Ţinutul Zimbrului-locul II în LUME, în „100 Top Sustainable Destinations”

Destinația Ținutul Zimbrului, singura destinație din România inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial, se remarcă prin conservarea biodiversității din țară noastră.
Anul acesta, în luna martie, gala a avut loc online, iar votul publicului a plasat Ținutul Zimbrului pe locul II în LUME, dintre cele „100 Top Sustainable Destinations”.  Astfel, pentru 100 de locuri foarte cunoscute de pe toate continentele, din cele 15000 de voturi, zona Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț a primit 1544 voturi, clasându-se pe locul 2 după Bitez – Bodrum, Turcia.

De peste 5 ani suntem constanți în acțiuni de dezvoltare și promovare a destinației ecoturistice Ținutul Zimbrului. Din 2017 suntem incluși în Topul destinațiilor sustenabile realizat de Green Destinations și alți specialiști de la nivel mondial. Însă anul acesta a fost prima oară când s-a ținut cont și de votul publicului. Ne bucură să vedem că ceea ce facem, dar și microregiunea din jurul Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț sunt apreciate. Acest lucru ne încurajează să continuăm în direcția pe care am pornit. Vrem ca destinația Ținutul Zimbrului să se dezvolte sustenabil și să fie competitivă cu destinații importante de la nivel național și mondial“, afirmă Viorela Chiper- manager Destinația de Ecoturism Ținutul Zimbrului.

Categoriile pentru care destinațiile din întreaga lume au fost nominalizate au fost: COVID și turism, Natură și ecoturism, Mediu și climă, Insule și plajă, Comunități și cultură. Din cauza fenomenului pandemic,  anul acesta s-a inclus și Votul publicului, ca fiind a 6-a categorie. Evaluările sunt făcute de experţi internaţionali în turism şi dezvoltare durabilă, QualityCoast, TravelMole, Vision on Sustainable Tourism, Travelife,  reprezentanţi ai Green Destinations, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Ecotourism Australia etc.
Elementele care evidențiază câștigătorii sunt grija și respectul pentru mediul în care trăim, biodiversitatea, promovarea culturii locale, a comunității, tradiției și specificului regiunii dar și eforturile de sustenabilitate.


Ținutul Zimbrului a intrat înca din 2017  în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial și este singura  destinație românească  inclusă în acest clasament alături de alte locuri din lume precum Parcul Yellowstone (USA), insulele Skyros şi Sifnos (Grecia), Regiunea Pafons (Cipru), Regiunea Scania (Malmo, Suedia), insula Gozo (Malta), Alberta SouthWest Crown of the Continent (Alberta – Sud Vestul Coroanei Continentului, Canada), Insulele Azore (Portugalia), Transylvania County – North Carolina (Ţinutul Transilvania, SUA).

Ținutul Zimbrului este cunoscut și ca Athosul României. Aici, în 2005, s-a implementat programul de repopulare a pădurilor nemțene cu zimbri liberi, inițiat de Administrația Parcului Natural Vânători Neamț. Acesta este primul program din țara noastră, de eliberare a celor mai mari mamifere de uscat din Europa. În prezent, ne putem mândri cu peste 50 de zimbri care se plimbă liberi în pădurile nemtene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

4 Comentarii

  1. Locul este denumit Atosul Romaniei datorita existentei in zona a unor manastiri istorice ortodoxe celebre, in fruntea listei fiind manastirea Neamtului.

  2. ” Ţinutul Zimbrului-locul II în LUME”. Ete, vezi ca de vrei se poate ! Nu-i de colea sa fii pe podium/locul 2 in lume …la categoria : cel mai mare bou !

  3. Parcarea este pietruita nu asfalatata la zimbrarie , e comic , te umpli de praf .

  4. Zimbrul legendar este pe stema Romaniei. Repopularea tarii cu acest exemplar a fost un lucru obligatoriu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.