Un alt fel de discurs despre migrație

Invitată la o conferință a think tankului conservator American Enterprise Institute, ministrul de Interne al Marii Britanii, Suella Braverman, a declarat că multiculturalismul britanic a fost un eșec și că guvernul său trebuie să combată cauzele profunde ale migrației în masă. Altfel, acest fenomen va distruge civilizația vestică, spune Barverman.

Presa britanică de stânga este revoltată. Cum se poate ca Braverman, un ministru din guvernul britanic ce are rădăcini în India și Africa și este căsătorită cu un evreu, adică este un exemplu aproape perfect al multiculturalismului, să se opună tocmai acestui curent. Răspunsul conservatorilor este simplu: părinții săi indieni care au trăit în Africa au văzut foarte bine care este pericolul ca Marea Britanie să ajungă într-o situație asemănătoare cu cea din Kenya din care au fugit cu decenii în urmă. Cei care au suferit de pe urma prăbușirii Imperiului britanic și a revenirii la tribalism în Africa nu vor ca Marea Britanie să arate ca India și ca Africa.

”Responsabilitatea politicienilor și formatorilor de opinie este să se întrebe dacă Convenția Refugiaților și modul în care o interpretăm în sistemele noastre de justiție sunt potrivite pentru epoca modernă sau trebuie reformate”, a spus Braverman, cu referire la Convenția Refugiaților din 1951 (Convenția de la Geneva), concepută atunci de SUA si Marea Britanie nu doar pentru a proteja refugiații de potențiale genocide, ci și ca un instrument geopolitic pe care să-l folosească împotriva URSS.

”Articolul 1 al Convenției arată că termenul «refugiat» se aplica celor care, «din cauza fricii justificate de a fi persecutat pe motiv de religie, naționalitate, apartenență la un anumit grup social sau opinie politică», nu pot locui în siguranță în țara de origine. Convenția mai vorbește și despre «amenințarea la adresa vieții și libertății»”, spune Braverman, tragand concluzia că, aplicând aceste criterii, circa un miliard de oameni din întreaga lume ar avea dreptul de a se muta în alte țări, la libera lor alegere, invocând vagul pretext al persecuției.

”În aceste condiții, cei mai mulți sunt simpli imigranți economici care profită de sistemul de azil”, spune ministrul britanic ”În Europa, am adăugat și alte legi umanitare, prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Cadrul global al azilului a devenit un bilet la ordin pe care Vestul nu îl poate onora”.

”Nu vom putea susține sistemul de azil, dacă simplul fapt că ești homosexual sau femeie, sau teama de discriminare în propria ta țară sunt argumente suficiente pentru a te califica pentru azil”, spune Barverman. A avea un vis pentru un viitor mai bun sau a fi homosexual nu echivalează cu dreptul de a cere azil și, în plus, de alege și țara care să te primească.

”Însă Vestul, în special anglosfera, nu se mai poate opune valului de refugiați, iar cauza ține de structura pe care tocmai aceste state au creat-o cu decenii în urmă. Jafurile din Philadelphia și alte orașe americane, violențele de după 2020, imigranții care forțează frontiera SUA și cei care ajung pe plajele Europei sunt verigi într-un lanț cauzal: venerația noastră pentru ”drepturile omului”, noua teologie pentru profeții umanismului și ai internaționalismului liberal și pentru o serie de drepturi vagi pentru cei care nu arată prin comportamentul lor că ar fi civilizați. Închinarea elitelor noastre la altarul drepturilor omului a împins statul către un eșec de ordin etic – incapacitatea de a garanta ordinea tocmai pentru cetățenii care au însărcinat statul cu impunerea legii și a comportamentului civilizat”, scrie istoricul Sumantra Maitra, pentru The American Conservative.

”Lucrurile nu stau la fel în întreaga lume. O mulțime de imigranți din Etiopia ce doreau să intre în Arabia Saudită prin Yemen au aflat în cel mai dur mod acest lucru. Grănicerii saudiți au tras în plin și mulți imigranți au fost uciși.

La nivel operațional, forțele occidentale pot opri migrația în masă și pot restabili ordinea în marile orașe și la frontieră. Însă nu sunt lăsate să facă asta de mulțimea de legi pentru drepturile omului din Europa și America și de ONG-urile care speculează această legislație. Este o situație inegală care ne leagă de fantomele trecutului. Nu se va întâmpla nimic până când regimul ”drepturilor omului” stabilit după 1945 nu se va prăbuși. Iar acest lucru trebuie făcut unilateral, pentru că îmbunătățirea nu va veni doar prin încercarea reformării instituțiilor”, mai scrie The American Conservative.

