bineînțeles că se știau, prostovane, fiindcă e operațiune a evreimii trumpiste care vrea DEMULT să acapareze sudul USA.

  Se știa încă din vremea când a organizat Trump „migrația” amărâților ălora pe care îi aducea desculți cu autobuzele și filma a-la Hollywood „valurile de migranți” ca să ridice gardul la granița cu Mexicul in scopul de a curăța etnic sudul USA și a-l pregăti pentru invazia evreiască.

  Mai sunt și retardați c-au sărit guvernatorii de Florida și Oklahoma, ambii republicani, în apărarea guvernatorului de Texas, tot republican.

  După ce că sunteți retardați mai sunteți și papagali translucizi.

  Papagalule!

 33. candva o sa-l intelegeti pe MISHTEAUX
  acum va pot spune
  „23 ianurie” -> va fi de foarteb rau pentru statalitatea USA
  ce s-a pus ascuns subterran la cale atunci !

  🙁 (inca exista … PROPHETI ! 😐 repet a 4-a oara: „MISHTEAUX nu poate gresi !” 😐 „NINGE PE FED!” 🙁 )

 34. Noi, Partidul Mexicanilor Texani (PMT) cerem independența Republicii Republicane Texas (RRT)!

 35. Biden pare un fel de Gorbaciov al SUA, chitit sa o distruga din interior.

 36. „chestii SUBTERAN 🎶🎶🎶subintelese spune:
  20 SEPT. 2023 LA 12:03
  „LNG-ul yankeu e un moft de care industria germna nu poate decat RADE TRIST !
  Tot cu rusii trebuie SA SI-O TRAGA nemtii indifeente de NATO ! Asa ca de ce sa exagereze …eventual doar vandutii din guvernul non-nemtesc vor ceva … sper s-o ia RAU pe cocoasa in OCTOMBRIE !”
  Ce era RGF-ul fara gazul si petrolul rusilor comunisti (pe-atunci) ? 😁
  Asta o stia inca de pe vremea RAZBOIULUI RECE …acum mortul HELMUT SCHMIT 😉
  Incodata … nemtii doar asteapta momentul sa le de-a cutite lungi …yankeilor ! Pe bune ! 😢😢😢
  De ce i-a fost frica lui BORIS johnson … anglo-saxia nu scapa ! MACOECONOMIA are legile ei !”
  ________________
  „@toate astea se … ante-stiau ? spune:
  27 IAN. 2024 LA 1:45” …. Merci ca ma sprijini sa cred in MISHTEAUX ! 🙂
  _______________
  „Ghro spune:
  26 IAN. 2024 LA 22:17”
  URAGANE la … BERLIN! -> S-a renuntat la TAURUS anti-russbak ! 🙂
  Sf. Mishteaux o face … si pentru tine !

  SHALOM !

 37. @toate astea se … ante-stiau ?LA 1:45 ,de ce batjocoresti pe aici ? ai probleme la kaputz,altora li se cenzureaza comentariile;

 38. @Roexit
  Ba nu !
  De ce ?
  Dimpotriva !
  MAGA ! ❤️❤️❤️ -> Schimbare !

 39. „…în 2020, în SUA se aflau” MAI MULT DE 23 DE MILIOANE, nu „10,2 milioane de imigranți ilegali”!
  Normal că nu apăreau în „statisticile oficiale”! Toate tomatele, spanacu’ și portocalele ce le m’încă amerlocii dimukrați obezi sunt culese de pe cîmpuri de ei, nu se duce nimeni de la CNN să-i numere în arșita și prafu’ din Texas, Arizona sau California!
  https://www.youtube.com/watch?v=Azzc5odj9V4&list=PLC460830FB5EAB9D4
  Statili Urinite (voroava di ieri a lu’ Kirikî, la Yeș’) ale Americii ie „pă ducă”! Hallelujah, brothers……[Rumburak]

