Trei români pe prima pagină la „Le Figaro Litteraire”

Emil Cioran, Eugen Ionescu și Panait Istrati sunt prezenți pe prima pagină a ediției de joi, 21 feb. 2024, a publicației franceze „Le Figaro Litteraire”.

«Trei români din Paris în deschiderea Le Figaro Litteraire. De ce ? Pentru că sunt mereu de actualitate. O parte din opera lui Eugen Ionescu a apărut recent în celebra colecție Quarto de la Gallimard. Panait Istrati este erou de banda desenată în două volume publicate acum puțini ani. Iar 160 de scrisori ale lui Emil Cioran dintre anii 1930 – 1990 au fost publicate și ele acum câteva zile, tot la Gallimard. „Manie epistolară” se numește volumul, iar prezentarea începe – se putea altfel ? – cu un citat din Cioran: „Scrisoarea e o conversație cu un absent, un eveniment major al singurătății”», scrie fostul ambasador român la Paris Luca Niculescu, pe pagina sa de Facebook.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Dan Orghici 127 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Cine iubeşte cât de puţin libertatea nu se poate înjuga de bunăvoie într-un sens. Chiar dacă este vorba de sensul lumii. / Emil Cioran…

  2. Yonesko era „rătăcitor”! N-avem nimic în comun cu el, tot așa cum nu avem nici cu „Tristan Tzara” (Samuel Rosenstock), cu „Benjamin Fundoianu/Fondane” (Benyamin Wexler), sau cu alții ca ei!
    E drept: nu avem nimic în comun nici cu cei 30 000 de palestinieni civili ASASINAȚI de Tel-Aviv în Gaza în ultimele două luni! GENOCID!
    Are în comun cu ei „dăcît” Raid Arrahatt……[Rumburak]

  3. Este o premiera fotografica deoarece triada era intotdeauna Ionesco, Cioran, si Eliade.Istrati nu era niciodata alaturat in vreun articol acestor trei „muschetari”…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.