”De ce comunitatea internațională nu a explorat până acum posibilitatea reformării cadrului global pentru migrație? Cred că sunt doua motive principale. Primul este că este foarte greu să renegociezi aceste instrumente. Este greu să aduci cele 27 de state UE la un numitor comun; este și mai greu să ajungi la un acord în cadrul ONU. Al doilea motiv este mult mai cinic. Teama de a fi catalogat drept rasist sau iliberal. Orice încercare de a reforma convenția refugiaților îți va lipi eticheta «anti-refugiați»”, a mai spus ministrul britanic de Interne.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17

48 de Comentarii

 1. Simplu, se ajunge la un moment dat cand situatie e atat de grava, incat pana si un politician tras din migranti, realizeaza ca ideologia asta progresista e nesustenabila social si economic… in SUA, unii din cei mai mari opozanti ai migratiei necontrolate permisa de regimul Biden si partidul demoratilor sunt mexicanii si alti migranti legali care au asteptat ani de zile si care au depus toate actele pentru a devenii cetateni americani.

 2. Nu cred că în UK se mai poate face ceva. Oricum Suella Braverman e atacată brutal de propaganda dominantă a migrației in masă. E prea mult de munca acolo. Noi ar trebui sa luăm acest exemplu negativ și să evităm gravele lor greșeli.

 3. cine vorbeste despre migratie o persoana a carei parinti au ajuns in ’60 in UK si poporul i-a primit…

 4. Interesant este faptul ca nimeni nu se preocupa de motivele pt. care oamenii din aceste tari fug din tara lor cautind sa se stabileasca in tarile din vestul Europei.Situatia respectiva este la fel cu o epidemie unde toti se preocupa de tratarea bolii, dar nimeni nu se preocupa de cauzele care au declansat boala respectiva.Acolo in tarile din care vin acesti refugiati trebuie cautata cauza si acolo de facut ceva ca oamenii sa nu mai aibe frica vietii lor si sa nu mai plece din tara lor.

 5. ” guvernul ienglez” e3ste format doar din balaoachesi indieni ..?!! UK este condusa de fostii vasali ..??!!

 6. @Paulian Ionescu
  -cauza?
  -sant nishte sărăcii
  si doar bill gates tratteaza problema…….

 7. Mda. Numai ca India e-ntre primele 10 puteri ale lumii. Marea Britanie decade, India prospera. @Ghro: „progresismul” e fascism. Ura fata de rasa alba, care trebuie sa dispara.

 8. @Paulian Ionescu : lumea fuge din tarile în care SUA-Marea Britanie au comis lovituri de stat si razboaie civile. Vezi Ucraina, Siria, Irak, Libia … Ucraina, alta data, grânarul Europei, e-un teren de bombe. Calci, din neatentie, pe una, si nu mai emigrezi. Si cernoziomul e contaminat nuclear.

 9. Cica „gura bate curul” spune un proverb romanesc. Problema e ca, migrantilor li se ofera 5-6-7-8-10 mii euro sa plece asumandu-si tiate riscurile, ofertantii platesc extremele, adica, se ineaca si mor pana la malul italiei=decimare. Obligatoriu trebuie stopata sursa de finantare a migratiei, si dupa, mai vorbim. Nu exista interes real, vanii trebuie sa circule cum circula si bogatiile subsolului furate si carate la marile tari care la ora actuala, se spune ca sunt as la depozitare.

 10. Soșuția : În loc să migreze, să se unească și să lupte în țara lor pentru niște drepturi pe care le cerșesc prin alte părți !

