Unul din şase deţinuţi din Marea Britanie este polonez sau român

Aproximativ unul din şase deţinuţi din Marea Britanie, respectiv 33.361 din totalul de 209.000, sunt străini, cei mai mulţi fiind polonezi, urmaţi de români, relatează The Sun, în ediţia electronică de duminică, citat de antena3.ro.

Numărul infractorilor străini s-a triplat în ultimii cinci ani, cei mai mulţi fiind din Polonia (3.654), România (2.975) şi Lituania (2.354).

Costurile de întreţinere a deţinuţilor străini se ridică 460 de milioane de lire sterline (564 de milioane de euro ) pe an. „Contribuabilii vor fi furioşi să plătească această factură. Mii de astfel de infractori nu ar trebui în primul rând să fie în ţară pentru a comite infracţiuni. Guvernul trebuie să se asigure că vor fi expulzaţi după ce îşi vor ispăşi pedeapsa”, a declarat Matthew Sinclair, de la Alianţa Contribuabililor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.