Topul vaccinării: Cine e pe ultimul loc

Rata de acoperire vaccinală în popuația eligibilă de peste 16 ani este de circa 45%, mult peste media națională, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă, spune președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care prezintă topul județelor în funcție de rata de vaccinare.

„În București avem o rată de acoperire vaccinală în popuația eligibilă de peste 16 ani din populația rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală. Este mult peste media națională. Probabil că în București rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă. De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș – 31,66%, iar Constana 31,75%. De asemenea, Alba – 30,77%”, anunță Valeriu Gheorghiță.

El precizează că raportarea se referă la populația eligibilă de peste 16 ani, iar începând de săptămâna viitoare va fi inclusă și populația eligibilă de peste 12 ani.

„Ultimele județe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna, cu 18,1%, Bacău – 17,3%, Giurgiu – 16,6%, Botoșani – 16,6% și Suceava – 15,7%”, conchide șeful CNCAV.

Statistica arată că în prima zi în care a fost permisă vaccinarea copiiilor cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 15 ani, 1.903 de persoane s-au imunizat. Cele mai multe sunt din București și din județele Cluj și Ilfov, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

În platforma CNCAV s-au programat 4.173 de copii în ultimele 48 de ore, a precizat Gheorghiță.

Copiii sunt vaccinați doar cu produsul Pfizer și este nevoie de acordul părinților. De asemenea, la centrul de vaccinare copilul trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal.

Imunizarea se face fără programare la centrele care utilizează vaccin Pfizer sau la centrele drive-thru. De asemenea, se poate face programare pe platforma CNCAV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Diferența mare dintre județe in privința vaccinării,este consecință a discursului politic primitiv al retardatului suprem, precum și al acoliților #rexist care au divizat poporul. Finanțările importante se duc spre Ardeal, la „românii miei”, ceilalți pot să crape, că sunt suspecți de „ciumă rosie”.

  2. Bai Ghiorghita, te dai medic si indemni romanii sa se nenoroceasca. Mai nou, ai pus ochii si pe copii, doar, doar vei face planul si ii vei satisface pe creatorii ciumei in seringa pentru profit. Esti de acord ca in cazul in care se va dovedi ca mizeriile pe care tu le definesti vaccin provoaca moartea in chinuri a vaccinatilor sa ai parte de moartea lui Ioan Voda cel Cumplit, adica rupt in bucati, impreuna cu rudele mafiote care ti-au dat o functie pentru care nu ai nici o pregatire?

  3. Iar a inceput sa minta Mirel Curea la EVZ play pe tema vaccinurilor. A spus, mintind, ca terapiile biologice (nu a vrut sa spuna adevarul, terapiile genetice) care stau la baza vaccinurilor sunt folosite pe scara larga in tratatarea cancerelor, a hepatitelor…. Minciuni prin dezinformare, ce poate face Curea!!!! Although the COVID-19 vaccines made by Pfizer/BioNTech are the first mRNA vaccines to complete all clinical trial stages and be licensed for use, the technology has been around for a while…. spun specialistii ca actualele vaccinuri sunt primele care sunt aprobate pentru a fi folosite pe scara larga. Toate aplicatiile de care vorbeste Curea sunt doar EXPERIMENTE netrecute inca in faza de folosire pe scara larga. Spuneti-i lui Curea sa nu mai minta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.