Ucraina a început să-și producă muniție

Un mare producător de arme ucrainean a anunţat marţi că a început fabricarea de proiectile de calibru 125 pentru tancuri de generaţie sovietică, în contextul în care Ucraina încearcă să-şi majoreze capacităţile militare pentru o contraofensivă împotriva forţelor invadatoare ruse, transmite Reuters.

Echipamentele militare sunt produse în exteriorul Ucrainei cu cooperarea unui stat membru al NATO al cărui nume nu a fost dezvăluit, a menţionat compania de stat Ukroboronprom.

”Primul lot de proiectile pentru tancurile T-64, T-72 şi T-80, pe care Forţele de apărare şi securitate ale Ucrainei le folosesc pentru a lovi invadatorii, a fost deja livrat”, a anunţat Ukroboronprom pe aplicaţia Telegram.

În pofida faptului că proiectilele au fost produse în exteriorul Ucrainei, la procesul de producţie a participat şi personal ucrainean.

În viitorul apropiat, tancurile produse în Occident şi donate de aliaţi vor intra în dotarea armatei ucrainene, dar cea mai mare parte a flotei de tancuri a Ucrainei rămâne de producţie sovietică.

Acest lucru creează o nevoie acută de noi surse de livrări de muniţii, întrucât majoritatea tancurilor NATO folosesc un calibru diferit.

Ukroboronprom a declarat că acesta este al doilea tip de muniţii pe care compania a început să le producă în cooperare cu stat membru al NATO. În luna februarie, compania ucraineană a anunţat începerea producţia comună de proiectile de mortier calibru 120 mm în cooperare cu o ţară din NATO.

Foto Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Cine e debutantul care achizitioneaza primul? Cumva Romania? Am impresia ca deja ii pute afacerea ukraineana pui putin si va intensifica bombardamentele de la distanta.

  2. Si ce prilej ptr putinofili sa banuiasca Romania! Radio Soparlikova trebuie sa functioneze……[Rumburak-fanul krakanatului kriminal]

  3. Adică statul respectiv produce, nu Ucraina, chiar dacă are [și] angajați cetățeni (migranți?) ucraineni.

  4. Bulgaria sigur si poate Romania si asa se explica vizita Mutului in Bulgaria din aceste zile.

  5. Dar dacă în Urcaca luptă un mercenar Li?ic sau polac înseamnă că l-au produs urcacii ? Eeeeh ??

  6. Si-uite așa vor începe și Rușii să PRODUCĂ în China, Iran, Coreea de Nord.
    ?

  7. Necazul e ca la fiecare iesire pe teava a unui obuz inteligent de 150-155mm POS-ul tunului inregistreaza data, ora, sexul, bioritmul si injuraturile servantului de tun, parerile si blestemele celor de dincolo care incaseaza si emite un bon la sfarsitul caruia semneaza Motorola si IBM; cum mai nou Lenovo le are pe astea-amandoua si Rusia cu China pace, e ca dracu sa colectionezi evidente pentru generatiile viitoare de diplomati. Ceva inlocuitori de Motorola si IBM se mai gasesc in Japonia, Singapore iar Ucraina prin acordul militar cu Romania, ala semnat de Nasui(fiul,2020) ce trebuie sa schimbe telefonu’ Motorola de la taticu’ acu’, nu trebuie decat sa trimita pentru prospectiuni pe oricare ministru de externe roman de-a pururi, in acord ucrainienii neparticipand si cu Ministerul de Externe dar romanii da.. se pierde orientarea romanului prin intermediul m(in)isterelor si i se distruge viziunea rotunda asupra lumii.

  8. Păi , nu știu cât timp va funcționa,. La fel nu știu cine se angajează la o astfel de ”producție”,..

  9. De ce România produce armament pentru ukaka? De ce actorul spurcat zelenski a cerut să aibă birou la București? De ce pe noile medicamente din eu prospectul este in doua limbi română si ukaka (ex. Roteas produs in Germania), de ce ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.