Turiştii europeni au ocolit România

România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turişti străini din Uniunea Europeană, înregistrând o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.

Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei.

Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării.

Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini.
Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de circa 450 mii turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Turiştii europeni au ocolit România. Si o vor ocoli si de acum inainte. Ne tot laudam cu litoralul romanesc, care a ajuns o mizerie. Hotelurile si restaurantele accesibile ca pret sunt murdare si ponosite, iar cele mai ” spalate ” au preturi ce depasesc bugetul unei familii mai modeste. Serviciile sunt proaste, personalul e necalificat si insuficient motivat, castigul venind mai ales din bacsisuri. La munte e si mai rau. O vacanta de cateva zile la Poiana Brasov costa cel putin dublu fata de acelasi sejur in Austria. Cat despre turismul rural, nu atrage straini. Cati turisti sunt incantati sa doarma in miros de balegar si sa se indoape cu mamaliga, carnati si alte produse ” traditionale „. Iar peisajele, alta data minunate, sunt pocite de tot felul de kitschuri cu iz medieval ( ruine peste care s-a cocotat un acoperis din tigla artificiala, botezate fortificatii sasesti din secolul tzaspe ). Infrastructura rutiera e ca vai de ea, marcaje si indicatoare insuficiente, iar firmele de turism din Romania nu asigura servicii civilizate si nici seriozitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.