 40. Mishteaux, iar delirezi! Despre ce soi de revolutie vorbesti? Nu sint lupte intre fractiuni armate, ci doar s-a intarit paza la frontiera, ceea ce e normal. Faptul ca guvernatorul Texasului nu vrea sa se supuna unei INDICATII a guvernului central, nu e vreo chestie prea neobisnuita, care sa declanseze vreun conflict armat, sau macar o actiune de nesupunere civica. Daca Constitutia SUA permit asemenea actiuni, autoritatile locale le pot pune in practica fara niciun neajuns. Deci tu iar o iei razna pe ulitza!
  Asta ca si alaturarea meree a lui Hunter Biden de imaginea tatalui sau. Tot timpul putinistii de aici fac mare caz pe actiunile justitiei in cazul lui Hunter, incercind sa demonstreze ca … ca ar fi vreo legatura cu Presedintele SUA! Se alatura mereu imaginea lui Joe de cea a lui Hunter, de parca Joe Biden l-ar fi impins pe fiu-sau sa comita ilegalitati, si l-ar mai si acoperi! Ori, nu exista niciun fel de acuzatii la adresa lui Biden Senior, in aceste cazuri, singurii care fac caz de aceste matrapazlicuri hunteriene sint doar jurnalistii-bidon fani ai lui Donald, care incearca mereu sa arunce si in Joe Biden cu noroiul meritat de Hunter Biden!
  Sa stiti ca toate etapele acestei afaceri nu au ce cauta la rubrica de politica externa a unui cotidian serios, ci la rubrica mondena! Hunter Biden este major de multa vreme, era major la data cind a comis infractiunile, nu se afla sub tutela tatalui sau, nu a fost vreun functionar public, pentru ca Joe Biden sa fie acuzat de vreun nepotism, si nu candideaza la vreo functie in cadrul statului american.
  Asa ca mai slabiti-ne cu titluri jalnice, in care numele celor doi este alaturat fortzat, si scrieti dracului chestii serioase!

 41. Habar n-ai ce-i subteran PREMEDITAT si planuit …#
  Mai multe nu spun pentru ca nu vreu sa scuip in ciorba americanilor ! ‘S doar spectaor global la ce-a-nceput in „23 ianurie”.
  Ca stiam dinainte … vad 😀 : NU TE-A IMPRESIONAT ! 🙂 (vrei mai mult de 1/1000, si asta nu-i GRATIS ! 1/1000 e cadou curiosilor… ! 😛 )
  Vei vedea cum ai vazut cu „mintea de pe urma” [„ochii pe butelie” „24-joi” „LLOYD ASUTIN” … etc.]
  daca-s cine ma „laud” sau nu ! [Q]

  PS: Asa ca nu sti ce „predictie” e prin complexitatea ei „intern-informationala” mai mult decat „ghiceala” ci
  PARA-STATISTICA ! (PPS: Nu-ti cere nimeni sa crezi in ASTROLOGIE sau CHIROMANTIE … beleste ochii si judeca facte! 🙂 )

  SHALOM !

 42. „sando khan spune:
  18 IAN. 2024 LA 18:45
  „Pe de altă parte, statul Texas a decis să respingă ordinele primate de la administrația Biden”

  nu spunea mishteaux ca la ei …din TEXAS va incepe ?

  Vom vede daca un prophet stie mai multe decat un … statistician sau politician !
  (nu mai e muuuuuuuuuult ! 🙁 )”

 43. @mishteaux … se duce pre-programat-premedita 🙂
  si USA pe … plua ❤️🤞❤️? 😐

  3301 … a-morali si geniali ! I❤️ all of you !
  Straniu cum prostimei daca-i zici ca esti GENIU nu mai conteaza ca-i demon streazi
  practic(informational) ca shiar esti ! Va crede shablonard ca te lauzi doar ! 😀 😀 😀 😉 😛 😐
  [extra.ordinar cat de putini pot citi printre randuri si cat de putini, la fel, inteleg chiar si servit, „cu mintea de pe urma”]
  SHALOM !

  MAGA ! Pariu ca … TRUMP=POTUS ? 😐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.