 11. Ne intaoarcem la NAZISM insa de data asta ne-machiat … evreisc ! 🙁
  vezi Toronto si raspunsul Israelului, orb, la „accidentul” pur anti-evreiesc taman de Jom Kippur in Toronto !
  BROASCA se firebe usor …incepi cu migrantii protejandu-i PREMEDITAT-si-cu-un-SCOP pana la greata concetatenilor
  pe urma cand ai creat destula URA impotriva lor
  … intorci foaia si TRAGI in ei OMRANDU-i
  -…pe urma tragi sin EVREI pentu ca ei „conduc” lumea si ne-au adus CRIZA GLOBALA ! POGROAMELE-s ciclice-n istorie 🙁 !
  Multi nu vad ce timpuri traim … chiar mi-e frica de POGROAME
  chiar cred ca evreii americani stiu ce RAU fac …
  stiu ca ce fac e ca un BOOMERANG …si ca mega-„INVESTITORII” din UKRAINA
  perdanti azi …
  isi vor cere de la NUALDIERI 🙁 , banii pierduti …
  de la evreimea care le-a promis un castig care nu poate fi onorat ! Nicaieri din razboaiele yankei nu s-au mai facit bani dupa 1990 ! Desi dupa nemti, japonezi, sud-coreeni au ramas cu FIX-ul asta … PROFIT din reconstructuie ! 🙁
  SHALOM !

 12. O minciuna si un pretext diabolic, parsiv eliminarea banilor cash!
  Numai slugile satanei poate face o asa ticalosie!!!
  In societatea fara de Dumnezeu, antihristica, iudeomasonii satanisti globalisti provoaca crizele lor, faradelegea infractiunea este promovata provocata cultivata…pentru ca tot ei, nelegiuitii, fara de Dumnezeu, care se cred dumnezei…sa vina cu solutia lor, cu „salvarea” lor, iar solutia lor este cedarea libertatii noastre !

  Asa dupa cum declara iudeomasonul satanist globalist, parintele babiloniei neomarxiste UE jean monnet :
  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in conditii de criza” !

  Asadar, slugile satanei provoaca „crizele” lor, lasa sa se inmulteasca faradelegea, respectiv evaziunea, pentru ca sa vina tot ei cu solutia controlului total in care toti santem monitorizati si controlati ca posibili infractori !
  Nelegiuitilor satanisti globalisti iudeomasoni, pai mai bine sa existe evaziune si infractiune de o mie de ori mai mult daca pretul „combaterii” acesteia este LIBERTATEA !!!
  Astfel, nelegiuitii iudeomasoni in loc sa previna prin educatie morala, prin cultivarea virtutilor crestine, a cinstei, a cumpatarii, a milosteniei, iubirii de aproapele si de Iisus Hristos…in loc sa actioneze impotriva celor care incalca legea ne socotesc pe toti infractori, pretextul parsiv, diabolic al evaziunii pentru a ne fura libertatea prin limitarea dreptului la banul fizic, palpabil real, la constrangerea folosirii iluziei banului digital, a cardului bancar, a instrumentelor lor digitale de control si monitorizare !
  Trezeste! Ridica-te si nu mai da putere iudeomasonilor alogeni paraziti folosind cardul bancar! Foloseste numai banii cash !TREZESTE-TE !

 13. In definitiv ce vrea cucoana?Anglia s-a indopat de indieni si acum are greturi?Sau poate nobletea englezeasca se stinge in fata dorintei de viata a celorlalti pamanteni?Cand i-ai muls secole la rand pe toti ,pe unde i-ai prins, a venit vremea sa stai acum la muls.Democratia parca era a celor multi.Poftim democratie!

 14. in Anglia e MONARHIE nu DEMOCRATIE … REGELE poate dizolva parlamentul !:) !
  Crezi ca Anglia …”perfidul Albion” era asa istoric lacoma-perfod-perversa (vezi doar Razboiul OPIUMULUI!) daca era condusa democratic ?
  😀

 15. EXCEPTIONALA aceasta Suella ! Remarcabila ! Sa spui ca trebuie renuntat la sorosism cu drepturile omului cu tot….foooarte tare !

 16. Imi pare rau sa dezamagesc dar imperiul roman modern (USA&co) se prabuseste in mod splendiferous si nimeni si nimic nu va putea opri fenomenul. Conform Istoriei si binecunoscutelor vorbe stramosesti care zic clar ca orice cal ajunge gloaba si orice nash isi are nashul. Urmeaza asa numitul Sud Global la caimac. C-asa-i lumea trecatoare, unu’ naste si-altu’ moare, of of, mai mai!

 17. Buna seara !!
  Superb materialul dumneavoastra, nu inteleg de ce ai nostri intelectuali de la agentiile de informatii oficiale precum Agerpres, Rador nu au facut publica aceasta informatie publica ce releva o cotitura fabuloasa in ceea ce priveste modul in care va fi tratata imigratia ilegala asumata oficial de Marea Britanie.

 18. DA !
  Omul e extraordinar insa rusii sau americanii sau nemtii sau in general europenii nu pot fi asa de tembeli pe cat in diverse chestii pare O fi chinez sau evreu ?
  SHALOM !

