(VIDEO/FOTO) Noi imagini teribile din Valea Jiului

Prăpădul inundațiilor. Prefectura Hunedoara a anunțat sâmbătă că au fost afectate 8 localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni.
Au fost evacuate din locuinţe, de către echipajele de intervenţie, 282 persoane din Lupeni, Câmpul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni.

384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani – 150, Lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54.
Din cauza viiturii, a fost distrusă infrastructura DN 66A care face legătura dintre Petroşani şi Valea de Brazi, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag.

În cursul zilei de vineri, 26 iunie 2020, populaţia din zona afectată a fost alertată prin sistemul naţional RO-ALERT urmare a avertizărilor hidrologice COD ROŞU, la orele: 06.20, 09.02, 12.10, 13.49.

La solicitarea prefectului judeţului Hunedoara şi a şefului ISU Hunedoara, IGSU a trimis în Valea Jiului 3 elicoptere pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, respectiv desfăşurarea la nevoie a unor misiuni de salvare a persoanelor din zonele inundate. De asemenea a fost solicitat şi s-a primit sprijin din partea efectivelor MAI din judeţele limitrofe.

Sâmbătă continuau acţiunile de reparare a DN 66A – zona Valea de Peşti, decolmatarea podurilor şi podeţelor din localităţile inundate şi evacuarea apei din gospodării.

Peste 400 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat vineri în oraşele Văii Jiului grav afectate de inundaţiile produse de o puternică viitură pe râul Jiul de Vest.

inundatii

Valea JiuluiSursa: Gazeta Românească

Publicată de Meteo Buzau Original pe Vineri, 26 iunie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

5 Comentarii

 1. Închidem minele, tăiem copacii și facem piste de de schi, cabane, ce mai, mai ceva devât în Elveția și Austria unde fiindcă s-au topint ghețarii pe munte vor veni toți turiștii la schiuri pe deal. La fel la Roșia Montană rezervarile turiștilor sunt probabil până în 2050. Uzinei de tocat pădurile României, din Sebeș i se văd hornurile vălătucind aburi departe de pe autostradă. Președintele Iohannis se odihnește după o săptămână în care a fost atât de solicitat trebuind să înregistreze comunicatul Președenției despre spălatul pe mâini, încât de ziua drapelului național Tricolorul a pus pe un consilier să transmită mesajul președenției.

 2. Orase absolut fara viitor: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Pe vremea lui Ceausescu mai aveau si ceva industrii colaterale mineritului,astazi e mai pustiu ca in Sahara dpdv industrie iar turismul e o iluzie!Dar interesant a fost ca in nenorocirea inundatiilor PSD departamentul „Cucosii rosii locali”i-au facut atmosfera lui Vela,care cat de cat e ministru de interne si raspunde,pesedocii fiind pe acolo cu sorcova la primarie!Urat,daca si la calamitati,pesedocii gasesc motiv de incaierare cu Puterea…

 3. – Si ce fac trantorii urlatori crizati?
  – Ce fac sfintii paratrantori care se reped sa dea ordonante?
  Continua sa dea amenzi comerciantilor, cei din coert sunt obligati, desi nu exsta lege sau ordobanta, sa masoare temperatura, sa nentina 2 metri intre cetateni in spatii inchise desi poarta masca?! Bai nebunilor crizati, faceti dracu diferenta intre OBLIGATIVITATE si RECOMANDARE! Va scaldati in minciuni si manipulari, dar aveti pretentii la cetateni sa respecte aberatiile in doi peri ale voastre, crizatilor! De cand am aterizat in tara(o saptamana), numai trocuri si manipulari gasesti! Ba masca interior cu 2 metri intre bipezi, desi ai masca si nu stai la codoaica dinainte de 1989, mesajul infect cu cei peste 65 ani, desi a trecut perioada respectiva, inca se mai aude la lidl si nu numai! La lidl si peny, paznicii iau temperatura mentionand ca li se desface contractul de munca daca ii gasesc pe imaginile inregistrate din interiorul marketurilor! De cand isi permit patronii paznicilor acestor doua marketuri sa impuna un regulament, o lege „masurat teperatura cetateanului la intrare”, care nu mai este in vigoare de 1-2 luni de zile? La spitale si cabinete medicale, este normal sa se poarte dar nu in rest! Perioada crizatilor romani nu am simtit-o decat in anumite onente: telefonla aeroport pentru zboruri, la firmele auto, ambele facand misto sau aruncand cu porcaiala spre guvernul iresponsabil, spre crizatii caposi din Romania! Din debutul lunii martie, nu s-a pomenit in halvetica sa se poarte masca obligatoriu in afara de institutiile sanitare unde ajungeai cu masca ta, primeai o masca pentru timpul petrecut in institutie plus dezinfectant! Bai crizatilor stricati, aiureala, ilegalitati si dezbinare imprastiati, asta se si respecta! Offf, doamne! Daca fac paralela intre porcariile trantorilor crizati romani si lejeritatea relaxanta din halvetica, infectia cretinoida.ro patrunde definitiv imbolnavind cetatenii irecuperabil!

 4. STICLE,STICLE DE PLASTIC, Bascule de deșeuri din demolări, Deșeuri lemnoase, nici un spațiu de preluare de viituri funcțional , ! Sfaturi ,:Nivelați VALEA JIULUI ,faceți un dig uriaș în aval , sunt destule locuri deăpopulate la câmpie !!

 5. Opriti taierea LEGALA a padurilor si interziceti exportul de cherestea.
  Altfel nu doar Romanua va suferi ci si Europa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.