Un joc periculos: Cîțu n-a aflat că a fost demis, Cioloș crede că a fost învestit

Cine își imaginează că atît Florin Cîțu, cît și Dacian Cioloș ar face ceva de capul lor, fără să primească „ordin” de la Cotroceni, deci din „pădure”, este naiv rău de tot.

Îl vedeți dumneavoastră pe Florin Cîțu să-l refuze vehement pe cel desemnat de Iohannis să formeze guvernul dacă acest circ n-ar face parte dintr-un plan?

Sau îl vedeți dumneavoastră pe Dacian Cioloș hotărît să se ducă în Parlament cu un guvern USRPLUS, fără „Partidul Meu”, dacă circul său n-ar face parte, de asemenea, dintr-un plan?

Întrebarea care se pune este, în mod firesc: Care este planul? Pentru a răspunde la întrebare, revenim la principiul nostru, deja consacrat, acela de a pune la îndoială ce ni se servește ca o certitudine și să ne întrebăm dacă nu cumva în spatele unei realități ce pare evidentă ni se ascunde altceva, care, de regulă, este manipulare!
Și atunci vom simți nevoia să recitim în Constituție, mai exact art. 89, al. 1:

În finalul acestui articol din Constituție găsim cheia dezlegării acestui joc periculos cu destinul românilor, pe care-l face Klaus Iohannis, folosindu-se de slugile sale, Florin Cîțu și Dacian Cioloș! Aflăm aici că Președintele României poate să amenințe Parlamentul cu dizolvarea „NUMAI DUPĂ RESPINGEREA A CEL PUȚIN DOUĂ SOLICITĂRI DE ÎNVESTITURĂ”!
Coroborînd acest articol din Constituție cu Decizia CCR nr. 85/2020, potrivit căreia Florin Cîțu nu mai poate fi prima nominalizare pentru funcția de Prim-ministru după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, „specialiștii” lui Iohannis au pus la cale acest plan diabolic în mai mulți pași, care prelungește criza politică:

– îl nominalizează mai întîi pe Dacian Cioloș
– PNL declară că nu-i acordă sprijinul
– Dacian Cioloș nu-și depune mandatul și se duce în Parlament, unde guvernul USRPLUS va cădea, neavînd sprijin de la nici un partid
– Iohannis îl va desemna atunci pe Florin Cîțu ca a doua nominalizare
– sub amenințarea dizolvării Parlamentului, cu motivația subsidiară că țara trebuie să aibă un guvern stabil, Florin Cîțu va redeveni Prim-ministru cu voturile USRPLUS.

Vedeți ce simplu este să nu fii victima manipulării? E de ajuns să pui întrebări și să cauți în subteranele deciziilor celor de la Putere! Așa, măcar ai satisfacția că nu ești fraierul lor și că te-ai prins ce jocuri fac acești oameni pe care noi i-am votat să ne apere interesele!

Revenind la criza politică de acum, trebuie să subliniem faptul că Iohannis avea de la început o soluție, aceea de a-i cere pur și simplu lui Florin Cîțu să demisioneze și să desemneze alt liberal pentru postul de Prim-ministru, păstrînd alianța pe care chiar el și-a dorit-o, aceea dintre PNL și USRPLUS.

N-a făcut acest lucru, avînd, cu complicitatea PSD, certitudinea că moțiunea USRPLUS-AUR nu va trece. Însă, sub presiunea opiniei publice și chiar a membrilor PSD, Marcel Ciolacu a fost obligat să introducă moțiunea de cenzură a PSD, sperînd ca USRPLUS să n-o voteze, cu argumentul că în textul ei sînt critici dure și la adresa miniștrilor USRLUS. Revedeți ședința de la votul final, și veți vedea ce eforturi făcea mai ales Sorin Grindeanu de a-i enerva atît de mult pe cei din USRPLUS, încît să nu voteze moțiunea: „Mă adresez exclusiv USR. Trebuie să vă recunoașteți public contribuția la dezastrul acestei guvernări”, spunea Grindeanu chiar la începutul cuvîntării sale!

Spre surpriza multora, mai ales a lui Klaus Iohannis, năbădăioșii din USRPLUS au trecut peste provocarea celor din PSD și au votat pentru căderea Guvernului Cîțu și astfel s-a apelat la Planul B, acesta cu desemnarea inițială a lui Dacian Cioloș și respingerea fermă de către cei PNL!