 19. E ca „Didina” lui Paraschiv … din romanul „GROAPA” de Eugen Barbu
  Focoasa tziganca … (o fi din Punjab ?)
  🙂

 20. Mișcări demografice pe termen lung. Noua configurare a populației europene.

 21. Dintre fanii multiculturalismului, cei mai interesanți sunt cei hotărâți să-l cenzureze pe Shakespeare.

 22. 1. Imigrantii care s – au ajuns in Metropola nu accepta sa fie deranjati de viitorii emigranti, normal…2. Capitalistul bun a incurajat emigrarea din tara in care o ingreuna Comunistul rau. Deci Capitalistul trebuie sa admita emigrarea, altfel e un ticalos…3.Libertatea e buna dar are un mare dusman care e chiar Libertatea.Deci emigrantul trebuie sa accepte blocarea emigrarii care incurca pe altul… 4.Regimul care a incurajat emigrarea ca sa faca rau tarilor care o ingreunau trebuie sa accepte un numar infinit de emigranti, altfel e un ticalos…5.Cine promite Libertate trebuie sa stie ca in final se va dovedi mincinos. Caci Libertatea unuia o reduce pe a altuia…De aceea China a devenit atat de mare si va deveni si mai mare, pentruca nu a promis Libertate…. Cel care vrea puterea oferind Libertate inlocuieste marxismul adevarat, social, cu marxismul caricatural, LGBT….Libertatea de a te imbogatesti este la fel ca Libertatea de a ajunge muritor de foame… Vorba decembristului din 1989, vom muri si vom fi Liberi….Concluzie, emigrare la maxim daca sustineti Libertatea, altfel sunteti niste mincinosi..

 23. Va să zică, pe 4 și pe 11 octombrie, SUA face teste cu sistemul de alertă de urgență. Avem și noi, îi zice RoAlert, e ăla care face telefonul să țipe că plouă afară chiar când ești afară și te plouă, și pe care nu poți să-l scoți de pe unele telefoane oricât te-ai da cu curul de pământ (chiar dacă îl dezactivezi din setări). Bun. În mod oficial, americanii vor acum să-l testeze pe al lor, să se asigure că merge bine.

  Sistemul a fost creat pentru a pune la dispoziția președintelui Statelor Unite ale Americii o metodă rapidă de comunicare cu publicul american în caz de război, amenințare de război sau criză națională gravă. La prima vedere, s-ar pune întrebarea cine ar putea porni război cu SUA sau despre ce fel de criză națională gravă ar fi vorba. Aici le dă cu virgulă multor oameni, pentru că probabilitatea ca SUA să fie atacată de China sau de Rusia, după părerea mea, ar fi destul de mică.

  Pe de altă parte, avem numeroase avertizări făcute de Q în ultimii trei ani, referitoare la momentul în care sistemul EBS (Emergency Broadcast System) s-ar activa la comanda lui Trump, moment ce va coincide cu instalarea dictaturii militare în toată SUA, arestarea trădătorilor și instalarea GESARA/NESARA.

  Evident, presa plătită de ocultă consideră acele avertizări făcute de Q drept o teorie a conspirației și mulți dintre cei care erau cândva fani înverșunați ai lui Donald Trump se îndoiesc azi că EBS-ul s-ar activa pe bune, că vor urma „zilele de întuneric” și arestările în masă. Un lucru bizar e acela că tocmai conducerea „democrată” este cea care acum vrea să facă „sound check” pe sistemul de alertă, să se asigure că totul funcționează bine. Pentru că așa cum am spus, posibilitatea ca SUA să fie atacată sau să se declanșeze o criză națională gravă (fie ea și climatică), nu e foarte credibilă.

 24. @misteaux iar ai apărut, cu „profețiile” tale?! Du-te, măi băiatule, mai sunt și alte forumuri pe lumea asta, debitează-ți puerilismele în altă parte!

