Un actor român joacă rolul lui Dumnezeu. „Băieţii buni ajung în Rai”

Actorii Şerban Pavlu şi Sergiu Costache îi interpretează pe Dumnezeu şi Sfântul Petru în filmul „Băieţii buni ajung în Rai”, disponibil din 22 martie la cinema. Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te aşteaptă dincolo?”, filmul regizat de Radu Potcoavă explorează, într-o notă comică şi romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

„De ce trebuie să cred că după moarte o sa ajung imediat într-un loc urât, întunecat şi rece? De ce în Lumea de Dincolo nu există tehnologie – Dumnezeu şi sfinţii sunt chiar atât de fraieri, nu au şi ei un Facebook, un WhatsApp acolo? Iar barca aia a Sfantului Petru nu a îmbătrânit, n-a dat-o şi el la Programul Rabla să-şi ia ceva mai secolul XXI?…”, spune regizorul Radu Potcoavă.

„Nu am dat niciun casting, pentru niciun rol: mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul principal, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru şi pe Şerban Pavlu ca Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat. Nici măcar pentru celelalte roluri: cu majoritatea dintre actori mai lucrasem deja, cu ceilalţi îmi doream de mai multă vreme să lucrez. Rolurile au fost scrise special pentru ei. Am lucrat doar cu oameni cu care îmi face plăcere să lucrez – fie ei actori sau membri ai echipei. Am vrut să ne distrăm împreună, şi ne-am cam distrat, cred că se vede asta şi în film.”, completează regizorul.

 

Încă din trailer, vedem că personajul interpretat de Şerban Pavlu (Dumnezeu) este „cool, relaxat, mereu pus pe glume, dă impresia că stă undeva acolo sus, pe un nor, şi, din când în când, mai face câte o farsă”.

Sfântul Petru (Sergiu Costache) pune suflet în misiunea sa, iar dacă ar avea de ales o superputere, aceea ar fi ca toata lumea să ajungă în Rai. Are mereu la el o vorbă de împăcare, consolare sau încurajare.

„Cred că subiectul principal al filmului este special şi diferit faţă de ce am întâlnit până acum. Viaţa de apoi a reprezentat întotdeauna un subiect interesant şi discutabil, care a împărţit lumea în mai multe tabere, din cauza convingerilor sau a religiilor diferite, iar faptul că nimeni nu ştie cu exactitate ce se întâmplă după moarte ne oferă tuturor posibilitatea de a crea o lume „paralelă”, aşa cum ne-o imaginăm fiecare sau cum am vrea să fie. Aşa se întâmplă şi în „Băieţii buni ajung în Rai”, iar Radu Potcoavă, regizorul şi scenaristul acestui film, vine cu o idee modernă şi originală despre aceasta lume, care cred că va fi primită cu zâmbetul pe buze şi entuziasm.”, spune actorul Sergiu Costache.

Biletele sunt disponibile din 1 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. La o intrebare atat de buna ca „Te-ai gândit ce te aşteaptă dincolo?” raspunsurile sunt stupide si intr-o nota de caterinca buna de tik-tok. sub-cult-ura de plebei bidimensionali

 2. Nu sint, cum se spune, prea „dus la biserica”, dar cred ca daca o susanea ca asta, „creata” ca sa smulga risete tembele si grohaieli de admiratie in sala de cinematograf, ar fi fost proiectata in salile de cinema din Arabia Saudita cu Allah in locul lui Dumnezeu, toata echipa „artistica” ar fi avut rapid intilnire cu cele 70 de fecioare, cite una pentru fiecare „artist” ! …

 3. IO am citit IAR “Povestea TROULLEI” de Ion CREANGA…
  Cica Dumnezeu si Sfantuu’ Petru se plimbau agale pe Tera, prin Moldova si vad un Taran AMARAAAT care se plangea de Seceta …
  Il intreaba cuviincios, EI fiind InCognito:
  CE sameni, Bade?
  TROULLE saman, CE altCEVA sa saman?
  Pai TROULLE sa iti iasa din Ogor, numai TROULLE
  ASHA au iesit, sre Bucuria Boieroaicii SI a POPII, Duhovnicul Boieroaicii … 😊 care a avut Curiozitatea sa se uite in Cutia Boiroaicii si sa repete Formula Magica :
  HO! Haram Nesatios!… 😊
  Ca IMEDIAT ZVAC! I-a SI Intrat acel CEVA in CUR, de a luat-o la Fuga peste Campii si Ion Creanga ni l-a lasat alergaaaand … 😊
  IO va sfatuiesc SINCER sa reCititi „Povestea Troullei” de Ion Creanga, de OrieCateOri sunteti SCRBIIITI de Caricaturile Umanoide din Carcile NOSTRE … 🙂 SI Ale LUMII … 😊
  SI sa va imaginati visand LIBER Toate Rushinile pe care ati doriti sa LE faceti Leprelor din Romania si Lumea Intreaga, pe care LE spurca la liber de 34 de Ani, ca RasPLATA meritata pentru CE NE fac, tot, To’arashi, de 34 de Ani … 😊 …

 4. In Scriptura se spune clar ce e Raiul si ce e iadul.
  Sfintii Parinti explica si ei la fel de clar.
  Ptr ce motiv sa faci un film „la misto” tocmai cu si despre Cela ce da si ua viata ?
  Tre’ sa fi cel putin prost, far’ de Dumnezeu si pe deasupra si pui de drac. Altfel nu te-ai fi jucat cu focul (vesnic)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.