Unde dai și unde crapă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că afirmaţiile lui Aurelian Bădulescu, care a susținut că a minţit în faţa procurorilor, arată că PSD are ceva de ascuns. Mai exact, că Jandarmeria ar fi acţionat la protestul din 10 august la ordinul politic dat direct de liderul PSD, Liviu Dragnea.
”PSD are ceva de ascuns. Dacă PSD a determinat un membru al PSD cu o răspundere atât de importantă cum e răspunderea să mintă referitor la evenimentele din 10 august în faţa procurorilor, înseamnă că PSD are ceva de ascuns. Ce poate să aibă altceva de ascuns decât implicarea în reprimarea brutală a manifestanţilor paşnici din 10 august? Am încredere că cei care cercetează cele peste 800 de plângeri depuse de cetăţenii agresaţi fără motiv, care au suferit răni şi vătămări corporale, de cetăţenii care au fost supuşi unui tratament agresiv din partea forţelor de ordine, am convinegerea că acestea vor fi cercetate şi că vom afla adevărul. Iar acest adevăr este pentru mine foarte clar: Jandarmeria nu a intervenit de capul ei, Jandarmeria a excecutat un ordin politic, care a fost dat direct de Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică, că a minţit la Parchet atunci când a fost chemat şi audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.  El a precizat că a fost nevoit să depună mărturie mincinoasă la Parchet pentru binele patidului.

„Câte documente ai semnat ca să nu-i laşi în piaţă şi ăştia au dat la Parchet. Şi de ce? Şi de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am minţit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va şti adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am minţit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Întrebat de ce a minţit în faţa procurorilor, Bădulescu a replicat: „Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. in psd rad unii de altii si dracu de toti, cand se cearta spun adevarul. Incurca-i drace ca tot au ce face !!!

 2. Este disperant în ce situație ne găsim. Energicul, bunul organizator și câștigâtor care a fost liderul PSD, sătul de cârâiturile valoroșilor colegi ce se vor toți miniștrii, vrea să fie ocrotitorul Pascalopol pentru urmașa Otiliei cea enigmatică. În acest timp liderul PNL îmbătrânit, adăugând atitudinea disprețuitoare a domnului Președinte la aerul de persoană ce iese din restaurant după o masă bună, dă tot timpul sentimentul că și-a pietdut scobitoarea din colțul gurii, și i s-a rupt unglia lungâ de la degetul mic de la mâna stângă.

 3. Cred ca multe ‘taine”legate de 10 august 2018 vor fi dezvaluite in timp,pe masura cei 400 de oameni raniti,cu plangeri penale se vor constitui intr-o asociatie si vor urmari permanent, prin declansarea de procese,pedepsirea celor care se fac vinovati!Daca cad cateva uniforme,apoi C.Dan,va urma urgent si Dragnea…In orice caz e clar ca represiunea a fost regizata si pusa la cale cum scrie la carte Intrebari care raman fara raspuns:
  ” 1. Cine a lansat informația că au murit jandarmi?

  2. Cine a făcut apelurile la 112 prin care Jandarmeria a fost dezinformată?

  3. Cum e posibil ca Jandarmeria să conceapă un plan de represiune brutală doar pe baza unor apeluri la 112?

  4. Care era componența grupurilor violente din Piața Victoriei?

  5. Cine a adus aceste grupuri violente?

  6. De ce Jandarmeria a protejat aceste grupuri violente?

  7. Cine a coordonat toată această strategie – racolarea de grupuri violente, infiltrarea lor în Piață, comunicarea ordinului de protejare a agitatorilor, intoxicarea jandarmilor cu informații false despre uciderea colegilor lor, emiterea planului de represiune brutală?”(Contributors 16 august 2018)

 4. Asa e, este „conspiratie”în reprimarea brutală a manifestanţilor paşnici din 10 august .
  1.Aurelian BAdulescu lasa sa se inteleaga ca in curtea Muzeului Antipa au fost duse camioane cu pietre si intrucat manifestantii au dat cu pietre in jandarmi deductia este ca au fost alimentati intentionat ;
  2.politia locala nu a oprit la Gara de Nord, galeriile de fotbal ce veneau spre Palatul Victoria ,deci deductie-cu intentii de manipulare;
  3.a refuzat AB ,peste 20 de cereri de autorizare a mitingurilor ,avand in prezent peste 20 de plangeri.
  -Chestia cu pietrele trebuie demonstrata cauzal, identificarea camionului ce a adus pietrele si scopul,vinovatia,intentia etc.,ca manifestantii s-au „aprovizionat”de acolo, vazand violentele atacatorilor, este putin probabil;
  -politia locala nu putea si nu trebuia sa opreasca niste manifestanti etc.la un miting despre care se stia;
  -pt.protestul din 10 august,se cunostea ca este autorizat, autorizare care nu a fost ridicata de catre reprezentantul „diasporei”, convocat cu 2 zile inainte si care nu a aparut sa-l ridice.
  Aurelian Badulescu si Firea au ajuns la paroxismul invrajbitelor lupte politice interne,in fata televizoarelor. Procurorii vor decide.
  Dar cinste daca aveau, nici Firea nici Badulescu nu procedau asa.Ca niste cai narvasi vrand si sprijin politic ,dar si sa faca ce vor de capul lor.A fi intr-un partid inseamna insa niste norme, o disciplina liber asumata .

 5. mai este nevoie sa avem si marturiin ..când esste vorba detesaatura politica ..la comanda.. executantii sunt fie tampiti simlipsito de oricemsimtal onoareinfieniste carpe care si schimba declaratia dupa cum ii batenvantul..ce vreti dela o Romanie inncarenin anii trecuti insi murdari cavantu. ponta , bashescu , dezineau functii, influente si capacitatea de a decide…no merjemminaainte cumspun . prostii ..ca tat inainte erea mai bine.

 6. mai este nevoie sa avem si marturiin ..când esste vorba de tesaatura politica ..la comanda.. executantii sunt fie tampiti si lipsito de orice sim tal onoarei fieniste carpe care si schimba declaratia dupa cum ii batenvantul..ce vreti dela o Romanie inncarenin anii trecuti insi murdari cavantu. ponta , bashescu , dezineau functii, influente si capacitatea de a decide…no merjemminaainte cumspun . prostii ..ca tat inainte erea mai bine.

 7. Ce miting pașnic!Ce miting pașnic! Cu borduri, cu kkt la pungă,cu forțarea intrării în clădirea guvernului cu îndemnuri la luptă pe rețelele sociale și pe mijloacele de informare în masă securiste.Ce miting pașnic!Ce miting pașnic!

 8. Daca a mintit prima oara, cine garanteaza ca nu minte in continuare, mai ales ca are interesul ca sa se razbune pentru ca si-a pierdut privilegiile?

 9. Jmeckerul de rRomânica, șef al Cotidianului, cel ce le-a zis prima dată românilor, pulime, a avut informații din surse sigure că Dragnea a condus direct și personal represiunea jandarmerească din 10 August și n-a scos o vorbă, deși e – chipurile – un jurnalist plin de onestitate și deontologie încât mai dă și pe dinafară, omagiind oarecum pe ascuns cu orice rilej, pesedeul, moștenitor de drept al iubitului nostru pecere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.