 25. e pe dracu? va simtiti amenintati cu disparitia? ha ha ha ha

  tare primitiva a devenit rasa umana si atit de inghesuita in propriile limite, autoimpuse, incit ma intreb de ce se incapataineaza autorii proiectului sa-l lase sa continue… stiu, potentialul este fantastic, uimitor, genial de-a dreptul dar faptele sint abominabile, comportamentul execrabil, agresivitatea maxima.

  probabil, peste alte 2000 de ani, ca lucrurile sa stea cu totul altfel. la scara timpului, viata umana este doar o clipire. iar ceea ce alege omul este desertaciune. cumplita creatura cu constiinta, ratiune, capacitate imaginativa si de creatie, pe care alege sa le foloseasca distructiv. animalul este mult mai cinstit decit omul: isi traieste propria natura. omul agresiv este un schimonosit in propriul orgoliu si aroganta, inabusindu-si natura sa.

  traiti etichetele cu care va fac capul mare tot felul de imbecili ascunsi in umbra, ca ei vor sa va traisca vietile! tocmai ati fost deposedati de propriile voastre vieti. si cit de fericiti sinteti ca se intimpla asta! continuati sa dati valoare etichetelor si rolurilor, si grabiti-va sa taiati toate legaturile pe care le aveti cu Unitatea!

  iubitorii de profit=distrugatori de vieti adica criminali adica cea mai imputita si nenorocita specie de reptila hibridizata care, de ceva vreme, umble la ADN-ul uman ca sa-si asigure mediul favorabil icrelor sale!

  institutionalizarea profitului prin corporatii globalizare inseamna extragerea sevei de viata din cei exploatati in beneficiul celor care conduc lumea pentru ca lor le apartin corporatiile. guvernele, presedintii, monarhiile azi sint niste chestii triviale, scule boante ale aperentei. nu fac decit impuna sclavagismul multilateral dezvoltat cu tv in casa si muuulte foarte multe tentatii virite sub nasul scalvului ca sa fie cuminte, obedient, sa se drogheze, legebetizeze ca e de bon ton… multi, da prosti!

 26. …eu am inteles altceva din discursul indiencei:dreptul la azil, indiferent de motiv, nu este un drept al omului…am stat mult si am cugetat pt ce a trebuit sa apara conventia pt drepturile omulu…sunt drepturi naturale, nu pot fi legiferate…a!,da, conventia impune statelor semnatare comportamente care sa nu incalce, sa nu impiedice aceste drepturi…revenind, azilul nu este un drept fundamental, este instituit de state din diverse ratiuni-insasi lista scurta a motivelor ne arata ca nu se acorda tuturor…insa indianca a introdus, voit sau nu, sintagma de drepturi ale omulu, al carei continut vrea sa-l schimbe-dreptul la viata, libertate de constiinta, de exprimare etc-amestecand lucruri fara legatura…si, corect au punctat comentatorii, problema migratiei trebuie rezolvata in tarile de unde pleaca aceste mase, problema fiind generata, istoric, politic si economic de cei care se plang acum…

 27. Multiculturalismul inseamna o babilonie satanica de stergere a identitatii popoarelor de catre iudeomasonii globalisti satanisti care se cred dumnezei si…”alesi”…prin „crizele” lor fabricate, pentru ca popoarele sa fie transformate in populatii de animale controlate si manipulate cu cip si card si paine si circ, pentru a fi bagati in lagarul digital mondial si coborati mai jos decat animalele, alaturi de demoni in iad!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in situatii de criza” – debiteaza fara jena parintele babiloniei sataniste nromarxiste UE jean monnet !

  TREZESTE-TE! Alogenii paraziti au ocupat toate institutiile tarii, ca lupii imbracati in blana de oaie si au intrati cu viclenie minciuna si „valori” occidentale iudeomasonice in stana de oi !!!
  Trezeste-te !!!
  Ridica-te de sub asuprirea alogenilor paraziti !!!
  Nu mai da putere alogenilor paraziti iudeomasoni folosind cardul bancar, inselaciunea „banilor” digitali, pe card, momeala „vaucerelor” lor digitale intrand in lagarul lor digital! Foloseste numai banii cash, fizici sau troc pentru a fi om liber !!!

