Vicepreședinte ANCOM: Tik Tok, o problemă de siguranță națională

ANCOM  (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) trage un semnal de alarmă cu privire la una dintre cele mai folosite aplicații!

Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a precizat că aplicația Tik Tok este o problemă de siguranță națională și că  ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului.

Acesta a precizat pentru Digi24 că există dovezi că Tik Tok folosește datele într-un mod negativ, scrie B1Tv.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a spus vicepreședintele ANCOM.

Vicepreședintele ANCOM a mai precizat că datele colectate de aplicație sunt foloste în servere de alte guverne:

„Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”.

Încă din 2023, aplicația TikTok a fost interzisă oficial angajaților pe dispozitivele furnizate de NATO, liderii Alianței invocând preocupări de securitate.

NATO a interzis pe 31 martie 2023 aplicația TikTok pe telefoanele personalului. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu a fost oricum utilizabil pe dispozitivele Alianței nici înainte, din cauza restricțiilor tehnologice interne.

Discuții despre interzicerea aplicației din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatori TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc și la nivelul instituțiilor UE.

 

Reacția TikTok

„Niciun guvern nu are acces la datele utilizatorilor noștri și investim 12 miliarde de euro în Proiectul Clover, un proiect lider în industrie, care va asigura stocarea datelor utilizatorilor europeni în Europa, cu monitorizări și verificări independente de către experții în securitate cibernetică de la NCC Group. Primul nostru centru de date european este deja operațional în Irlanda. Suntem disponibili să ne întâlnim cu oficialii pentru a discuta orice îngrijorare și pentru a corecta percepțiile greșite.”

Reprezentant TikTok.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

27 de Comentarii

 1. o problema de siguranta nationala sunteti voi, tradatorii de Neam si de Tara! slugile puterilor straine care au pus ghearele pe Romania si pentru care o individa incerta mental ne spune ca suntem in m uie si trebuie sa shat za fa’ ap!! hai siktir slu g i lor!

 2. capra americana …are timp, oameni si bani China sa spioneze Tik-Tok ,trebuie sa fim tampiti sa credem,doar nu e Microsoft

 3. „….din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatori TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc și la nivelul instituțiilor UE.” Asa? Guvernul chinez AR PUTEA accesa??? Dar aplicaţiile americăneşti care sunt obligate in mod deschis si indubitabil de lege sa puna toate datele la dispozitia serviciilor americane sunt benigne, nu-i aşa??? Prosti sunt toti cei care-si incredinteaza datele aplicatiilor americane – si mai si platesc pentru asta!!

 4. 1. „… există DOVEZI că Tik Tok folosește datele într-un mod negativ”
  ori
  doar „TEMERI” că guvernul chinez AR PUTEA accesa datele ?
  2. Cine accesează datele utilizatorilor Google, Instagram, WhatsApp etc etc ?

 5. Si mie mi-au instalat un folder străin in calculator probabil de la un vpn străin ! Am sters folderul din calculator din partitia C .

 6. E o problema nationala in aceeasi masura in care este folosirea Micro$oft, Android, Apple, Facebook, Instagram, Twitter etc.

 7. De ce sa nu afle și angajații de la stat despre matrapazlâcurile făptuite de către șefii lor? Poate așa vor ieși din poziția “ghiocel”…

 8. Ca (poate) spioneaza Xi e rau. Cand adversarii lui Xi isi spioneaza proprii aliati, de ridicat in slavi …spionagii.

  Ca ajuns Grindeanu seful ANCOM de ce ar mai surprinde.

 9. Un rahat de minciuna scoate individul pe gaura gurii! Poate nu știți, pe toate telefoanele achiziționate de la firme de vânzări, nu știu de cele de telefonie cu abonament sau pray pall, este instalat tic-toc-ul din fabricație, daca încerci să îl ștergi sau dezinstalezi, nu se accepta și buhaiul de baltă broscos usr sau PNL, orăcăie in punga fara fund.

