UE vrea să închidem minele

Comisia Europeană cere închiderea minelor de cărbune nerentabile din Germania, Spania şi România, până în octombrie 2014.

În întreaga UE, în sectorul minier mai lucrează în jur de 42.000 de persoane.

Potrivit AP, executivul comunitar afirmă că doreşte să reducă la minimum subvenţiile de stat care menţin aceste mine pe linia de plutire, apreciind că banii de la buget ar trebui să fie folosiţi doar pentru acele exploatări miniere care au un plan de lichidare şi pentru reconversia lucrătorilor şi igienizarea minelor.

Producţia, din ce în ce mai mică

Producţia de cărbune la nivelul întregului bloc comunitar este mică şi în continuă scădere, însumând în anul 2008 doar 2,5% din producţia mondială.

Uniunea Europeană cumpără mai mult de jumătate din cantitatea de cărbune pe care o foloseşte în termocentrale pentru producerea de curent electric.

Reprezentanţii UE au afirmat marţi că subvenţiile ţin în viaţă minele de cărbune din regiunea Ruhr din Germania, din nord-vestul Spaniei şi pe cele din Valea Jiului din România, precizează Associated Press.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.