Ligia Deca, în America: A vizitat Smithsonian cu gândul la profesori

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aflată în vizită în SUA, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai celui mai mare complex muzeal şi de cercetare din lume – Smithsonian.

„În jurul Smithsonian s-a format o comunitate mare de profesori care valorifică, în scopul învăţării, colecţiile de artă, istorie, ştiinţe naturale şi astronomie. În acest sens, echipa Smithsonian a creat o multitudine de resurse educaţionale care pot fi folosite cu sau fără pregătire specială. Dintre acestea, peste 6 milioane de exponate pot fi utilizate şi de profesorii români datorită Laboratorului de învăţare Smithsonian”, a scris, pe Facebook, Deca, aflată în vizită peste ocean în perioada 12 – 15 februarie.

Ea a susţinut că Ministerul Educaţiei va veni în sprijinul cadrelor didactice şi va face tot posibilul pentru a facilita accesul profesorilor români la cele mai bune resurse online.

„Experienţa echipei Smithsonian de dezvoltare a Laboratorului de învăţare mi-a confirmat că pentru a construi o astfel de platformă de succes este important să punem nevoile cadrelor didactice în centrul atenţiei: să înţelegem cerinţele lor şi să ne asigurăm că platforma este uşor de folosit în funcţie de interesele acestora – nivel de studiu, temă, mărimea grupului, de exemplu”, a explicat Ligia Deca.

Ea a avut discuţii cu dr. Julia Nowakowska, directorul Biroului de Tehnologii Educaţionale, Natalie Brown, consilier diplomatic al Biroului pentru Relaţii Internaţionale, şi dr. Samantha Peterson, consilier al Biroului pentru Afaceri Globale din cadrul Smithsonian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Ferească sfântul, iar importă tot felul de porcarii in învățământ din America analfabeților, drogaților și violentilor. Scarba asta trebuia de mult eliminată din guvern, nimic bun pentru Ministerul extins in bine, pe care îl administrează! Pe acesta scârbă, nu as angaja-o nici la curățenie în casă! Auzi le ea, cică a vizitat america cu gândul acasă!

  2. Ministra educației din FRANȚA a fost DEMISA, acum patru zile pentru ca si-a înscris copiii la o școală privata și nu de stat. Doamna din poza are, se spune, și ea copiii la privat. Cat timp mai trece pana când va fi demisa? De când este în funcție nu a reușit decât sa pună kilograme pe ea. Un dezastru cu un obraz foarte gros!

  3. Vai de capul tau, ala gol-golut!
    A trebuit sa te plimbaresti pana la The Smithsonian Institution ca sa intelegi asta??!!
    Si ce o sa FACI dupa ce ti s-a „confirmat că pentru a construi o astfel de platformă de succes este important să punem nevoile cadrelor didactice în centrul atenţiei: să înţelegem cerinţele lor şi să ne asigurăm că platforma este uşor de folosit în funcţie de interesele acestora – nivel de studiu, temă, mărimea grupului, de exemplu”??!!
    NIMIC… plimbareala marca Iohannis!!
    Ce cauti tu, femeie, in fruntea Ministerului Educatiei?!
    Mai mult decat sa fii „consiliera” adormitului de la Cotroceni nu te vad in stare!
    Vai de noi cu asemenea nulitati….

  4. Tantiii…uitati Smithsonian/ul si cere-ti Guvernului din care faceti parte si Dvs. sa fie expuse sutele de mii de artefacte istorice(din evidenta Muzeului National de Istorie a Romaniei), obiecte cu mare incarcatura a istoriei natiei, pastrate prin catacombe igrasioase, cica, din lipsa de spatiu expozitional!!!

  5. şi dr. Samantha Peterson, consilier al Biroului pentru Afaceri Globale din cadrul Smithsonian.

    Si……atat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.