(VIDEO) Patru arestări la Moscova

Patru oameni au fost arestați marţi, la Moscova, în timp ce încercau să depună flori în memoria celor cel puţin 45 de persoane ucise în atacul rusesc cu rachete asupra oraşului ucrainean Dnipro.
În total, au fost efectuate patru arestări în centrul capitalei Rusiei marţi seara, a informat organizaţia pentru drepturi civile OVD-Info.

Un mic memorial fusese ridicat luni seara la baza unui monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka, amplasat într-un parc moscovit; o fotografie alb-negru cu blocul distrus din Dnipro şi mai multe flori.

În orele care au urmat, tot mai mulţi oameni au adus flori, unele în culorile albastru şi galben ale drapelului ucrainean. Au fost aduse şi jucării din pluş în memoria copiilor morţi. Mai mulţi trecători s-au oprit şi au plâns.

Acţiunile publice împotriva războiului au devenit foarte rare în Rusia din cauza represiunii masive. De luni de zile, în Rusia aproape că nu au existat proteste majore împotriva invadării Ucrainei, ordonate de preşedintele Vladimir Putin în urmă cu aproape 11 luni.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

18 Comentarii

 1. Lucru slab, parca Arestatovisi spunea altceva. Evident, ukranii au scos un filmulet care nu spune ceva. Putinel-cracanel nu face eroi din criminali, ii lasa pe Volo pe mana celor care l-au ales. Maia Sandu presedinte !

 2. ” Acțiunile publice împotriva războiului au devenit foarte rare în Rusia din cauza represiuilor”. În schimb s-au înmulțit acțiunile de protest în Ucraina împotriva războiul. Acolo e democratie. Poți demonstra, îți poti prezenta nemulțumirile la televizor, în presa scrisa, în mediul online, în restaurante, etc. Din cele relatate de presa din Occident și de A3 sau Degetul aratator 24 s-a instalat raiul democrației. Nu ar fi de mirare ca un exod masiv de Occidentali sa se îndrepta spre Ucraina ca sa-si împlinească visul de aur al copilăriei.

 3. @Marius,foarte ciudat comentariul tau matinal,sa nu spun altfel,iti pica greu adevarul:in Rusia nu este permis protestul antiregim.Nu te inteleg: trebuie sa citesti undeva ca sa realizezi toate acestea? Numai un nebun face ceea ce a facut putin, numai un insetat de sange face ceea ce a facut putin, numai un megaloman imperialist vrea sa distruga alt stat si sa si-l subsuge…grea democratia baiatule pentru sluji amarati ca tine,ai responsabilitati,nu-i usor…

 4. Gura pacatosului adevar graieste – Arestovici zice altceva. Bucea, Kramatorsk, maternitatea Mariupol, Dnepropetrovsk – o suma de fake-uri occidentale care nu au priza la public. De fapt la ce sa astepti de la aia de-au zis ca Irak-ul are arme chimice sau ca sarbii au tras cu mortierul intr-o piata din Sarajevo? Realitatea ne-a spus ca Irak-ul n-avea arme chimice, iar cei ce-au tras in Sarajevo au fost musulmanii ce si-au ucis propria populatie. Mai zic ceva si de covidulet?

 5. Altă „știre” lacrimogenă despre floricele și jucării de pluș. Ce naiba, puteți mai bine de atât!

 6. Deci la Ruși mai există un monument al unei poete urkkane oarecare ?!
  Pai la Odesa, urkkanii au demolat statuia Tarinei Ecaterina, fondatoarea orasului. Iar la Cernăuți, panoul cu Pravila lui Alexandru cel Bun, prima atestare documentară a târgului…?

 7. La fel e de neimaginat in februarie 45 londonezi depunand flori pentru zecile de mii de victime civile ucise TOTAL INUTIL din dresda.
  Doar ca in cazul de fata florile trebuiau depuse la armata nazista ukrana, sectia aa.
  Slava arestovici!

 8. @Bogdan-mai mult nu poti…?Esti disperat taica.,,Acţiunile publice împotriva războiului au devenit foarte rare în Rusia din cauza represiunii masive”.Asa e. Rusia a fost stat mare cât a putut juca cazacioc pe gatul altor tari. Când distracția s-a terminat, în 90, Rassia s-a dus în jos, vedem acum ce armata are… mai rămâne nucleara, și cam atât. Ar vrea ei sa mai joace din nou, dar în Occident se joaca altceva și e contagios. Oricât vor piticii gen Putin, Khadarov, nimeni nu mai vrea sub rusi… nici măcar ucrainienii.Cine pricepe bine,cine nu,vai de el.

