Portul Drobeta-Turnu Severin va avea un terminal multimodal pentru transportul containerizat de marfa. Administratia Porturilor Fluviale Giurgiu a scos la licitatie un contract de 2,5 milioane lei pentru un studiu de fezabilitate care sa releve costurile si solutiile de realizare a unei platforme trimodale (naval, rutier si cale ferata) de transport marfuri la Drobeta, pentru a face din portul local un nod comercial. Studiul va contine si o analiza de piata cu estimarile privind traficul de marfuri regional.
„Elaborare studiu de fezabilitate – Analiza situației existente:Prestatorul va analiza condițiile actuale ale infrastructurii de bază a zonei portului comercial, conexiunile rutiere și feroviare existente și echipamentele pentru manipularea containerelor și va identifica deficiențele. De asemenea, prestatorul va identifica rețelele și instalațiile de utilități existente. Prestatorul va prezenta beneficiarului un raport cu concluziile privind situația existentă.
• Analiza studiilor anterioare și a altor documente relevante – Prestatorul va analiza studiul de amplasament
„Dezvoltarea porturilor dunărene ca centre intermodale de transport de marfă – Portul Drobeta Turnu Severin” elaborat în anul 2012 de CN APDF SA Giurgiu și alte documente relevante, cum ar fi politici, strategii, Master Planul General de Transport al României, alte studii referitoare la transportul containerizat pe Dunăre, puncte alimentare combustibili alternativi, terminale GNL și legislația europeană și națională referitoare la porturi. Prestatorul va redacta un raport cuprinzând concluziile formulate pe baza analizei efectuate și va defini necesitatea și oportunitatea investiției și va propune, de asemenea, scenarii tehnico-economice. „, este descrierea din SICAP a licitatiei.
Ofertele vor fi deschise in 15 ianuarie 2021, durata de realizare a studiului este estimata de 560 de zile, banii provin din fonduri europene nerambursabile – POIM.
Grila de desemnare a castigatorului din oferte este „stufoasa” si merge pe doar 30% componenta financiara, restul de procente fiind pentru tot felul de experiente si angajati cu experienta cerute firmei care vrea sa castige contractul.
Potrivit Masterplanului de Transport al României, portul Drobeta-Turnu Severin ( aproape de Porţile de Fier) a fost upgradat încă din 2011 la rang de port de importanţă naţională, ceea ce înseamnă acces la mulţi bani europeni. La fel insa ca si in celelalte 17 porturi la Dunare din Romania, investitiile au lipsit aproape in totalitate, ele aratand la fel, sau poate mai rau, ca in perioada comunista. Exceptie face doar Galatiul , unde s-a investit cate ceva, mai ales, din motivul Sidex si proximitatea fata de Marea Neagra, si unde, chiar in prezent, se desfasoara o achizitie de servicii de construire pentru tot un terminal multimodal de marfuri, insa cu mult mai mare ca la Drobeta.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare militară către guvernul României a unui nou sistem de apărare antiaeriană Patriot și a echipamentelor conexe. Valoarea estimată a contractului este de la 280 de mil $. […]
Circulaţia feroviară pe magistrala de cale ferată 900, între localităţile mehedinţene Drobeta Turnu-Severin şi Gura Văii, a fost întreruptă aproape două ore …
Amenzi uriașe și acuzații de evaziune fiscală de patru miliarde de euro pe an în Portul Constanța. Sunt pierderi colosale care au generat controale masive ale inspectorilor ANAF… […]
Zona se numeste Portul Comercial,iar infrastructura de baza este facuta de pe vremea lui Ceausescu,sau macar inceputa,nu au nici o treaba ungurii,ci faptul ca navele trebuie sa treaca prin ecluza PF1
Pe loc repaus !
Ungurii nu vor permite navigatia de tranzit pe Dunare . Ar fi fost in beneficiul romanilor si asta nu se poate . A , ca se vor face planuride fezabilitate, se vor lua bani pt nimic , asta e o metoda excelenta de castig, nu e prima data .
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Hai ca am pus-o.
Transport multimodal.
Deci acolo avem toata infrastructura? Port,Dane specializate, sosele, cai ferate.
Vai mama noastra.
Zona se numeste Portul Comercial,iar infrastructura de baza este facuta de pe vremea lui Ceausescu,sau macar inceputa,nu au nici o treaba ungurii,ci faptul ca navele trebuie sa treaca prin ecluza PF1
Pe loc repaus !
Ungurii nu vor permite navigatia de tranzit pe Dunare . Ar fi fost in beneficiul romanilor si asta nu se poate . A , ca se vor face planuride fezabilitate, se vor lua bani pt nimic , asta e o metoda excelenta de castig, nu e prima data .