Trei români dați dispăruți, găsiți în viață

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă seara că a fost confirmat decesul unui alt cetățean român în urma cutremurului din Italia.

Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma seismului devastator a ajuns la unsprezece persoane.

MAE precizează totodată că, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declarați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția sa este, în acest moment, de 14 persoane.

”Trei persoane, care figurau inițial ca fiind dispărute, au fost identificate și sunt în viață. Doar una dintre aceste persoane este în prezent internată într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind stabilă”, precizează ministerul.

În total, șase români sunt internați în prezent după ce au fost răniți în urma producerii seismului.

Luni vor fi repatriate corpurile neînsuflețite a cinci cetățeni români decedați în seism.
Cele două transporturi funerare, ale căror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgență aflat la dispoziția ministerului, vor pleca, în cursul zilei de luni, pe cale rutieră, către țară, menționează MAE.
„Precizăm faptul că, cele trei echipe consulare mobile își vor continua activitatea și demersurile la fața locului până la repatrierea tuturor corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment”, se mai arată în comunicat.

Citește și Tragedia românilor morți în Italia: „Ce să facă aici?”

Cum a reușit un copil român să supraviețuiască cutremurului din Italia

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.