Tigroaicele, în Țara lui Hamlet: A fi sau a nu fi în sferturile Ligii Campionilor

 CSM București nu a mai avut parte de atmosfera entuziasmantă din Sala Polivalentă. Obligată să mute meciul cu Bietigheim în Sala Dinamo, fetele pregătite de Adrian Vasile s-au adaptat situației și au obținut ceea ce aveau maximă nevoie, adică victoria. Una la o diferență de trei goluri, după un meci controlat cap-coadă de Cristina Neagu și colegele ei. Pentru CSM, ceea ce era necesar ca aerul era doar să câștige. Nu conta diferența, important era să bifeze victoria care să îi permită în ultima etapă rămasă din grupa A a Ligii Campionilor să depindă numai de ea. Bucureștencele vor merge în Danemarca, țara lui Hamlet, dar nu pentru vestita retorică a fi sau a nu fi, ci doar pentru a fi mai departe direct în sferturile de finală. Asta ar conferi tigroaicelor șansa unui adversar mai facil în penultima fază dinainte de intrarea în play-off.

CSM este obligată să câștige acasă la Odense, pentru o depăși la meciuri directe, cele două echipe, în caz de egalitate departajându-se în acest mod. Sigur, a te impune la Odense nu este deloc o întreprindere ușoară, chiar dacă un oarecare doping moral există de partea CSM-ului, după victoria de la București la trei goluri.

CSM trebuie să riște totul, nu are altă variantă decât victoria. Orice alt rezultat le va menține pe daneze pe locul de calificare direct în sferturi. Cu siguranță, nordicele vor dori să scoată măcar un punct în fața unui adversar care s-a transformat în naș, toate celelalte patru meciuri directe anterioare, fiind succese clare. Dacă va califica echipa în Final Four, antrenorul Adi Vasile, altminteri serios contestat de suporteri, ar avea prelungit automat noul contract.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.