  „Statul acesta îi apara pe straini de noi. Ca-n colonii” – Petre Țuțea

 28. Migranții formează bule sociale unde cultura lor e predominantă, rezistente tocmai din cauza aglutinării sub presiunea
  externă, minițări. Pakistanezii își”tratează” nevestele cu acid aruncat în față și-n Germania, și-UK sau aiurea, ca la ei acasă și trăiesc în cartiere paki, după sharia și cutume paki.La fel o fac și gipsanii rromânesti, la fel erau
  și satele coloniștilor nemți sau unguri care țineau românii la margine, dar asta e istorie și nu vă place s-o citiți.La fel, un arab consideră o fată fără burka, o ființă inferioară, o pradă legitimă, iar viața unui kuffar nu face nici o drahmă, în schimb e un pașaport spre raiul celor cu țâțe mari și veșnice iar socialul, o jizza insuficientă pentru ce aduce personalitatea lui diversă, că doar de muncit,muncesc kuffarii pentru el, așa cum a rânduit Mohammed.Ideea e că atunci când intri într-o țară care nu e a ta, lasă-ți copitele la frontieră, ori stânga tocmai aceste copite le venerează, din motive simple,”divide et impera” sau mai pe românește le satisface dorința de putere prin divizare.E un experiment nenorocit al unei clase nemulțumite de faptul că nu este considerată stăpân absolut, neavând nici o legitimitate înafară de bani, propagandă și ethosul fascist, o clasă de infractori impunitabili, clasicul socialism „biruitor” care înlocuiește azi proletariatul și rasa pură de ieri cu victimologia, poponariatul și alte alea de azi ca să aibe în numele cui să acceadă la poziții totalitare, vorba vine,”drumul spre Iad este pavat cu bune intenții”, minciuni în spatele cărora se trag sfori.În rest, distopia orwelliană se conturează tot mai clar pentru cine vrea s-o vadă.

 29. În concluzie, puterea și prosperitatea unei țări este dztă de nivelul și calitatea moralei pe care o internalizează.De asta creștinismul, odată perceput ca structură comportamentală a adus prosperitate în vest, fiind internalizat la nivelul individului.Însă creștinismul și stăpânismul care se cheamă azi”politică”, nu s-au înțeles bine niciodată.De aici ascunderea primului în limba latină în biserica politică de ev mediu.Șmecherii au recunoscut pericolul latent și au scos biserica, câtă mai era ea, din rândurile statului”diversificând-o”.După, e istorie.Francezii au scos,o cu totul iar americanii au mixat-o cu masoneria.E un plan vechi, cel al distrugerii dreptului fundamental(divin) la viață și libertate și decuplarea leadershipului de valorile creștine legitimatoare Din luptele intestine au apărut mai târziu trei religii de stânga, încercate și date le o parte pe rând, înafară de ultima: comunismul, național-socialismul și fascismul.Fascismul pe care îl trăim din plin azi.Distracție plăcută.

 30. Apropos, una didrecf di xociologie si istorie: o populație slogenă unitară și stabilă de 10% este suficientă pentru a tăia maioneza majoritară.Ian vedeți de ghiorlăiturile educatoare de tineret și mesajul aferent, internalizat, gen-io sânt mzre gagicaaar-nu te pune cu băiatu, că își cheamă avocatu etc

 31. Pentru a deveni imun la un venin sau otrava trebuiesc luate doze mici altfel o doza mai mare va duce la moartea subiectului. In acest caz subiectul este societatea occidentala imbatranita si incapabila sa asimileze migrantii inca din primii ani de dupa al doilea razboi mondial.
  Cand societatea occidentala , incaputa pe mana unor familii hiperbogate ce cred ca pot remodela intreaga civilizatie umana, nu va mai fi capabila sa-si produca hartia igienica si creioanele pentru scolari, toate filosofiile privind drepturile omului vor fi niste amintiri neclare in memoria generatiei viitoare.
  Polii de putere nu vor mai fi generati de exportul de coruptie ci de puterea de a hrani propriile popoare.

 32. Perfect adevărat ce ai spus, Csalas, cu o mică observație: eliții de azi sunt transnaționali și nu-i interesează supraviețuirea popoarelor, ci decimarea lor.Au spus-o nu odată.Ticăloșia lor e mult mai adâncă.Spunea un general american după WW1 că dacă ar afla gangsterii cum operează armata smericană și pentru cine și ce, ar roși de rușine.Și n-avem nici un motiv să nu-l credem…

 33. Daca esti din redactia ziarului poti cere si impune ce vrei … CA SA SALVEZI RATINGUL ! E CLAR ORICUI ASTA !
  daca est doar un cititor razlet cum e 😉 de altfel si mishteaux
  CUM ITI PERMITI ? …sa tai din profitul fitzuiciii … daca mishteaux e citibil ! SECTELE exista prin numar nu prin crez !😉
  [parerea mea e ca esti un mare si discret COMUNIST ! Altfel nu-mi explic TUPEUL leninist de-a merge unde intr-un parc PUBLIC
  si energat pe fanfara care canta acolo … 😀 …sa le zic alora (TU nou venit!) Plecati mai de-aici c-am natzionalizat parcu
  si vreu sa se cante de-acum DOAR cum vreu el ]
  😀 😀 😀 … ai un IQ micro-metric ! O oaie e mai desteapta decat tine …macar oaia stie ca cea din fata ei a sarit si va trebui si ea sa sara (in prapastie sau in oala, egal!)