În această etapă ne aflăm acum, dar jocurile nu sînt încă făcute, căci Klaus Iohannis și cei din spatele lui nu vor să riște o nouă surpriză. Acum se analizează care ar fi consecințele desemnării lui Florin Cîțu și se are în vedere ca un alt membru PNL, probabil Lucian Bode, după cum spun cei din Divizia presei a SRI, să fie desemnat dacă s-ar contura un risc prea mare cu păstrarea lui Cîțu!

Așa se explică și conferința de presă de sîmbătă pe care a susținut-o Florin Cîțu, una care ar fi trebuit să-l prezinte iarăși ca Superman, lăudat excesiv de agențiile americane de rating pentru „succesele” sale economice care au dus România în gard, cu cel mai mare număr de morți de Covid din lume, cu împrumuturi uriașe de la băncile străine, despre care nimeni nu știe pe ce s-au consumat!
Practic, la această conferință Florin Cîțu a uitat că nu mai este decît interimar Prim-ministru, fiind deja demis de către Parlament. Iată-l pe acest bețivan / drogat, condamnat în SUA, în cîteva declarații care arată că Iohannis i-a promis că va reveni la Palatul Victoria:

În acest timp, Dacian Cioloș se poară ca și cum ar fi fost deja învestit ca Prim-ministru, ignorînd ridicolul situației, cînd toată lumea rîde de el și lui nu-i pasă, de parcă ar fi și el sub influența unei băuturi, dar de alt gen, de pe vremea prezenței sale în Misa! Așa ceva face doar acela care are de îndeplinit o misiune.

Și, uite-așa, aflăm și noi cine sînt slugile lui Iohannis în acest moment cu crize grave (politice, economice sau de sănătate), oameni mici cu funcții mari, pentru care țara este doar un experiment continuu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 24
Ion Spânu 1818 Articole
Author

19 Comentarii

 1. Nene Spinu, ai scapat-o, Joha s-a pligti de guvernit, nu mai are timp, 18 guri de hranit. Asa ca, scapa cine poate !

 2. Îmi pare rău domule Spânu, dar domnul Cioloș, nu catastrofalul din Guvernul meu 1 ci cel de azi este serios. Nu tot asta se țipă că orice partid participă la vot cu determinarea să câștige alegerile ca să ia puterea. S-a dovedit că se poate ajunge la putere și ne câștigând alegerile. Și domnul Cioloș își încercă șansa. Care era, sau este soluția pe care o propuneți? Nici unul din cele 4 partide să nu meargă la Președinte cu propunere de prim ministru? Ignorarea președintelui e inutilă, președintele Iohannis oricum ignoră tot, trăiește un “dolce far niente” care, zice domnul Paraschivescu, înseamnă “ atitudinea lenevoasă, (copletez eu tembelă) a celui pe care nu-l apasă nicio grijă şi nicio grabă”. Cum este structurată actuala Constituție este evident că deblocarea societății românești și speranța de mai bine vine din: pe termen scurt suspendarea președintelui Klaus Iohannis, iar pe termen lung restructurarea din temelii a SRI, STS, SPP, SIE, de la legislație pâna la persoane. Cu actualii conducatori ai Serviciilor și modul lor de a se subordona antiromânesc și periculos pentru integritatea teritorială în zona geopolitică a României făță de interese străine din UE și USA nu se poate nici corecta nici progresa nimic. Trebuie o totală resetare făcută subtil și cu perseverență “fără zguduiri care lovesc soțietatea”.

 3. Toate astea sunt posibile pentru ca PSD este partidul bolsevicului cotrocean, pe care-l ajuta sa-si faca mendrele.

 4. Vorbe, mărgele colorate, năframe, oglinzi…

  Drogățelul CIA demis prin moțiune de cenzură PARE TOTAL RUPT DE REALITATE*.
  Zilele acestea, când țara este pe marginea prăpastiei și doar un impuls infim o poate prăvăli în râpă, s-a scremut din adâncul oniric al halucinațiilor sale nootropice să confere încă o dovadă a totalei sale neancorări în realitate*: cică este satisfăcut de munca de a nenoroci o țară întreagă, ducând-o cu oiștea-n gard, doar pentru că niște căcaturi de firme de rating din USA au menținut standardul de țară a șandramalei coloniale.