 9. Aiurea-n tramvai ! In Rusia nu exista „proteste majore” impotriva operatiunii din Ucraina din simplul motiv ca o mare majoritate a rusilor APROBA aceasta operatiune si sint constienti ca aceasta era absolut necesara atit pentru siguranta Rusiei cit si pentru salvarea fratilor lor din Ucraina, macelariti de ani de zile de catre regimul nazist de la Kiev. (ps : bagati-o si pe aia cu „agresiunea nejustificata”, poate mai pun citiva gutani botu’ !)

 10. @Daca protestezi cu mine o sa fim doi
  ,,La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune ilegala si ilegitima ,indubitabila si ireparabila,irefutabila si ireconciliabila, neprovocată ,nejustificată neprogramata,neaprobata –de sua-,nestandardizata si ne…,ne….,de n ori ne ,etc,etc etc, împotriva Ucrainei,,.
  Atentie numai ! Toate agresiunile legitime sunt lansate de SUA!Toate celelalte sunt ilegitime !

 11. Unde sint imaginile cu monumentul copiilor ucisi de ucraineni in Donbass intre 2014 si 2022, cind au bombardat populatia civila fara discriminare? Dar al copiilor mutilati de minele „fluture” imprastiate criminal in zonele civile? Cum puteti fi scula propagandei unui regim care interzice limba romana pe teritoriile furate Romaniei? Dumnezeu sa-i ierte pe cei dusi, dar razboiul e rezultatul cabotinismului criminal al unui singur comediant si acolitilor lui fanatic-nationalisti, aflati la capatul firelor unor papusari cinici care viseaza o Rusie in genunchi, pentru a relua jaful din timpul lui Eltin.

 12. Un mic amanunt. Ca la radio Erevan. Da, blocul a fost bombardat, dar nu de rusi ci de ukrani.Unul din consilierii cei mai apropiat ai lui Zeli, Arestovici, a demisionat ca NU a vrut sa spuna ca rusii au bombardat blocul dupa ce a recunoscut ca e opera armatei ukrane, in mod public!!! Se pare ca „protestatarii” de la Moscova nu au aflat inca cine a bombardat blocul!!! Unde nu-i minte vai de picioare…

  Au si rusii tefeleii lor….ca asta e o specie care s-a raspandit odata cu internetul cam peste tot pe glob.

 13. Dacă Rusia reușește săși anexeze teritofii ce i-au fost până acum străine, cutia Pandorei se redeschide pentru Europa.Românii,ungurii și polonezii au teritorii în Ucraina, ungurii au pretenții teritoriale în România, grecii în Turcia și Macedonia,Albania în Bosnia, Turcia vrea Dobrogea și Crimeea, Italia de la Serbia și Austria, Germania de la Polonia si Franța,Franța de la Belgia etc așa c-o mai pui de un război iar războiul european continua la nesfârșit.Ori despre asta a fost Malta, ca sa nu se repete măcelul.Nici un om pe lumea asta nu e mai cu moț pentru că e ce e, dar politica e altceva.Politica are ambiții pe măsura propriei incompetenței.DE ASTAeste care pe care.Politica este incompatibila cu pacea și prosperitatea și oriunde se bagă, strică tot ce atinge.Ca e Covid sau clima lui pește, războaie și crize sunt create de politică, de politica ca expresie ultimă a prostiei maselor manipulate ieftin.

 14. 100 de suporteri are cel mai opozant al lui Phutin, deci, 4 la 140 de milioane este 0,000.000.03, nu pot sa numar pana acolo. Stie Maia Sandu, ea are suporteri asemanatori.

 15. Cu cit mai repede vor face rusii jonctiunea cu Transnistrienii, cu atit mai repede serviciile noastre vor intoarce armele si-l vor arestovici pe plavanul tradator de tara Iohanis. La noi e traditie asta ! Americanoizii vor pleca din Romanistan cum au plecat din Afganistan, cu liberalii spinzurati de stalpi si useristii agatati de avioane.

 16. Asa e, desi eu ma gindeam ca „ilegala si ilegitima … ireparabila, irefutabila (pardon !) si ireconciliabila” poate fi doar prezenta lu’ Iohannis la Cotroceni …

 17. Asta-i libertatea putinoasa admirata de lingaii pitIcantropului: a devenit o infractiune pedepsita cu inchisoarea, daca depui flori in cinstea unor nevinovati omarati de un criminal dement……[Rumburak-fanul piticaniei kremlineze]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.