Un virus ameninţă turismul din Grecia

Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată de virusul Nilului de Vest transmis de ţânţari, în contextul în care străinii sunt avertizaţi să ia măsuri de precauţie pentru a evita riscurile expunerii.
Ministerul britanic de Externe a inclus problema insectelor printre potenţialele riscuri asociate deplasărilor în Grecia, iar experţii le-au recomandat turiştilor să adopte măsuri de precauţie, informează cotidianul The Guardian.
„Au fost destul de multe cazuri pentru a şti că aceasta este o problemă de sănătate publică”, afirmă Danai Pervanidou, directorul departamentului de boli transmise prin vectori al Organizaţiei elene pentru Sănătate Publică.
„Virusul Nilului de Vest (West Nile) s-a stabilit în Grecia prin păsări migratoare, astfel că le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecţie (…)”, a precizat oficialul citat.
„Grecia nu este singura ţară în care sunt raportate cazuri ale virusului Nilul de Vest. Italia, Ciprul, România şi Serbia se confruntă, de asemenea, cu înmulţirea cazurilor. Ratele de infectare au depăşit, în 2018, numărul total de cazuri semnalate în ultimii şapte ani”, subliniază cotidianul The Guardian.
„Cazurile de acest fel şi relatările în presa internaţională pot avea mari repercusiuni asupra industriei turismului”, comentează publicaţia Forbes, notând că Ambasada SUA din Grecia distribuie pliante prin care îndeamnă cetăţenii americani să adopte măsuri pentru a se proteja de ţânţari.
În Grecia, în 2018 au fost semnalate 316 cazuri de infectare cu virusul Nilul de Vest şi 50 de decese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

2 Comentarii

  1. se pare ca si Romania a devenit patria tantarilor, la noi se sesizeza cineva ca un virus, o malarie, o meningita poate fi transmisa prin tantari?

  2. Nu era mai profitabil să spuneți și care sunt măsurile ce trebuiesc adoptate pentru a te proteja de țânțari, atât de autoritâți cât și de turiști ca să nu le zicem oameni. Că în “socialismul de tristă amintire” zbura vara pe litoral la joasă înâlțime un avion pe zonele de deasupra copacilor și dădea cu flit. La fel trăgea tractorul o cisternă joasa care avea atașată o suflantă asemenea celor de curâțat zăpada și stropeau toate gardurile vii, toate tufele. Uneori dacă aveai norocul să te calce vara de “vizita de lucru a tovarășului Ceaușescu” se dadea și în oraș pe garduri vi, tufe și arbușri cu ceva de nu mai erau o vreme țânțari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.