  „Astăzi avem două veşti foarte bune pentru România, în acest context de criză economică globală. În primul rând, Standard & Poor’s, agenţia de rating americană, a reconfirmat ratingul de ţară al României şi a menţinut perspectiva la <>. Dar vestea foarte bună vine de la cealaltă agenţie de rating, tot americană, Moody’s, care îmbunătăţeşte perspectiva României de la ”negativ” la ”stabil” – şi, bineînţeles, reconfirmă ratingul de ţară. Deci, în acest context dificil, în acest context în care avem o criză economică la nivel global, România şi echipa guvernamentală au reuşit această performanţă, să convingă agenţiile de rating americane să arate o perspectivă pentru o economie stabilă.”

  Doamnă, apără și păzăște pe țâcnit atât de lume cât și de sine însuși!
  Și mai păzăște și apără Lumea de țâcnitul ajuns în funcții executive.

 5. când prețul combustibililor aruncă în aer absolut orice produs alimentar sau nealimentar, dobitocul acesta cu mințile transformate, prin consum excesiv de substanțe de risc și de mare risc, într-o masă lisă, vâscoasă și urât mirositoare de materie cerebrală, se trezește să ne aburească ca pe maimuțoi cu… VORBELE INUTILE ȘI NEFOLOSITOARE aruncate pe piață de 2 agenții de rating din Țara stăpânilor cîțului, la îndemnul CIA.
  În fapt, această mostră de impertinență necoafată constituie doar un jalnic episod din operațiunea mai amplă declanșată de CIA și având numele de cod „Saving special agent Catzu”.

  Deci în vremurile cumplite în care totul se prăbușește, totul se duce de râpă sau în gard, drogățelul CIA nea amăgește cu vorbele și mângâierile pe cap ale unor șmecherași cu șorțuleț din fosta Colonie penitenciară de peste ocean.

  Băi frate, băi, dar golanii ăștia din USA au ridicat semnificația „spolierii” la noi cote de eficiență!
  Măcar în secolele cuceriri Americii de sud, conquistadorii îi amăgeau pe incași și mayași cu ceva năframe, cu mărgele colorate și oglinzi.
  Ceea ce presupunea măcar un minimum de investiție, în vederea burdușirii caravelelor cu asemenea marafeturi penibile.
  Conquistadorii actuali din USA nu investesc nici măcar un singur centdollar și ne livrează doar vorbe și ratinguri.
  Ca la copchii proști, pe care un ticălos îi mângâie pe creștet, spunându-le cu parșivenie: „-Bravo, bravo, ține-o tot așa!”
  Iar aste vorbe seci, inutile și nefolositoare fiind oferite după ce ne-au luat gazul și după ce ne-au prostit de cap să cumpărăm de la ei tot felul de armament ruginitură, cules de prin graveyars.

 6. Ce că_cat să faci cu ratingul celor de la Moody’s și Standard&Poor’s când pâinea, de la 2,3 – 3 lei a ajuns la 4-5 lei, când litrul de ulei a sărit de la 5-6 lei la 9-10 lei?

  Asta nesimțire scoasă de drogățelul CIA pe sfincterul guriței reprezintă dovada indubitabilă a totalei fracturi dintre modul în care drogățelul percepe mediul înconjurător și ceea ce, întradevăr, înseamnă asprimea traiului cotidian, ceea ce înseamnă realitate crudă.

  —–
  Nota*: citesc de pe wikipedia despre efectele LSD (dietilamida acidului lisergic).
  „LSD-ul este un puternic psihedelic, inducând alterarea percepției, a gândirii și modificări de comportament. Există două stări induse de acest drog ce pot apărea in funcție de starea psihică a fiecăruia, experiențele proprii de viața și percepție: o starea Semi-euforica/plăcută sau o stare de anxietate , depresie , derealizare , depersoanlizare , spaima denumită „bad trip”.

  […]

  Intoxicația acută se caracterizează fiziologic prin instalarea midriazei și a tulburărilor senzoriale (intensificarea percepțiilor)și psihologic prin halucinații, experiențe spirituale ,dizolvarea ego-ului/sinelui , scoaterea la iveală a traumelor din trecut , amintirilor pierdute fie ele plăcute sau neplăcute , o senzație de conectare profunda cu realitatea și eliminarea filtrelor personalității .

