‘Va distruge New York-ul”: Primarul cere ajutor federal

Criza cauzată de migraţie ”va distruge New York-ul”, a dat asigurări primarul democrat al metropolei americane, Eric Adams, în contextul în care aceasta primeşte peste 10.000 de noi migranţi economici şi solicitanţi de azil în fiecare lună, relatează France Presse.

”Niciodată în viaţa mea nu am întâmpinat o problemă al cărei final nu îl vedeam. Ei bine, nu văd finalul acesteia”, a declarat Adams în cadrul unei dezbateri publice.

În ultimele 18 luni, peste 110.000 de migranţi au sosit în New York, ce are o populaţie de 8,5 milioane de locuitori.

În Statele Unite, imigraţia este o chestiune politică controversată, republicanii folosind orice prilej pentru a-l acuza pe preşedintele democrat Joe Biden că a transformat frontiera cu Mexic într-o veritabilă sită.

Conform legislaţiei în vigoare, New York-ul este obligat să furnizeze adăpost, hrană şi îngrijire oricărei persoane care prezintă o cerere de azil.

Fost poliţist afro-american, Eric Adams cere cu insistenţă ajutorul guvernului federal pentru a face faţă acestei crize. ”Compasiunea new-yorkezilor este poate nelimitată, dar nu şi resursele noastre”, declarase edilul în luna august.

Însă afirmaţiile sale au fost urmate de critici ferme din partea asociaţiilor de apărare a drepturilor migranţilor.

Coaliţia pentru imigraţie din New York l-a acuzat pe Adams că ”respinge responsabilitatea unei gestionări defectuoase a noilor sosiţi, persoane vulnerabile în căutare de securitate”.

”Acest discurs periculos este ceva la care te-ai aştepta din partea unui politician de extremă dreapta”, au reacţionat asociaţiile Coaliţia pentru persoane fără adăpost şi Societatea pentru asistenţă juridică, într-un comunicat comun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Buna ziua! Migratia va distruge Europa!
    America are si ea mari probleme.
    Cei care spun ca apara dtepturile migrantilor ori sunt naivi fara pic de viziune , ori sunt tare prosti si ipocriți.

  2. Cum? 10 mii zilnic si 110 mii lunar? De cel putin 4 ani se vorbeste de aflux puternic de nestavilit de migranti, inmultim 12 luni cu 4=48 lunix110 mii=cel putin 5 milioane de migranti intrati in america, vrajeala gurista. Daca ar fi adevarat, nu ar mai exista migranti la granita altor tari, ar ramane in america biden-iana ca e tara tuturor posibilitatilor de viata buna! Apropo, cine are interese puternice si cine a destabilizat tarile arabo-musulmane prin invazii si ucideri pe diferite minciuni?

  3. Primarii democrati si-au declarat parohiile orase ‘sanctuar’ din motive electorale. Acum dau din colt in colt. Plus ca la alegeri vor fi taxati de cei care i-au votat.

  4. În faza finală de deZintegrare a Imperiului Roman de Apus, migratorii treceau prin frontiere ca prin brânZă, măRog…😜

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.