  PS:Mare atentie la nemti in OCTOMBRIE …BND-eau desi nu stie iota se va lauda ca si dupa faza MIRACULOS ghicita de MISHTEAUX cu „24-joi” … „ochii pe butelie” … listele cu „revolutionari platiti” din Bielurusia 🙁 …si incercarea de rasturnare NEREUSITA pentru ca TRADATA a lui Xi ion China ! MDA ! Asa ca mishteaux e un nebun care le doar „zice asa” !🤐🤐🤐🎶
  MIRCEA eu iti ce r sa ti distanta sau : CIOCU MIC ! 😀 +
  pustiule natang ❤️!

 34. @Csalas …e izomorph cu „tehnica fierberii BROSCOILOR” si e de origine evreiasca:

  La un rabin din Crackowia vine un evreu necajit si-i spune ca avand cinci copii si-o casa cu o singura incapere, unde traiesc toti de-a valma, are certuri zilnice cu Rashela, ce sa faca ?
  Rabinul ii spune sa bage si gastele in casa si totul va fi LA URMA BINE !
  Evreul sarac si trist vine dupa o saptamana: Rabby acum ne e si mai rau !
  Rabinul ii spune sa bage si oile-n casa si totul va fi !
  Evreul sarac si trist vine dupa o saptamana: Rabby acum ne e si mai si mai si mai rau !
  Rabinul ii spune sa bage si calul in casa casa !
  Evreul sarac si trist vine dupa o saptamana: Rabby acum e imposibil de trait in casa, Rashela imi scoate ochii zilnic !
  Rabinul ii spune: Scoate gastele din casa !
  Evreul sarac si inca trist vine dupa o saptamana: Ne e mai bine Rabby, insa inca rau !
  Rabinul ii spune: Scoate oile din casa !
  Evreul sarac si inca trist vine dupa o saptamana: Ne e mult mai bine insa, inca totusi rau Rabby !
  Rabinul ii spune: Scoate calul din casa si va fi bine 🙂 !
  Evreul VESEL acum, vine dupa o saptamana:
  – Rabby totul e perfect acum ! Rashela ma iubeste dinnou !
  (semana cumva ce-avem MACRO-SOCIAL dupa CORONA, taman acum ? sau inca avem oile-n camera ? )
  🙁

 35. Ti-am citi bancul destul de raspandit intre evrei (SHALOM!) si constat ca de facto intre starea initiala si starea finala
  a fost doar PSIHOLOGIE RABINICA !
  HAHAHA ! Strategii STADIALE pentru modificare psiho-sociala ! Omenirea trebuie caznita pentru ca usurara sa-i placa cum traieste !
  Metoda asta e fundamentul MANIPUALRII social-umane ! ( = nu ne e rau decat daca altora le e mai bine si nu ne e bine decat daca altora le e mai rau ! IQ=? )

 36. Sunt oare oiele astea MIGRANTE 😛 , bagate-n casa UE … izomorph … oilor din casa evreului, EUPOEANULUI necajit ?
  Si le vor scoate candva RABINII 😀 in suturi din UE … pentru a ne face viata „mai usoara” decat era inaintea BAGARII LOR IN CASA (?)! E oare la fel cu negrii ultra-promovati americani sau cu homosexualii straniu LGBTQ, promovati de crestinii yankei ? 😛
  PE thema bancului trebuie si doar pentru ca e
  evreiesc …meditat ! 😉
  😀 😀 😀


 37. „Rabby totul e perfect acum ! Rashela ma iubeste dinnou !”❤️

 38. DE asta mi-e frica:
  „Sunt oare oiele astea MIGRANTE 😛 , bagate-n casa UE … izomorph … oilor din casa evreului, EUPOEANULUI necajit ?
  Si le vor scoate candva RABINII 😀 in suturi din UE … pentru a ne face viata „mai usoara” decat era inaintea BAGARII LOR IN CASA (?)! E oare la fel cu negrii ultra-promovati americani sau cu homosexualii straniu LGBTQ, promovati de crestinii yankei ? 😛”

