Vânzătorul de Oxycodonă. Bărbatul a fost reținut

Update. Procurorii DIICOT l-au reţinut joi seara, pentru 24 de ore, pe bărbatul acuzat

Angajatul unei firme farmaceutice este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc după ce a comercializat peste 10.000 de comprimate care conţin ca substanţă activă Fentanil, Codeină și Oxicodonă, dar și 1.200 de fiole de morfină și 380 de plasturi care conţin ca substanţă activă Fentanil.

Procurorii DIICOT şi poliţişti de la BCCO- Serviciul Antidrog au efectuat joi trei percheziţii domiciliare în Capitală.

Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce deţinea, în vederea comercializării, zeci de cutii cu comprimate, a căror substanţă activă este Fentanil.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică şi respectă normele legale specifice activităţii desfăşurate.

Fentanilul şi Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piaţă, având în mod frecvent efect letal, arată comunicatul citat.

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale şi gestionării durerilor în cazul intervenţiilor chirurgicale, fiind eliberat doar în baza prescripţiei medicale. S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanil este de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Potrivit datelor publicate pe site-ul agenţiei americane Drug Enforcement Administration (DEA), „este atât de puternic şi de mortal încât chiar şi un microgram poate ucide un om”.

Conform aceleiaşi surse, în anul 2022, Fentanil a fost legat de mai mult de două treimi din cele 110.000 de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite. Ca răspuns la această situaţie alarmantă, la iniţiativa guvernului american, a fost constituită Coaliţia globală privind ameninţările asociate drogurilor sintetice, la care participă şi România.

Din punct de vedere al circulaţiei ilicite, traficarea şi punerea la dispoziţia consumatorilor de droguri a acestui opioid sintetic (mult mai puternic decât heroina) reprezintă, ca şi în cazul Oxicodonei, un factor de risc major pentru sănătatea publică.

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică şi utilizat pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special şi poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripţii medicale, întrucât prezintă un risc major de dependenţă. Oxicodona poate fi întâlnită pe piaţa farmaceutică sub denumirea de „Oxidolor”, „Oxycontin” sau „Oxycodonă”, substanţa activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Hallooooo, nitica manipulare, hai reduceti un medicament ca nu tine! Codeina se consuma din totdeauna pentru dureri de cap, cum, acum e drog? Ba, voi sunteti intregi la cap? Sau, ceea ce e fabricat si importat dupa anul 2.000 e pe baza de narcotice😏? De ce nu recunoasteti ceea ce scriu de cel putin 5 ani, tot ce e tratament dupa anul 2.000 are in componenta sau e pe baza de narcotice=droguri? De ce nu informati cetatenii exact cum fac eu, care, cand aud si vad ceva din cel putin 3 surse anunt cat mai multi cetateni, ba mincinosilor? Din punctul meu de vedere, pana nu recunoasteti ca, Codeina e fabricat pe baza de narcotice dupa anul 2.000, ramaneti mincinosi si manipulatori oricare dintre sustinatorii acestei manipulari.

 2. Acest mesaj este o „haruire solicitata prin metode AI” (de tip SCENARIU DE FILM) scris pe visinata.
  As zice ca acesta e un scenariu in care actoricesc persoane ca carmen simona tovarnac – mai nou carpita de caprioara batrana a oamenilor demisi, pe care o mai folosesc sa mai prinda niste interlopi dupa ce acestia au fost utilizati si in razboaiele inchipuite si contrafacute ale danei budeanu si ale familiei ciocirlan.
  Aflu cate ceva nou in fiecare zi si nu ma pot abtine sa nu scriu vreun scenariu pe aici sa fie totusi lumea informata de aceste seriale de tipul „Tanar si nelinistit”.
  Deci am auzit ca carmen tovarnac, fata de 46 de ani cu vreo trei operatii la bretelele siliconate si ramasa biata de ea si operata de feminitate din cauza geloziei razboinice a unui general (si cu niste actiuni de 0,1 lei pe o proprietate de prin sectorul 2 de care nu mai scapa) a facut nu stiu cate deal-uri si cu interlopii si in paralel cu procurorii milittari si de pe la diicot probabil, ca sa mai scape si de unii si de altii pe comenzi speciale. Fata e cu gura pana la urechi pe la intalnirile cu procurorii militari pentru ca a reusit sa bifeze jumatate de Bucuresti si mai este bagata si pe asanari. In mare parte am auzit ca sta pe la Monaco si de asta nu prea se teme nici de procurori prinsi, nici de interlopi pentru ca are si cascaval mult de tot si crede ca asta o scapa si dupa campania electorla.
  Sa asteptam deci sa vedem ce se mai intampla cu aceste scenarii in urmatorul an …

 3. Vedeți filmul „Painkiller” – Netflix. Arată tot mecanismul de corupție şi introducere pe piață a oxicontinului.
  Dar odată cu fentanilul, oxicodona devine deja istorie…
  Deja nu mai are rost să te complici cu cocaină sau alte aiureli pentru începători, din moment ce există „legale” mult mai tari.
  Acum se vede de ce lupta împotriva drogurilor este de fapt o vrăjeală, iar autoritățile sunt cu mâinile legate şi doar se prefac: mai saltă câte un ciudat din când în când, cu tam-tam la tv, după care iar se aşterne liniştea. Fiindcă au primit ordin să lase lucrurile astea în pace şi să nu deranjeze afacerile BigPharma şi pe cele ale serviciilor. Ceea ce a început în America deja s-a globalizat. Iar noi, fiind pe trend când vine vorba de ceva naşpa, evident că ajungem fruntaşi în curãnd şi la consumul de fentanil şi vom vedea zombie pe străzi.

 4. Cine incasa șpagă în afara de peneleu că la ei e mai, deodată descopăra miliția depozite de droguri în toată țara

 5. Codeina (methylmorphine, morphine monomethyl ether) este un opiaceu si se gaseste in mod natural in macul de opiu. Inteleg ca iti place, dar sa nu ai habar de ce iti place..

 6. Codeina, daca te uiti pe wiki este opoid, ce este dramatica e ca se gaseste intr-un medicamenta care sa da si la copii Tusomag…si asta pt ca unii n-au rabnare sa le treaca tusea, ma bucur ca n-am luat pt ca nu-mi plac medicamentele si nici incredere in medici nu am…

 7. Incepe sa se vada ca Romania are ministru de justitie. I-a bagat in viteze pe toti puturosii din DIICOT. Asteptam sa-i ia la intrebari si pe parazitii incompetenti din DNA dar si pe cei din parchete. La salariile astronomice pe care le palmeaza doar se prefac ca lucreaza . De 33 de ani tara a ajuns raiul talharilor si mafiotilor ocrotiti de justitie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.