Verdictul FBI care ar putea tranșa soarta alegerilor din SUA

Candidata democrată la Președinția SUA Hillary Clinton scapă de o eventuală punere sub acuzare cu două zile înainte de alegeri. FBI își menține recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Clinton în chestiunea e-mailurilor sale, după ce agenții săi au examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a sa, transmite AFP.

Anunțul venit printr-o scrisoare pe care directorul FBI a adresat-o membrilor Congresului ar putea da un nou impuls campaniei lui Hillary Clinton cu mai puțin de 48 de ore înainte de alegerile prezidențiale americane.

Echipa de campanie a candidatei a salutat decizia FBI: „Am văzut scrisoarea directorului FBI, ne bucurăm că această problemă s-a rezolvat, lucru de care eram siguri”.

La sfârșitul lunii octombrie, FBI a anunțat că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției.

Hillary Clinton a fost interogată în iulie de FBI pe această temă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.