Un deputat câștigă lunar 10.000 de euro, dar uneori doarme în cort

Johannes Fechner este avocat și membru al Bundestag-ului din partea Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, începând din 2013. Salariul lui este în jur de 10.000 de euro pe lună. Cu toate acestea, din 2019, bărbatul de 50 de ani doarme uneori în cort, atunci când când au loc sesiunile parlamentare ce au loc la Berlin.

„La Berlin dorm doar 80 de nopți pe an”, a declarat Johannes Fechner pentru Bild.

Ori de câte ori există o săptămână de sesiune, Fechner doarme în cortul lui de o persoană, într-un camping dintr-o zonă verde a Berlinului.

„Nu am nevoie de un apartament de care altcineva are nevoie mai mult”, a argumentat el.

Politicianul descrie atmosfera din camping drept „aproape ca cea a SPD”.

El susține că îi place să asculte dimineața conversațiile în timp ce stă la coadă în fața dușului, care uneori implică și politică.

„Sunt deja implicat în discuție, dar de obicei nu spun că lucrez în Bundestag. Oricum, nimeni nu ar crede asta”, a spus Fechner.

El spune că doarme în cort pentru că este relaxant: „Chiar lângă apă, la aer curat. Dorm mai adânc aici, e bine să ies din bula guvernamentală și să intru în mediul rural”.

După duș, bărbatul de 50 de ani se îndreaptă spre Reichstag în haine lejere, apoi se îmbracă la patru ace. Costumele, cămășile și cravatele îi atârnă în biroul său. Se întoarce la camping abia seara târziu.

Uneori este adus la camping de câte o limuzină neagră a Bundestagului, dar Fechner spune că oamenii de aici nu se miră.

„Camperii sunt obișnuiți cu povești nebunești, nu se întreabă mult timp”, a afirmat el.

Cea mai nebunească poveste pe care o are de spus este cea despre o vulpe și o rață: „O vulpe a ucis o rață chiar lângă cort la două dimineața și s-au auzit multe țipete”.

Anul acesta, spune el, a fost înconjurat și de mulți „colegi sforăitori”. Chiar dacă obișnuiește de ani de zile să doarmă în cort, totul s-a aflat abia acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. Si noi avem politicieni corturari. Si-au construit palate cu turnulete, mobilate ca-n basme, dar stau cu pirandele si puradeii in cort. Vezi king Cioaba.

 2. Eiii, acuma … chestia asta cu dusul … cam de cite ori ii scapa sapunul pe jos ? … Ca, daca era parlamentar la noi (da’ cred ca si la nemti e la fel), la cit ii iubeste poporul, cred ca populatia din citeva landuri (judete) ar fi stat la coada … Cit despre dormitul la cort … cica Ciolacu n-a fost primit cu calul in avion, iar ciinele l-a legat de bara din spate a Mercedesului oficial …

 3. foarte frumos: intoarcerea la natura… se va intimpla la un moment dat…

 4. Mda … si maninca la McDonald’s, uneori chiar si din pubele ! (asta pina cind cortul ii va fi jefuit de niste mamadou pe care tot el i-a adus, iar el insusi lasat in kooru’ gol !) … Sinteti siguri ca nu face parte din parlamentul Scotiei ? …

 5. cel mai bun contact cu oamenii care traiesc in iad. asta ar trebui sa faca TOTI POLITICIENII. poate atunci legile ar fi mai umane si bune. nu demente ca alesii securimii, care traiesc in „nori”…

 6. Ce face pe PLOAIE si FRIG in cortuletul lui non-rezistent la furtuni 😀 ?
  E excentric tipul sau e doar , la banii lui, ZGARCIT ? E ceva sa dormi in frig si umezeala si altceva sa dormi doar de 3x pe an asa
  Inca ceva:
  e din partidul ECOLOGIST al VERZILOR 😉 ?

 7. Sti care-i culmea zgarceniei in nuvela celebra ?
  Faza ca Tudose nu voia sa-si omoare pisica pentru ca-l saraceau soarecii insa i-a taiat coada pentru a putea inchide usa mai iute, cand intra pisica-n camaruta iarna la soareci !
  Cred ca si „VERDELE” asta-r fi in stare sa
  taie coada pisicii !

 8. Cortul ASTUIA nu are urme de noroi uscat dupa ploaie , la baza !
  Toata stirea e circ … serbad nemtesc ! Umorul nemtesc e asa de vesel de …te-apuca plansul cand auzi „glumele” lor ! 🙁

 9. 80 de mii de euro pe an economii cat sa-si cumpere o mashina !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.