Uite grila, nu e grila

„Revoluția” grilei se amână.  Introducerea testelor grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se amână cu cel puțin un an.

Ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pentru a discuta despre tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019. Reprezentantul Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia, a confirmat că s-a decis amânarea cu cel puțin un an a introducerii testelor grilă la examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a modificat structura subiectelor de examen, astfel încât acestea vor conţine 40% întrebări grilă, întrebări cu alegere duală sau întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals. Reprezentanţii MEN au susținut că astfel răspunsul elevilor va fi notat obiectiv. De cealaltă parte, reprezentanţii elevilor au spus că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

Vineri, după discuții, Ministerul Educației a publicat pe site, subiectele pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională din 2019. Subiectele pot fi găsite accesând linkul http://subiecte.edu.ro/2019/.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, în perioada 27-31 mai 2019, candidaţii pot să se înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Pricepută mai este femeia aceasta la toate, inclusiv la învățământ. Se pricepe și la dezvoltare, și la mediu și la învățământ și la fonduri europene și, am auzit că și la muncă în viitorul guvern. Ce geniu, ce capacitate. Mai este și șefa tuturor femeilor pesediste și nici nu-l contrazice vreodată pe moș Livache. Să o pună premier ca să ne meargă și nouă în sfârșit bine.

  2. Uite INCOMPETENTA!
    Educatia e Cenusareasa Guvernelor PSD, care vor oameni prosti, usor de manipulat la vot!
    FIX precum sunt votantii PSD din sudul subdezvoltat si din Moldova saraca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.