Viorica Dăncilă nu vrea închiderea spitalelor

Viorica Dăncilă nu vrea închiderea spitalelor. Candidatul PSD la alegerile prezindețiale consideră că o eventuală comasare a spitalelor, care, în opinia sa, ar însemna şi închiderea lor, nu se pliază pe realitatea din România.

„Nu sunt adepta închiderii spitalelor, sub nicio formă! Am avut o perioadă în care au fost închise spitale, şcoli, s-a scris o filă neagră pentru medicină, pentru oameni. Eu sunt adepta modernizării spitalelor, dotării lor cu aparatură performantă şi rămânerii medicilor în ţară. Cred că în această direcţie am şi acţionat, pentru că dincolo de cuvinte, de ceea ce îţi propui, contează faptele, iar după cum aţi putut observa, noi ne-am ocupat de salarizarea personalului medical, pentru că trebuie să recunoaştem profesionalismul cadrelor medicale, şi, în acelaşi timp, de dotarea spitalelor cu aparatură, de modernizarea spitalelor, în niciun caz de închiderea lor”, a precizat Dăncilă.

Liderul PSD crede că o eventuală comasare a spitalelor ar însemna închiderea lor, ceea ce nu se pliază pe realităţile din ţara noastră.

„Nu trebuie să ne întoarcem în acea perioadă, iar ceea ce s-a preconizat acum prin programul de guvernare al PNL nu face decât să tragă un semnal de alarmă. Mă refer la comasarea spitalelor, care bineînţeles că va însemna închiderea spitalelor. Eu cred că oamenii au nevoie în propria ţară să ştie că pot ajunge într-un timp foarte scurt la primul spital. Unii au nevoie de intervenţii rapide, medicii trebuie să rămână în ţară în spitalele noastre cât mai multe şi modernizate, iar această solicitare a programului de guvernare al PNL nu este una care să se plieze pe realitatea din România„, a conchis Viorica Dăncilă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Bre,Danciloaio,dar ceva in legatura cu functia pe care o doresti: un proiect=NU?

 2. in afara de bucuresti, cluj,iasi,tg mures,mai avem vreun spital de doamne-ajuta, sau numai niste cladiri?

 3. Nu sunt adepta închiderii spitalelor, sub nicio formă! corect! tot asa e bine sa nu fim adeptii saraciei sub nici o forma.nici adeptii hotiei sub nici o forma,nici taierii POMILOR SUB NICI O FORMA,Nici adeptii autostrazilor sub nici o forma,nici adeptii pensiilor de 15 mii de eurolunar sub nici o forma, in sfarsit sa nu fim adeptii celor care nu vor sa dea SUTA sub nici o forma. Eu personal nu sint adeptul formei capului patrat dar sunt adeptul altor forme cum este CAPUL CU TZUGUI.

 4. SUNT DE ACORD CU ABORDAREA DAR LA MODUL GENERAL.daca 50.000 de oameni sunt omorati anual in spital de microbi,atunci rade-l de pe fata pamantului ,da cu bomba nucleara si trateaza oamenii in corturi-mama a fost omorata in spital.

 5. Cand ceri la salvare sa-ti duca parintii pensionari la spital ,OPERATOARELE DE LA STS PLINE DE OMENIE,se codesc sa ti-i interneze,dand de inteles ca ii trimiti la m0arte sigura.

 6. Veorica sa ne lase cu vorbaria goala PSDista, uite Romania reala PSDista, chiar in Teleormanul ei:
  „Un nou SCANDAL bubuie la DGASPC Teleorman: un bărbat face acuzații GRAVE după ce a făcut o donație.
  Teleormăneanul spune că are o afacere proprie în județ și, pentru că propriul lui copil are probleme de sănătate, a decis să ajute.
  Așa că s-a oferit, la finele lunii septembrie, să dăruiască beneficiarilor DGASPC Teleorman, respectiv copiilor din centrele de plasament și mamelor aflate în situații vulnerabile, produse de igienă și îngrijire din magazinul său.

  Bărbatul a umplut mașina și a dus donația la sediul instituției.
  A cerut, însă, un contract de sponsorizare, care să-i garanteze că bunurile donate vor fi utilizate corespunzător. I s-a răspuns că procedura de întocmire a unui contract de sponsorizare durează, astfel că teleormăneanul a plecat acasă, așteptând să fie contactat de conducerea instituției pentru a ridica o copie a contractului.
  După 1 lună, el a mers din nou la DGASPC Teleorman pentru a solicita emiterea contractului, dar s-a spus din nou că procedura e de DURATA.
  Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, confirmă situația și spune că acel Contract de sponsorizare pe care donatorul îl așteaptă de o lună NU a fost emis pentru că șeful centrului de plasament care s-a ocupat de caz a UITAT.
  NU e pentru prima dată când oameni care au donat bunuri pentru DGASPC Teleorman se PLANG că nu s-au urmat pașii legali și că bunurile s-au folosit după bunul plac de către angajații instituției, fără ca donatorul să aibă vreo Garanție sau vreun Document doveditor că a ajutat efectiv copiii aflați în situații vulnerabile.”
  https://www.stiripesurse.ro/un-nou-scandal-bubuie-la-dgaspc-teleorman-un-barbat-face-acuza-ii-grave-dupa-ce-a-facut-o-dona-ie_1397299.html

 7. @statulparalel
  Ai auzit de spitalul din Mioveni, construit de la zero?

 8. După părerea prostanilor, nu este corectă atitudinea lui Dăncilă, ci mai degrabă ceea ce au făcut guvernele Băsescu, cu purtătorul lor de cuvânt Emil Boc. Așa se întâmplă când ura împrăștiată de Mărețul Conducător hrănește prostia susținătorilor săi.

 9. @sarkas-da, am auzit ,este o cladire frumoasa, dar cine are o problema da fuga la bucuresti. iar cine are bani se duce la viena.

 10. Eu personal nu am nici o problema sa demolam toate cladirile care trec drept spitale in Romania – in afara de ce!e care crezi tu ca merita sa fie numite spitale, ca tu esti autoritatea suprema in materie, nu? Personalul medical – fuga in UK, Germanica si pe unde se mai nimereste!

  Stii, tot ce-mi doresc de la voi, „Martorii lui Johannis”, este sa va declarati pe fata darwinismul social care va anima, aveti curaj, tatucul vostru Basina Voda a facut-o demult.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.