Blaga: PSD joacă la două capete

Opiniile despre partenerii de guvernare ținute în frâu în anii în care a funcționat coaliția sunt acum eliberate fără rețineri.

Prin ieşirea din coaliţia de guvernare, PSD şi-a urmărit doar interesul de partid şi „joacă la două capete”, consideră senatorul liberal Vasile Blaga. El menționează că, în orice situaţie, PNL nu va participa la o coaliţie din care să facă parte AUR, dar nu exclude ca social democrații să facă o coaliție cu PSD.

„PNL a luat decizia bună, cred eu, imediat după primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut, când am procedat la înlocuirea conducerii partidului, care, de fapt, şi-a asumat înfrângerea de atunci. Dar, acum, ne aflăm în faţa unei situaţii clare, PSD, îmi pare rău să o spun, urmărindu-şi doar interesul de partid, s-a semiretras de la guvernare. Când te retragi de la guvernare şi am asistat la astfel de situaţii şi în 2007, când a plecat de la guvernare PDL de atunci şi în 2009 când a plecat PSD de la guvernare, sigur, atunci, miniştrii au plecat şi prim-ministrul era la două portofolii. Nu că mi-aş dori lucrul acesta, dar, vedeţi, ca să punem lucrurile totuşi în ecuaţia lor aşa cum sunt”, a afirmat Blaga, la Digi24.

El a spus că, deşi toată lumea vorbeşte de un Guvern interimar pentru două săptămâni, va fi mai mult de o lună, deoarece după alegerea noului preşedinte trebuie să se valideze alegerile, noul şef al statului să depună jurământul, să se formeze noua coaliţie.

„Din nefericire, situaţia economică a ţării este cea care este şi ar trebui luate măsuri. De aceea, eu credeam şi speram, încă speram ieri dimineaţă, că (…) – sigur era nevoie de plecarea domnului Ciolacu, hai să fim serioşi – rapid vor propune (PSD – n.r.) un nou premier. Procedurile parlamentare puteau dura toate două – trei zile şi vineri aveam un nou Guvern. (…) S-ar mai fi rezolvat o problemă: toate partidele din coaliţie – şi am văzut că cel puţin două – UDMR şi PNL, vorbeau de susţinerea candidatului proeuropean, aşa toată coaliţia l-ar fi susţinut. Dar am văzut şi în acest punct de vedere o altă viziune din PSD. Încearcă ei să joace în două capete”, a adăugat Vasile Blaga.

Senatorul PNL a amintit că, după alegerile de anul trecut, PNL l-a acceptat pe Marcel Ciolacu din nou premier având în vedere criza economică şi aritmetica parlamentară.

Potrivit acestuia, în şedinţa coaliţiei de luni s-a discutat doar că Marcel Ciolacu îşi va depune mandatul, iar „în nicio secundă” nu a fost vorba ca PSD să iasă din coaliţie.

Întrebat dacă în opinia sa în viitoarea coaliţie PSD va reveni alături de PNL şi UDMR şi, eventual, să fie cooptat şi USR la guvernare, Blaga a spus că acest lucru depinde foarte mult de cine va câştiga alegerile prezidenţiale, dar, în orice situaţie, liberalii nu vor participa la o coaliţie din care să facă parte AUR.

Întrebat dacă, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale George Simion, vede posibilă o coaliţie de guvernare PSD – AUR, Vasile Blaga a răspuns: „Păi, din păcate, şi îmi pare rău să o spun, după cum a jucat ieri PSD, văd că joacă la două capete, cred că ar fi posibil”. „Nu exclud”, a adăugat el.

Recomanda

13 Comentarii

  1. Uitati-va la neispravitii astia! La imaculatii astia! Nu le-au ajuns cat au furat pe vremea lui Petrov, acum vor sa bage iar capul in poze! Grupul de la Cluj ,avand in componenta pe Boc, Ioan Rus, gretosul si soporificul Dancu, vamesul Blaga, toti pedelistii care au inundat PNL ul isi fac fac din nou aparitia.. Simt sangele! Revin curand luminile Romaniei:Kovesi si Coldea! Au furat ,toti banii au curs spre Ardeal! Oltenia, Moldova, Dobrogea au ramas cu buzele umflate!

  2. @ L-a pus Nistorescu iar să latre pe ,,Buldog” , că nu avea ce scrie la ziar, nu s-au mai făcut contestații la alegeri ?

  3. BUNĂ !
    VASILE, trecutul tău e cu bube!
    Te-ai ajuns,mare si tare,dar AȚI îngropat PNL. Aveți cam mult RĂU in organismul PNL . V-ati compromis rău de tot ca partid. Tu știi bine ce ați făcut in ultimii 10 ani, Ati pus PNL la picioarele lui Iohannis .
    Virgil Popescu e bine.
    Lumea va percepe ca partid cu multi corupti si in plus ati indatorat țara cu cca 220 mld EURO.
    Tara e prabusita FINANCIAR, ECONOMIC,SOCIAL,DEMOGRAFIC.
    TOTUL E SA AI TUPEU.

  4. PNL a devenit un partid toxic si oportunist.
    Uita de fratia hotiei in cadrul USL, uita ca au guvernat aproape 5 ani alaturi de PSD, uita ca au cea mai mare ,,contributie” la situatia de azi a Romaniei.
    Mi-e greata de specimenele care au pus mana pe PNL si care folosesc partidul in propriile interese.
    PSD este un partid mai onorabil decat PNL , pentru ca a iesit de la guvernare deoarece au vazut ca poporul nu -i mai vrea, in timp ce PNL tine cu dintii de guvernare desi nu mai au sustinerea romanilor.
    O sa va scoatem in suturi de la guvernare , nemernicilor.

  5. Se vor adapta și liberalii. Nimeni nu face propagandă pentru Nicușor Dan, iar alegătorul e imun la prognoze. Și ingrat: tocmai îl dădu jos pe Ciolacu deși el a mărit pensiili!

  6. cum ce am greșit noi românii de numai scăpăm niciodată de buhai din ăștia ca Blaga care apar tot timpul să dea câte o lecție națiunii. cică situația economică e cum e, păi măi ați fost aleși să duceți țara asta spre o traiectorie corectă dar voi ați distrus economia, afacerile tot, nu v-ați mai săturat de furat și de angajat neamurile peste tot. pe unde vă aciuați vă aduceți până și curvele din provincie cu voi

  7. Ce nu a priceput Crin este ca pentru toti liberalii masluiti proveniti din Pdl a ramas Cacarau. Chiar credea ca acestia il vor vota? Toti l-au votat pe Nicusor.

  8. Dar de cand este vamesul mare a n a l i s t politic? L-a scos colegul Bolojan de la naftalina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.