Un sportiv foarte cunoscut a murit în accident rutier!

Tragedie. Kenyanul Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton,  a murit, duminică, într-un accident rutier în Kenya. Avea 24 de ani.
În accidentul produs în regiunea natală a sportivului şi-a pierdut viaţa şi antrenorul său Gervais Hakizimana, în timp ce o femeie aflată de asemenea la bordul vehiculului a fost transportată la spital, după cum a informat comandantul poliţiei din comitatul Elgeyo Marakwet, Peter Mulinge.

„Kiptum era cel care conducea spre (oraşul) Eldoret”, a adăugat el. Sportivul a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat.

Kelvin Kiptum a făcut senzaţie în lumea sportului anul trecut, când a reuşit să doboare recordul mondial în doar a treia sa cursă de maraton, în octombrie, la Chicago (2 h 00 min 35 sec), îmbunătăţind cu 35 de secunde performanţa compatriotului său Eliud Kipchoge.

El câştigase şi precedentele două curse de maraton la care a participat, în 2022, la Valencia, şi în 2023, la Londra.

Kenyanul anunţase că va încerca să devină primul alergător care reuşeşte să coboare sub bariera simbolică de două ore, pe 14 aprilie la Rotterdam (Olanda).

Preşedintele Kenyei, William Ruto, a salutat luni dimineaţă memoria „unui sportiv extraordinar, care a lăsat o amprentă extraordinară” în sport, într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X. „Kiptum era viitorul nostru”, a adăugat preşedintele kenyan.

Federaţia internaţională de atletism, World Athletics, a transmis la rândul ei condoleanţe după decesul lui Kiptum. „Suntem şocaţi şi profund întristaţi să aflăm despre pierderea devastatoare a lui Kelvin Kiptum şi a antrenorului său Gervais Hakizimana”, a precizat preşedintele acestei organizaţii, Sebastian Coe, care i-a adus un omagiu „unui sportiv incredibil, care lasă o moştenire incredibilă”

„Cu câteva zile înaintea Jocurilor Olimpice, deplângem plecarea prematură a unui talent promiţător”, a declarat la rândul său preşedintele Comitetului olimpic kenyan, Paul Tergat, în timp ce dublul campion olimpic (2012, 2016) kenyan în proba de 800 m David Rudisha a deplâns „o pierdere uriaşă”, în mesajele de pe X.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.