 39. ” ( = nu ne e rau decat daca altora le e mai bine si nu ne e bine decat daca altora le e mai rau ! IQ=? )”
  DA, generalizand :
  Nu ne e rau decat daca inainte ne era mai bine si nu ne e bine decat daca ainainte ne eras mai rau !
  „raul” si „binele” fiind doar psihologie calitativ non-cuantificabila !
  MDA ! 🤐🤐🤐

 40. Uiti ceva amice (IQ=?)
  Tziganca focoasa❤️❤️❤️
  e din INDIA si acolo cultural-traditional …”drepturile omului” nu-s pentru toti !
  CASTELE si … notiunea filosophic-hinduit-ARIANA de …”PARIA (sub-om, „”evreu””)” e de la sine inteles !

  Revizuieste-ti concluziile daca te duce bybylika su nu esti 🙁 …@mirciea
  Vezi pe gogle cei „PARIA” in India ca sa vezi de ce anglezii au sefi indieni azi 😀 … 😉 !

 41. E Elon Musk evreu ?
  Intreb pentru ca Mishteaux stie si cione i-a dat „primul milion” in afacerea ce-o conduce !
  Si mishteaux stia INAINTEA TUTURO (de verificabil ep COTIDIANUL) ca …Tucker Carlson va fi angajat la el ?
  Ai ideie cine-i mishteaux ? 😉
  🙁
  SHALOM !

 42. Roamnul „LA TZIGANCI” e un roman cu conotatii mistic-sentimentale ! ❤️
  Mircea iubea(!) tzigancile … ! 🙂

 43. „Toți visăm. Așa începe. Ca într‑un vis…”❤️
  😉
  Faina tziganca (?) !

 44. … cum casca ea discret si sexy guritza ! 🙂
  ca o invitatie la … la, la, la
  meditatie 😛 !

  [alta mai decenta n-ati gasit ?😁]

 45. …bai, emoticonule, ce talent ai sa ingropi un subiect!… nu mai bea, faci ciroza…

 46. „mishteau x spune:
  02 OCT. 2023 LA 19:17
  Ne intaoarcem la NAZISM insa de data asta ne-machiat … evreisc ! 🙁
  vezi Toronto si raspunsul Israelului, orb, la „accidentul” pur anti-evreiesc taman de Jom Kippur in Toronto !
  BROASCA se firebe usor …incepi cu migrantii protejandu-i PREMEDITAT-si-cu-un-SCOP pana la greata concetatenilor
  pe urma cand ai creat destula URA impotriva lor
  … intorci foaia si TRAGI in ei OMRANDU-i
  -…pe urma tragi sin EVREI pentu ca ei „conduc” lumea si ne-au adus CRIZA GLOBALA ! POGROAMELE-s ciclice-n istorie 🙁 !
  Multi nu vad ce timpuri traim … chiar mi-e frica de POGROAME
  chiar cred ca evreii americani stiu ce RAU fac …
  stiu ca ce fac e ca un BOOMERANG …si ca mega-„INVESTITORII” din UKRAINA
  perdanti azi …
  isi vor cere de la NUALDIERI 🙁 , banii pierduti …
  de la evreimea care le-a promis un castig care nu poate fi onorat ! Nicaieri din razboaiele yankei nu s-au mai facit bani dupa 1990 ! Desi dupa nemti, japonezi, sud-coreeni au ramas cu FIX-ul asta … PROFIT din reconstructuie ! 🙁
  SHALOM !”

  Mintea de pe urma … te ajuta sa pricepi in cirozat ?
  Unii n-aiu nici mintea sta … gratis si de pe urma …
  LA urma de tot ramane trisst … plictiseala (=n-ai cu cine ! 😐 ) !

 47. GENIILE’s prin definite rare !
  Tacute !
  Si nu rareori absurd: PLICTISITE ! 🙁

 48. „mircea spune:
  03 OCT. 2023 LA 5:19
  @misteaux iar ai apărut, cu „profețiile” tale?! Du-te, măi băiatule, mai sunt și alte forumuri pe lumea asta, debitează-ți puerilismele în altă parte!”

  MDA !
  (N-ai cu cine ! Mirciulici mioritici ne-facat pe prostii ci chiar prosti 😐 cu IQ din 2-oua cifre = BLEAH !
  Au tupeul 😀 trist sa jignesca un GENIU 😀 , fie el doar informational desigur, mda ! NARCISISTILOR ! 😀 😛 🙁 )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.