  […]

  Halucinatiile se manifesta prin apariția tulburărilor vizuale (culori intense, cu predominanța unora în starea de euforie și a altora în cea depresivă), a sinesteziei, hipersensibilității la sunete, depersonalizării, tulburării de percepere a timpului și spațiului și chiar tulburări extreme ale dispoziției. ”

 7. Așadar, pe lângă prezumtiva apartenență a cîțului la serviciile speciale americane, deja se conturează o a doua ipoteză ce justifică acțiunile cîțului: băietanul a trecut la next-level. A renunțat la furaje (canabioide) și a trecut la psihedelice sintetice.
  Motiv pentru care a început să aibă HALUCINAȚII.
  În plină apocalipsă economică, socială și epidemiologică, el are halucinații cu Moody’s și Standard & Poor’s și iese pe sticla tembelizoarelor ca să ne împărtășească nouă tonurile fermecătoare ale halucinațiilor ce produc scintilații multicolore în căpățâna lui cea scelerată.

 8. @Edelweiss. Tare fain. Mulțumesc, n-am mai râs de mult așa bine.

 9. Domnu Spanu’ … Catzu nu va mai fi propus pentru vreun post guvernamental = i-a plecat trenul !

  Mare atentie la viitorul sub Ciolos Domnu’ Spanu’ ! … va lipsiti nu doar de „niste fonduri” ci de niste drepturi …probabil va mai stiti dosarele ‘mneavoastra de drept comun ! (inca ne deratizate complet …si doar „in arhive diferite” 😉 … nu ca zic dar vreu sa spun … = mi-as face griji dac-ar devenii publice= vi s-ar duce credibilitatea BUUUH (vedeti cazul recent al prof-ului Severin par example ! )

  😀

 10. bravii si patriotii nostrii premieri,unu mai hid ca altul,betivi si tragatori pe nas si pe c.r

 11. (editat) nu va fi prim-ministru. Nu cred că, Johannis va veni din nou cu Câțu fiindcă s-a distanțat in fata stăpânilor spunând că statul român este un stat eșuat, adicătelea a aruncat vina pe altii. Mai trebuia să spună că guvernează PSD. Prostii au uitat că de 7 ani Johannis a distrus psd-ul nelasandu-l sa aplice masurile din programul de guvernare. Ar fi și fraieri ca psd-istii să susțină un guvern de dreapta! Să-i lase să se sfâșie între ei ca sa se convingă și cel mai fraier dintre români să nu mai aleagă poponari străini în frunte pe care-i doare in (editat) de români!

 12. Constituțua nu există. Iohannis e constituție, justiți, guvern, orice și tot ce va dori mușchiul lui. Că e Cîțu, Vîlceanu, femeia de servici sau un măgar tot Iohannis conduce guwernarea după propriul chef transformat in lege. Ori are cumparate slugi.

 13. Pai si pin’ la urma cum ramine ? Cel care soseste primul dimineata la palatul Victoria se aseaza si ocupa scaunul de pm ? (prim ministru, ca sa nu ma intelegeti gresit …) In cazul asta cred ca e dezavantajat Cîțu, daca ii trage cu Corona si dimineata la sculare are o mare senzatie de sete …

 14. Treceti de la „pas cu pas” la „incetul cu incetul se face otetul” pe zi ce trece cred tot mai mult in afirmatii unor analisti din 2020-2021, unii mai se invart in exprimari, dar fondul ramane. In afara de asta ca sa poti face alegeri in conditii bune trebuie sa nu fii constrans de un val IV sau V, deci valul V este in iarna, valul VI de Pasti atunci in mai-iunie putem avea un rand de alegeri cu un referendum de demitere ca tot unora le plac alegerile asezonate cu referndum. Le facem pofta… Ei au spus eu ii cred.

 15. Ca să-i ocupi fără probmemm, ”întâi zăpăcește-i”… se tradue ca:binele este de fapt rău, deșteptul prost ca tufa, incoruptibilul hoț sadea, damele blonde frumoase si deștepte ca oaia bill…se pricep combatanții..au deprinderile ok

 16. Analiza corecta, cam asa „gandesc” lucrurile gregarul iohanus si „echipa lui”. Doar un singur comentariu: nici iohanus nu-i de capul lui…O sa spuneti Germania….RASPUNS: NU, ptr ca nici GERMANIA NU-I DE CAPUL EI. RASPUNS CORECT: SUA. PTIU DRACE ERA SA SPUNN CIA…
  SINGURA SPERANTA: POATE SE TREZESTE CHINA INTR-O DIMINEATA INDISPUSA…..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.