 10. Dincolo de spionaj,toate rețelele astea sunt un pericol pentru copii,au ajuns la dependență totală iar părinții și dascălii lor niște imbecili că nu mișcă un deget să îi salveze.

 11. Pavele, Pavele, s(in)ekurizdule, ce-i făcuși lu’ Merryoara?
  https://www.youtube.com/watch?v=nBVnzdca-EA
  https://i.ytimg.com/vi/QMvE0yFnR0I/maxresdefault.jpg
  Io am constatat că „Norton Seku Reety” (promowatt obligatorr dă telekoama N.A.T.O. băgătoare dă FIBRĂ FĂRĂ SĂ I SE CEARĂ – cu ani în urmă – șî fără să aivă rezultate komerciale, ci „dăcît” PIERDERI FINANCIARE decisive, deci „dăcît” cu skopu’ dă SPIONARE STATALĂ A CETĂȚENILOR, p’în reț’aua dă komunikațîi!) amerlok e un risk șî „o problemă de siguranță” personală!
  Nu mai veni cu minciuni și manipoolări, FMM!

 12. Pavel Popescu SRI, cea mai mare amenintare la adresa sigurantei nationale pentru romani sunt securistii tortionari din structuri care monitorizeaza agresiv populatia cu tehnologii Neautorizate de Constitutie!
  Ai idee Pavel Popescu SRI cum supravegheaza SRI si Politia romanii si la distanta cu tehnologie satelitara?! Oriunde se afla subiectul tinta, dar oriunde, si pe plaja si prin orice coclau, cu soft cu acces la reteaua satelitara si inclusiv cu drone! Caz concret in Romania, nu povestioare de forum!
  Asa ca Pavel Popescu SRI aripa Cia lasa-ne cu bagatelile americanilor pentru interesele lor!
  Cata vreme SRI si Politia fac politie politie pe oameni la modul agresiv pai ce nimic face tik tok ma mai intereseaza pe mine sau pe vecini?

 13. Micul Ceaușescu de la peneeleu , deranjează😂😂😂 gata cu tiktokul 😂

 14. Confirm , tiktokul mi-a furat amanta , are dreptate comunistul de Pavel

 15. Securistul de Pavel care a fost uns sef la ancom habar nu are sa umble în setările telefonului care îți permite să alegi tu ce permisiuni va avea aplicația, așa se numesc toți analfabeții în funcții publice. Hai sa blocăm și google , asta are acces la tot indiferent de setări🙂

 16. Pentru asta a fabricat PCC tik-tokul, pentru cc să dea o scenă pe care idioții să se dea-n spectacol iar ovinele cu mintea necoaptă să ia exemplul.Vezi Joey B vs the rest of the world.

 17. La fel era clasa politică în interbelic. Infantilă, antisovietică, cu dușmani imaginați, plină de sine. Sovieticii făceau transiberianul, ai noștri (99%) mergeau cu căruța, dar se delectau cu mizeriile scrise de Radu Tudori ai acelor zile.
  Apoi am plâns 45 de ani. Cică nemeritat. Cică îngeri ai închisorilor (ce ipocrizie!). În fapt, niște javre (cei mai mulți) care construiseră un sistem al urii, al minciunii, al neputinței.

 18. e un drog sofisticat distribuit de Partidul Comunist Chinez,
  e un cal troian.

  CHINA TREBUIE DISTRUSA!

 19. Daca pui vpn pe calculator . Retzelele Sociale iti Restrictioneaza Contul ! Nu-ti da voie sa ai Acces la Cont ! Vpn înseamnă sa ai legatura la Internet prin alte Servere Străine din Strainatate cu un alt IP Străin ! Dar Retzelele Sociale iti Restrictioneaza Accesul la Cont daca nu-ti cunosc IP Real !

 20. Pămpălăuul asta de la peneeleu nu are o problema cu UM digi24 și alte trusturi de presă unde mafia psdnl toarnă milioane de euro ilegal din subvențiile plătite de noi

 21. Siguranta nationala a RO este in pericol de la cei din guvernul RO niste infractori si tradatori de neam ,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.